sâmbătă, 12 martie 2011

Toata lumea vorbeste despre avort

E un sport mondial.

Creştinii fundamentalişti şi dictatorii cu probleme comportamentale se pronunţă anti-avort.
Umaniştii de toate culorile se pronunţă pro-choice.
Fetiţele de 12 ani care nu şi-au început (oare?) viaţa sexuală tună şi fulgeră anti-avort.
Femeile cu studii superioare se pronunţă pro-choice.
Bărbaţii care au depus jurământ de castitate perorează anti-avort.
Medicii se pronunţă pro-choice.
Politicienii republicani urlă anti-avort.
Politicienii de bun-simţ se pronunţă pro-choice.
Bloggerii scriu kilometrii întregi pro-choise sau anti avort.
Forumurile au toate cate un topic deschis.

E ca gripa.

Eu? Pe mine mă frământa altceva. Asta:

Preotul Claudiu Dumea declara:
Spermicidele pot provoca iritaţii şi infecţii şi, foarte probabil, în cazul în care totuşi a avut loc fecundarea, au un efect avortiv: ucid ovulul fecundat sau împiedică nidarea. 
 Şi ceea ce e mai grav, steriletul, cum am amintit, nu este o tehnică contraceptivă, ci una avortivă.
 Dar aspectul cel mai grav este altul, şi despre el nu se vorbeşte deloc. Şi anume, pilula nu este numai contraceptivă dar în acelaşi timp este şi avortivă interceptivă ca şi steriletul. [...] Finjentscher (Münster) arată că 7% din cazurile în care are loc fecundarea ovulului la persoanele care iau pilule, contracepţia (mai exact avortul) e datorată împiedicării nidării. Beller (Münster) vorbeşte despre efectul avortiv al pilulei care ar trebui numită "avortiv precoce".

Pe Kudica amicul Cezar (zbor deasupra unui cuib de marmote) declara:
După cum am arătat şi pe bloguri, este dovedit fără dubiu, cu argumente clare, biologice şi religioase, că omul este om din clipa concepţiei, atât trupeşte, cât şi sufleteşte. Trupeşte, chiar de la concepţie, adică de la fecundaţie, zigotul posedă un cod genetic uman şi propriu, diferit de codul genetic al mamei şi de cel al tatălui, deci chiar de la concepţie este fiinţă umană unică. Toate trăsăturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic.  
Dumnezeu vrea să se nască orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu în momentul concepţiei, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voinţa lui Dumnezeu. Viaţa vine de la Dumnezeu şi trebuie primită ca un dar al său. Părinţii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieţii, nu stăpâni ai vieţii. Nu există dreptul la moarte, există numai dreptul la viaţă !
Unele dintre metodele artificiale de « contracepţie » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedică împotriva concepţiei, ci acţionează după concepţie, împiedicând nidaţia (împiedică implantarea în uter a ovulului deja fecundat). Astfel, sunt avortive pilula de a doua zi şi steriletul, 
Toate metodele artificiale de contracepţie sunt imorale şi deci păcate mari, cu excepţia celor terapeutice, cu adevărat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condiţia ca piedica pentru concepţie să nu fie direct voită. Din Biblie reiese că Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracepţie. De exemplu, în Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticată metoda actului sexual întrerupt (păcatul lui Onan).

La inceputul secolului nostru, profesorul Prenant, initiatorul endocrinologiei sexuale, spunea : "Embrionul se formeaza, daca nu chiar se animeaza (se insufleteste), din momentul in care doi nuclei, mascul si femel, se unesc pentru a-i da nastere. Din acest moment orice practica nu mai este anticonceptionala ci postconceptionala: orice profilaxie devine atunci un mic asasinat motivat de micimea victimei, simpla celula la inceput, o masa celulara microscopica ulterior". El continua: "Acest asasinat este cu atat mai grav cu cat este premeditat si victima luata prin surprindere, mai odios decat un altul pentru ca victima este lovita in intuneric si pentru ca ea nu poate scoate nici chiar un strigat, un planset, pentru a-si apara dreptul sau la existenta, de a implora mila de la mama care il omoara…".

