marți, 19 martie 2013

Prietenii mei intimi: Provita

Poate mai există pe lume vreun om care a trăit sub o piatră și nu știe cine sunt cei de la Pro Vita, "prietenii intimi" ai tuturor umaniștilor, fie ei atei sau nu. Hai să îi lăsăm înainte să se prezinte singuri:

“Asociaţia Pro Vita a fost înfiinţata [...] de preotul Nicolae Tănase şi preoteasa Maria Tănase, având ca obiective principale: derularea de programe de asistenţă socială adresate copiilor abandonaţi şi tinerelor mame singure în sistem de plasament familial sau mixt; salvarea de la dispariţie, recuperarea fizică, psihică şi morală şi reintegrarea copiilor străzii sau copiilor abandonaţi în spitale; sprijinul pentru integrarea în viaţa comunităţii a tinerilor peste 18 ani nevoiţi să părăsească orfelinatele; lupta împotriva avortului în conformitate cu principiile creştin-ortodoxe.

Îi numesc "prieteni intimi" deoarece domeniul lor principal de activitate este înfigerea nasului în viața sexuală a altora și încercarea de a alinia comportamentul sexual și reproductiv al întregii populați la principile "ortodoxe" pe care ei le predică.
Nu știu zău în ce măsură se ocupă Pro Vita de celelalte puncte de pe lista lor, și în ce măsură ajutorul lor este condiționat de acceptarea îndoctrinării ortodoxe (propriul lor site este atât de sărac în articole despre activități caritabile, încât se poate bănui că din 2007 până acum au făcut niște cadouri de crăciun și cam atât), dar să vă spun în ce condiții și pe unde i-am întâlnit noi:

-prin licee și școli, prezentând adolescenților filmări gore cu fetuși de 5 luni dezmembrați în ceea ce ei numesc "avort clasic" și predicând că sexul e păcătos, avortul e crimă și că metodele contraceptive provoacă cancer și sunt imorale. De asemenea, ei echivalează prezervativul și pastilele contraceptive cu "ucisul de bebeluși". Dacă nu mă credeți, la finalul articolului va fi anexat un interviu de la un miting al lor;

-pe străzi de 1 iunie, cu  o lunga procesiune care începea cu un sobor de preoți și se termina cu adolescenți aduși în masă de către profesoarele de religie "pentru un 10", adolescenți care ne-au spus că sunt acolo "pentru avort" și care cărau icoane și poze gore cu fetuși dezmembrați ziua în amiaza mare, de ziua copilului, când se plimbau părinții cu țâncii pe stradă;

-la demonstrațiile "pentru familia tradțională", a se citi "marșuri homofobe împotriva încadrării persoanelor gay în societate", alături de Noua Dreaptă;

-la scandalul de la Muzeul Țăranului Român;

-pe interneturi, unde se ocupă cu împrăștierea de informații mincinoase despre contracepție și avort;

-la Guvern, unde fac lobby :
*împotriva cercetării pe celule Stem;
 *pentru obligativitatea unei "consilieri de sarcină" pentru femeile care decid să facă avort, pe banii lor și la cabinete provita;
*împotriva înseminării artificiale;
*împotriva legalizării prostituției;
*pentru dreptul medicilor de a nu efectua avorturi "pe motive de conștiință" (Vă amintiți cazul femeii hinduse care a murit în spital pentru că medicul a refuzat să îi facă avort, deoarece Irlanda este o țară catolică?);
*împotriva clonării;
*propunere legislativă pentru creșterea natalității;
*desigur, pentru ilegalizarea avortului, pentru că știm cu toții ce bine a ieșit asta înainte de 90.
Dacă doriți detalii despre acțiunile lor, aici e lista de pe propriul lor site.



Care este "Misiunea" lor?
"Este un „loc comun” faptul că națiunea noastră și întreaga civilizație europeană se întemeiază istoric pe valorile iudeo-creștine. Din păcate, de câteva decenii, România și Europa i-au întors spatele lui Hristos, preferându-i pe rând filosofii alternative precum comunismul ateu ori liberalismul și umanismul secular - sau, mai grav, experimentându-le succesiv. Roadele acestora sunt putrede și se văd clar în prăbușirea instituției familiei, precaritatea moralității, răsturnarea scalei valorilor și dezintegrarea socială.

[...]

