joi, 17 martie 2011

Homeopatia salvează vieţi

Poveste veche, dar care impresionează şi acum până la lacrimi: o tânără, distrusă de problemele pe care le pune căutarea unui mascul care să îi convină, a decis să îţi pună capăt zilelor. Nu este vorba de oricine, ci de Alexa Ray Joel, fiica muzicianului  Billy “Piano Man” Joel, o prolifică muziciană.


Iată cum arătau statusurile ei de Facebook:
“I don’t like dating!!! Wish I could be in a relationship again without having to date,” 
“I HATE going out!! I’m a homebody and a workaholic… I don’t like going out and drinking to meet men!!! I always have to drag myself out the door to get up the motivation to go out, and when I do go out, I don’t meet anybody!!!”. 
“I live in the greatest city in the world and I can’t seem to meet an interesting guy who also happens to be NICE.”  
Alexa a fost dusă de urgenţă la spitalul  to St. Vincent’s  din Manhattan după ce colega ei a sunat alarmată la 911. Tânăra luase un număr necunoscut de pastile şi spunea că nu se simte bine deloc.
Din fericire, medicina homeopată a salvat această mare speranţă a muzicii: pastilele pe care le luase erau un calmant pe nume Traumeel, care este cât se poate de.....homeopat. Practic Alexa a încercat să se sinucidă cu lactoză şi stearat de magneziu, şi sunt convinsă că îţi trebuie destul de multe pastile pentru a produce asupra corpului un rezultat la fel de dezastruos ca cel al unui.....pahar de lapte. Nici măcar zahăr nu era în pastile, ca să îşi strice dieta cu calorii în plus.

Şi chiar dacă efectul placebo te poate uneori "vindeca" de o durere de cap sau de o jenă în gât, nici un efect placebo nu te poate otravi suficient încât să mori, iar legile fizicii se aplică până şi la New York.

Şi pentru că nu mi-a plăcut nici una din melodiile copilei, vă las să îl ascultaţi pe tac-su. Care de "down-town boy" ce era, a crescut o "uptown girl". Şi nu a trimis-o, spre marele ei noroc, să înveţe bazele fizicii.



P.S.: Când mă declar impresionată până la lacrimi de acest caz vreau să transmit desigur că am râs....cu lacrimi. Foarte impresionant.

6 comentarii:

  1. Homeopatia este cel mai bun lucru din lume!
    Foarte bun articolul; ilustreaza perfect cat de prosti sunt oamenii :))

    RăspundețiȘtergere
  2. E peste tot. El si atotprezentii imaginari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare de ce ateistii nu se intreaba cum se poate ca Dumnezeu sa fie omniprezent si totodata transcendent?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru ca nu am mai facut caracterizarea unui peronaj literar de la Bac. Am probleme mai interesante decat literatura.

    RăspundețiȘtergere