Pe Otrodoxia tinerilor aflăm:
Primul lucru cu care trebuie să cădem deacord cu toţii este că un copil nu apare din puterea şi voinţa soţilor ci doar când vrea Dumnezeu şi când îşi trimite EL harul Lui, şi dă viaţă unirii sămânţei bărbatului cu ovulul femeii. 
Aici Andrada comentează:
Stiu ca folosirea prezervativelor, anticonceptionalelor hormonale etc este un pacat. [...] Este impreunarea trupeasca lasata de Dumnezeu STRICT pentru zamislirea de prunci(chiar daca e insotita si de placere)? Caci daca raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ, atunci concluzia la care ajung eu este ca da - si contraceptia naturala (de ex. prin "metoda calendarului")este un pacat, intrucat samanta barbatului este si in cazul acesta risipita - din moment ce rostul ei de a contribui la zamislire nu mai este indeplinit, iar placerea este totusi traita de soti. Atunci, imi pare mie, nu este nici o diferenta intre samanta aruncata in toaleta, intr-un prezervativ (scuze pentru exprimare) si samanta a carei menire nu apuca sa fie implinita din cauza "timing"-ului (in mod voit ales in asa fel incat fecundarii sa i se dea sanse minime). 

Şi cineva care se dă evoluţionist pe tpu(dar macar e echilibrat, chiar daca o gafeaza cu genetica):
Contra:odata cu eliminarea din viata reala a viitoarei fiinte umane,nu dispare numai aceasta ci si toti descendentii care teoretic ar putea apare din aceasta.Ce rezulta de aici? Saracirea zestrei genetice a speciei. 
 Pacientul Cleopa:

- Pentru un copil avortat 20 de ani n-are voie să se împărtăsească mama lui. El este viu de când s-a zămislit în pântecele maicii lui; de când era cât o sământă de cânepă. Dacă îi faci ceva de atunci sau bei niste otrăvuri ca să pierzi copilul, ucigasă de oameni esti. De ce să nu vă spun? Cum să tac, că o să mă întrebe Mântuitorul!

O bloggerita declară cu încrederea nătângului (asta va muri ucisă de o sufragetă feministă, oare?):
 Si femeia are un drept: dreptul de a concepe. Din acel moment, viata copilului este una separata de a ei. 
Femeia mai are apoi dreptul de a creste si educa acel copil sau de a-l da spre adoptie.
Iar o cititoare scrie dedesupt:
 Avortul este o crima, iar acea femeie care il face, este o criminala.Copilul are viata inca din momentul conceperii,si daca are viata, inseamna ca e o fiinta.



Sunt literalmente mii de astfel de citate pe internet. Ce pricepe păcatoasa de mine?

Păi o luăm aşa:"El este viu de când s-a zămislit în pântecele maicii lui; de când era cât o sământă de cânepă." In primul rand as vrea să se hotărască dacă e viu de când s-a zămlisit sau de când e cât o sămânţă de cânepă. Sămânţa de cânepa are cam 2mm, iar ovulul unit cu spermatozoidul  200 de microni.(1 micron = 1/1000 mm) Dacă eşti iscusit îl poţi vedea cu lupa. Dacă nu, microscopia te mănâncă. Bun, e viu de când a atins spermatozoidul ovulul. Ce facem? Interzicem avortul, steriletul şi anticonceptionalele, desigur. Indiferent dacă mama moare în timpul sarcinii. Sex i-a trebuit? (A, a fost violată? Păi de ce s-a îmbrăcat aşa? Curva!)

 "De exemplu, în Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticată metoda actului sexual întrerupt (păcatul lui Onan)."
Buun. Păi atunci gata cu  Coitus interruptus, şi cu prezervativul, că e tot aia. Daca verşi sămânţa eşti unu' care se masturbează în doi. Şi dacă tot suntem aici, temperatura bazală şi calendarul sunt nişte metode perfide pentru a te putea masturba în doi fara consecinţe. Le radem şi pe astea.

Da' ia stai! Daca nu ai voie să verşi sămânţa....asta se referă şi la femei?  Păi atunci fiecare menstuaţie e o crimă. Nu e de mirare că Biblia ne numeşte "necurate" şi ne cere să nu atingem nimic cât suntem la ciclu şi apoi să ardem păsări. De la prima ovulaţie (facem controale ginecologice săptămânale înainte de primul ciclu) începem să fecundăm ovulele. Dar sex înafara căsatoriei nu se poate......Nu-i nimic, schimbăm legea. Deci la 11 ani, primul plod. Aşa vrea Dumnezeu, că altfel ne dădea prima ovulaţie la 18 ani, nu?