Prin Centrul Juridic Pro-vita, noi protejăm aceste valori și libertăți prin formularea de politici publice, strategii de advocacy și educaționale, sau prin asistență, consiliere juridică și mediere, în următoarele domenii de interes:
-Demnitatea persoanei umane (bioetica; avortul; reproducerea asistată; donarea și transplantul de organe; manipularea genetică și clonarea; eutanasia, îngrijirea paliativă și finalul vieții);
-Familie (dreptul familiei; violența în familie; drepturile parentale și drepturile copilului; legislația muncii pentru părinți);
-Libertatea credinței (educația moral-religioasă în școlile publice; obiecția de conștiință a personalului medical; discriminarea creștinilor în spațiul public);
-Protecția moralei și a sănătății publice (contra pornografiei și prostituției) etc."


Cu alte cuvinte, domnii de la Pro Vita consideră că este dreptul lor de a-și impune preceptele religioase asupra unui întreg popor luptând împotriva drepturilor femeii și ale persoanelor de altă orientare sexuală, împotriva educației sexuale și împotriva avansurilor științifice, trăgându-ne înapoi în Evul Mediu. Consideră că ei, creștinii, sunt discriminați atunci când nu au dreptul să discrimineze după bunul lor plac, să își împrăștie mizeriile prin școli și să își impună ideile medievale prin lege.

Am un mesaj pentru aceste persoane:

Dragă Pro Vita.
Te rog să îți scoți nasul din uterul meu, deoarece am remarcat că începe să mă jeneze la mers. Ai menționat în "domeniile tale de activitate" și "libertatea credinței". Poate că nu ești conștientă, dar asta înseamnă că nici tu nu ai voie să îți impui ideile religioase asupra altora.


Dacă voi, cei de la Provita,  credeți că e  un păcat să folosești contraceptive, vă rog să nu le folosiți.
Dacă voi credeți că o sarcină nedorită sau rezultată în urma unui viol, un fetus cu defecte grave sau o boală a mamei nu sunt motive de avort, atunci vă rog să nu faceți unul.
Dacă voi credeți că o căsătorie între două persoane de același sex este "împotriva lui Dumnezeu", nu vă căsătoriți cu persoane de același sex.
Dacă voi credeți că inseminarea artificială e criminală și împotriva religiei voastre, nu vă înseminați artificial.
Dacă voi credeți că cercetarea pe celule Stem este "criminală", vă rog să nu mai consumați nici un produs pentru care s-au folosit celule umane în testare sau producere. Grijă mare, asta implică și câteva medicamente și tratamente fără de care acum am fi fost mult mai puțini.

Dar asta nu înseamnă că aveți voie să le impuneți altora, prin lege, ideile voastre medievale.

Cu drag, o cetățeană sătulă de voi.



Vă ofer și o listă cu cei care îi finațează pe cei de la Pro Vita să facă lobby împotriva drepturilor noastre de bază, împotriva educației și împotriva dezvoltării științifice:


Carrefour Romania SA,
Carpatcement Holding SA,
Ursus Breweries SA,
Franke Romania SRL,
Alfredo Foods SRL Bucuresti,
MRM Parteneri SRL Bucuresti,
Millenium ProDesign SRL Bucuresti,
Grafitti 94 RBI Prodcom SRL Bucuresti,
Beheim International Brands GmbH & Co. KG (Germania),
Art&Craft SRL Bucuresti,
Quadra Invest SA Targoviste,
GibTransPrest SRL Bucuresti,
Valdo Invest SRL Bucuresti

Parteneri institutionali (pentru campaniile educationale):
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti

sursa: “Asociația PRO-VITA PENTRU NĂSCUȚI ȘI NENĂSCUȚI – Filiala București” @ Reteaua sociala RSC – Actionam responsabil

Avem și o listă cu susținătorii Provita. Amintesc aici doar colaborările cu Noua Dreaptă, Victor Roncea, Asociatia Demnitatea Nationala, “Nationalistii Autonomi” din Timisoara, Asociatia/partidul legionar Totul pentru Tara (vechiul Pentru Patrie),Teodor Baconschi, Sulfina Barbu și Raluca Turcan, toate colaborări nobile și pline de spirit civic.

Și, la final, momentul comic: opinia unei vițici de la Pro Vita despre contracepție. Da, pe fundal se aude o slujbă. De ce? Pentru că așa fac miting cei de la Provita: făcând slujbe la fiecare colț de stradă.

2 comentarii:

  1. Proasta asta nu e in pericol sa ajunga la vreun avort, nu vad cum ar putea cineva s-o futa.

    RăspundețiȘtergere
  2. La cum vorbeste inculta aia, pare sa aiba probleme psihice, serios vorbesc! Numai uitati-va la ea ce fel da din cap in timp ce vorbeste, se uita in toate directiile, se balbaie, rade ca o proasta in timp ce vorbeste.

    RăspundețiȘtergere