vineri, 18 martie 2011

Moment muzico-viral.



So get the damn vaccine!

Nota: mi-a placut refrenul, dar nu l-am priceput din prima. Aşa că m-am documentat un pic. Se pare că marii specialişti ai pro-epidemistilor sunt  Jim Carrey şi Jenny McCarthy. Trecând peste faptul că sunt Detectivu' lu' Peşte şi o fostă fată Playboy, iată ce aberaţii reuşea să scoată Jenny:
Înainte de a găsi vaccinurile pe care să le atace, Jenny susţinea că fiul ei, Evan, diagnosticat cu autism, este de fapt un "copil de cristal" iar ea e o "mamă indigo". Adică Evan nu e bolnav, ci are abilităţi paranormale şi este următorul stadiu de dezvoltare al umanităţii. Am citit şi eu "Sfârşitul copilăriei" al lui Arthir C. Clarke si nu m-a lăsat cu sechele, dimpotrivă. (V-o recomand cu dragă inimă, dar vă rog trataţi-o cum a intenţionat autorul: Ficţiune!) Dar când unii oameni cred că scrielrile lui Clarke sunt previziuni ale viitorului iar "Lord of the Rings" şi "The Flinstones" documentare istorice, avem o problemă. 

Later Edit:
Vă plac Penn and Teller? Lor nu le plac antivaxerii. Enjoy:



19 comentarii:

  1. Vaccinurile sunt cel mai rau lucru din lume!

    RăspundețiȘtergere
  2. Goana-dupa-atentie deja a trecut de ridicol si se duce in jos. Din ce in ce mai rau.
    Adi, doar n-ai intrat deja in sevraj ? fii mai diplomat, sau ramai la regim si-n weekend !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt satisfacut both ways: si daca nu ma introduce nimeni in seama, tot ma bucur ca va e frica sa ma dezbateti :)
    Asta este adevarata intelepciune, a actiona fara a actiona, fara a tine la rezultate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, intr-adevar. Eu cel putin sunt de-a dreptul terorizat de ideea de-a "dezbate" cu tine pe tema... pe tema... ia sa vedem, cam ce subiect ai stapani suficient de bine incat sa poti sa porti o discutie ? ( am zis discutie, nu trollare )
    Eh, ghinion. Nu-m vine nimic in minte. Da' o sa ma mai gandesc la asta, si daca vreodata o sa gasesc un subiect, o sa te anunt. Pana atunci lasa-ma sa mai dârdai putin.

    RăspundețiȘtergere
  5. Expresia populară ''Major şi vaccinat'',ce interpretare ar putea căpăta în viziunea autentică a Freijei? :twisted:

    RăspundețiȘtergere
  6. Nick, ateistii sunt campionii conformismului social! Daca toata lumea se vaccineaza, sa se vaccineze si ei, sa fie in ton!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Nick. Major si vaccinat, in acceptiunea mea :twisted: inseamna "responsabil".

    @ Adi, de aia ne-ar bate ortodoxoizii majoritari cu pietre, de conformisti ce suntem. Auzi, la ora asta baietii cuminti nu dorm?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Nick: una mult mai sanatoasa, evident !
    Lasand gluma, poate ar trebui sa ne spui cam ce interpretare are acum, ca sa putem face comparatia cu cea... "noua, autentica, reinterpretata" ( lol )

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie tocmai ca a te vaccina imi pare iresponsabilitate... sau, cel mai putin rau, fuga de responsabilitate.
    In loc sa iti asumi protectia propriei sanatati, prin mijloace naturiste si religioase, o delegi unor metode dubioase si anti-naturale.
    Vaccinatul e pe picior de egalitate cu bronzatul la solar!

    Un `argument` al ateistilor e ca, pe plan mondial, ireligiozitatea e in crestere. Deci depinde la ce idealizezi sa te conformezi... sunt extrem de multe chestii in Romania, cum ar fi prostia, la care sunt convins ca ateistii nu urmaresc sa se conformeze :)

    Sunt cu 1 ora in urma fusului vostru orar. Oricum, ma culc la 22:30, in plus, am mai stat o ora in pat inainte sa ma antrenez.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nick, da un click pe numele meu din commentul precedent si vezi care e originea zicalei. Nu s-a schimbat nimic din inteles.