Nu, nu-i bine. Păi în actul sexual MOR atâţia spermatozoizi nevinovaţi, biete fărâme de viaţă potenţială. Ce ne facem? Păi abolim sexul, ca oricum e murdar, scărbos, neplăcut lui Dumnezeu şi împotriva naturii. Luăm sperma de la un bărbat (sau îi punem pe toţi să doarmă cu eprubete legate jos, ca nu cumva să aibă o poluţie şi să facă un genocid) şi ne inseminăm artificial. Un ovul, un spermatozoid. Restul să îşi păstreze castitatea. Şi gata. O lume curată, fără avort, fără suferinţă.

Decât a mamelor de 11 ani care renunţă la şcoală şi la copilărie.
Decât a femeilor care mor în timpul sarcinii.
Decât a pruncilor instituţionalizaţi.
Decât a bebeluşilor diformi.
Decât a medicilor ce îi vor vedea cum se sting fără a avea dreptul de a ajuta.

Totuşi, nu ştiu cum să rezolv problema asta:


P.S. Mă duc să îmi pun capăt. Folosesc diverse metode contraceptive de vreo 8 ani. Un calcul rapid îmi spune că am ucis mai mulţi oameni  decât au existat pe Pământ de când se plimba Lucy.


LATER EDIT:  

"Iar daca femeia este bolnava si din acest motiv vrea sa-si piarda copiii, niciodata o pricina ca aceasta nu o va scapa pe ea de osanda cea vesnica, de-si va ucide pruncii ei.a, femeia crestina si credincioasa, mai inainte de nastere este datoare sa se spovedeasca la duhovnicul ei, sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele lui Hristos, chiar daca are vreun canon de facut si, astfel, sa se pregateasca de moarte."

Extras din cartea "Lumina si Faptele Credintei",
de Arhim Cleopa Ilie si Arhim. Ioanichie Balan. Ed. Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Iasi 2002
 

24 de comentarii:

  1. Am si eu un articol pe acest subiect in pregatire de cateva zile, dar tu esti mai productiva si ai liniste.

    Nu sti sa apreciezi linistea pana nu ai un copil. Si nu vorbesc de galagie efectiv, aia o suport extrem de bine, ci de faptul ca iti solicita atentia din 10 in 10 minute :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, da' ai facut o greseala grava aici. Fertilizati voi cate-un ovul... da' ce faceti cu restul ? Adica, o femeie se naste cu 6-7-800 ovule, din care nu poate folosi mai mult de... cat ? 300 ? 400 ? cate mensturatii poate avea, oricum foarte putine daca o tine tot dintr-o sarcina in alta.
    Si tu, criminalo, vrei sa privezi restul ovulelor de poteniala viata pe care ar putea s-o aiba ???? Fa bine si gaseste o solutie valabila si pentru alea !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai le recoltăm, le punem în utere artificiale, le hranim cu mei si lapte de migdale, desigur. Cum am putut să uit să menţionez? Şi copiii rezultaţi îi creştem în internatele Bisericii noastre sfinte. Suprapopularea e un mit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lasand gluma, daca "dumnezeu vrea să se nască orice copil care s-a conceput", ipoteza e contrazisa de faptul ca cam 30-50% din ovulele fertilizate nu reusesc sa nideze, si astfel un numar nenumarat de avorturi ajung la gunoi, in absorbantul mamei, fara ca saraca sa stie prin ce-a trecut. Si mai sunt multe alte probleme grave in argumentatia anti-choice, de la faptul ca nu orice celula diploida e om ( un scarpinat = genocid ) la minorul detaliu ca "suflet" si "demonstrat stiintific" n-au ce cauta in aceeasi propozitie daca nu e la negativ.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Femeia care a pierdut pruncul fara voie, un an se canoniseste" (Sfantul Ioan Postnicul, cap. 22).
    Nu faci canonul, foc.

    Da, că nu există suflet se cam uită:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu care credeam ca sunt anormala ce nu doarme noaptea. Si ca sa fiu on topic, Onan nu era cel cu masturbarea? Se spune onanist si la cel ce practica coit intrerupt?
    Oricum, daca e sa fie cinstiti intelectual, sa considere om doar ovulul fecundat. As putea fi de acord cu asta, în zigot este tot ce trebuie pentru a rezulta un om. Dar Nu cu faze de genu "fara prezervative că omorâţi copii". Cu puţină (multa) educaţie am putea scăpa de marea parte a avorturilor. Dar de fapt la ei totul provine dintr-o frustrare a îndoctrinatului căruia îi e frica de lucruri (sex) si vrea să le interzică la alţii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Onan avea un frate. El a murit fara a lasa copii, iar Dumnezeu i-a poruncit s[ o ia denevasta pe sotia fratelui sau. Dar el nu vroia sa ii fac copii, asa ca "a varsat samant pe pamant." Pentru asata a meritat moartea. Practic coitul intrerupt e onanie, si nu masturbarea.(tre' sa caut versetul)
    Nu pot fi anti-choice. Radem, glumim, dar sunt multe ocazii in care e mai bine ca sarcina sa nu fie dusa la bun sfarsit. Si trebuie sa fie alegerea mamei. Sau a medicului, daca ea nu poate vorbi chiar atunci si e in pericol de moarte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Geneza 38:8-9:
    "8. Atunci a zis Iuda către Onan: „Intră la femeia fratelui tău, însoară-te cu ea, în puterea leviratului, şi ridică urmaşi fratelui tău!”
    9. Ştiind însă Onan că nu vor fi urmaşii ai lui, de aceea, când intra la femeia fratelui său, el vărsa sămânţa jos, ca să nu ridice urmaşi fratelui său."

    RăspundețiȘtergere
  9. Uite aici, Saturnine: Onan
    De la 8 la 10.

    RăspundețiȘtergere
  10. Uită-te-n ultimul articol pe care l-am publicat să vezi legislaţie americană aberantă.
    Poliţia uterului, medici obligaţi să mintă, etc..
    Chiar că e ca gripa.

    Apropo, eu sunt kongeriket pe tpu, tu care eşti ? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Io cred ca la marea inviere, Yahweh, in nesfarsita lui dreptate si iubire o sa mantuiasca toti spermatozoizii care s-or perindat pe fata pamantului. Raiul e mare, e loc pentru toti. Bineinteles, se intelege, numa' spermatozoizii de homo sapiens, ca numa astia is sacri.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Lucian : Nu stiam de tpu pana nu am facut documentarea pentru articol. Dar ti-am recunoscut pisica:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Dumnezeu vrea să se nască orice copil care s-a conceput.

    Daca va mai zice cineva tampenia asta aducetii aminte ca 15% din sarcini nu sunt duse la capa din cauza avortului spontan, ala provocat de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nuuuu, ca ala e de la diavol. Nu esti atent la comentarii? Uite ce am scris la comentariul nr 5.

    RăspundețiȘtergere
  15. Complexitatea celulei avortate e egala cu cea a unei seminte de floarea soarelui, de fiecare data cand mananci esti un criminal..de fiecarr data cand te speli p maini omori o groaza de celule, ca nivel. de constiinta sunt egale , ca nivel de potential ati comentat legitim mai sus

    RăspundețiȘtergere
  16. @eu_unul: 15% din sarcinile CUNOSCUTE duc la avort spontan, dar se estimează că procentul real este pe la 40-50% .

    RăspundețiȘtergere
  17. Voi chiar nu aveți ce face. Lăsa-ți-i pe ăia să zică ce vor, că oricum n-o să fie atât de băgați în seamă. Nu o să îi schimbați - e ca și cum ai încerca să îi faci atei :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Chr, nu ai dreptate. Intra aici. Ca sa vezi ce legi se dau in democratie. Inchipuie-ti ce se poate intampla intr-o teocratie ca a noastra.

    RăspundețiȘtergere
  19. Merge si putin apel la sentimente: "Abortion Law: Mother Denied Abortion, Then Had To Watch Baby Die"

    RăspundețiȘtergere
  20. Pe mine ma scoate din minti faptul ca traim totusi in secolul 21 şi avem suficiente informatii incat sa nu mai depindem de gandirea magico-mitico-superstiţioasa.

    PS. Acum am dat de blogul tau, o sa-l "rasfoiesc" cu atentie :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu nu inteleg ce e asa interesant subiectul, de a dat strechea in voi toti sa scrieti de avort...
    Pe mine m-a marcat cand am vazut un reportaj pe France24 (aia e televiziune, nu cacaturile la care se uita ateistii), ca zicea reporterita ca `suntem in sec 21 si tot mai exista asemenea barbarisme ca avortul`...

    RăspundețiȘtergere
  22. vezi ca astia sunt si impotriva insamantarii artificiale.....deci ce solutie mai ramane?...:)

    RăspundețiȘtergere