    "ateistii sunt campionii conformismului social!"
    Rite. D-aia sunt atei, adica minoritate in mai toate tarile.
    "Daca toata lumea se vaccineaza, sa se vaccineze si ei, sa fie in ton!"
    Pai tocmai, ca nu toata lumea se vaccineaza. Greu de crezut, dar pentru unii conteaza mai mult efectele IN REALITATE, nu parerea vecinilor
    Adica, uita-te la tine, conteaza mai mult ce opinii adopta altii ca sa poti lua tu deciziile opuse. ( e la moda criticarea vaccinului ? da-i inainte ! daca articolul e despre vaccinare, sari sa critici fara sa stii ce ataci, sau de ce ! daca e despre critica homeopatiei, da-i cu apararea homeopatiei ! daca ar fi despre importanta mADN-ului in stabilirea unui arbore genealogic, ai fi gata sa ataci si aia, doar sa te remarci printr-o pozitie opusa )
    "In loc sa iti asumi protectia propriei sanatati, prin mijloace naturiste si religioase, o delegi unor metode dubioase si anti-naturale."
    Iti las tie metodele "naturiste si religioase". Alea datorita carora mureau oamenii pe capete de ciuma sau holera. Eu unul aleg ceea ce s-a demonstrat ca fiind functional.

    RăspundețiȘtergere
  11. Conceptul de responsabilitate joaca un rol major in psihologia umana. Oamenii in egala masura sunt atrasi si fug de responsabilitate. Ma defec pe mine de ras cand imi amintesc cum trebaluieste mama prin casa, sa faca una-alta, ca sa aiba ceva de facut.
    La fel, femeile, care considera ca daca nu sunt mame nu pot fi femei adevarate sau ca nu pot avea familie adevarata decat daca fac copii.
    Crestinistii `rezolva` simplu problema... fac lista cu `indatoriri` fata de Dumnezeu: sa merg la biserica, sa fac pomana, sa nu injur, sa ma impartasesc la Pasti si Craciun... si au dres-o!
    La ateisti e mai complicat, ca ei trebuie sa respinga toate traditiile... as ca se inchipuie `responsabili` fata de prieteni imaginari, ca `ratiune`, `stiinta`, `umanitate`

    RăspundețiȘtergere
  12. Pot sa explic usor gicacontrismul meu :)
    Eu nu sunt impotriva tuturor doar pt ca sa ma remarc prin opinii puternice si `originale` (lasand laoparte ca asa au functionat filosofia si stiinta de secole), desi nu ma deranjeaza nici acest aspect colateral :)
    Ci sunt impotriva tuturor pt ca convingerea mea este ca toata lumea se inseala! Dilujanu asta, Maya, ignoranta... e un concept budist foarte profund. Ca sa iti dau idee, definitia sa este `este ceea ce nu este`!
    Deci, pt mine, baza cunoasterii adevarului este discernerea intuitiva a falsului... nu `aproximarea` (try and fail), specifica metodei stiintifice.

    RăspundețiȘtergere
  13. Uffff...
    1. @b ştiu şi eu citatu' ăla , da voiam să propun puţină variaţie de la temă !
    2.Sigur că Da-ul era în mod special pentru :
    ''Un `argument` al ateistilor e ca, pe plan mondial, ireligiozitatea e in crestere. Deci depinde la ce idealizezi sa te conformezi... sunt extrem de multe chestii in Romania, cum ar fi prostia, la care sunt convins ca ateistii nu urmaresc sa se conformeze :)'' lu' Adi dar se aplică şi la întrebarea Freijei aia cu' sleep-ul unor anumiţi băieţi (numa' ăi cuminţi).

    RăspundețiȘtergere
  14. Oare `deprimat` vine de la `primata`? :)
    Acuma inteleg de ce sunt ateistii...

    RăspundețiȘtergere
  15. Oare un "creştin" e un "cretin" şâşâit?
    Serios, Adi, te tot lauzi cu cât de deştept eşti, dar pe mine incepe să mă ia cu milă când te văd ce debitezi....

    Îmi pare rău că nu am mai stat cu voi de poveşti aseară, băieţi, dar am şi eu o viaţă socială...

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am renuntat la viata sociala!
    In fine, mai bine zis am renuntat la participare activa in viata sociala... in ultima parte a vietii intentionez sa ma retrag in mod absolut...
    Pana atunci e interesant de invatat... din experienta altora :) Ce frumos isi `compartimenteaza` oamenii viata... in camarute, si apoi sar repede sa le umple cat mai cu varf... nu conteaza cu ce!
    Ma gandesc in special la astia care se uita la televizor, shoppinguiesc... chiar si pana la cei cu `cariere`
    Oamenii se simt incapabili sa isi `umple` viata ca un tot unitar, de aceea o divizeaza in compartimente mai mici, pe care le ia mai putin efort sa le umple... Imi aminteste de alegoria aia cu borcanul pe care il umpli cu bolovani sau cu nisip...

    RăspundețiȘtergere