marți, 5 februarie 2013

Am o întrebare pentru tine, creștine:



După recomandările Bibliei și ale credinței tale, după moralitatea insuflată de Dumnezeul tău, care este cel mai corect și mai moral mod de a ucide un copil de 5 ani?

O fetiță îngrămădită într-un colț, plângând de frică și disperare după ce a văzut cum i-ai ucis părinții și frații, un boț de om care privește cu ochi înroșiți de plans cum picură sângele de pe spada ta, un copil care nu își dorește decât să trăiască.

Cum o ucizi, creștine?

O decapitezi? O înjunghii prin inimă, făcând sângele sa îți ude hainele? O eviscerezi și o lași să moară în chinuri? O privești în ochi în timp ce o ucizi, sau o lovești pe la spate? Ce simți după ce ai făcut asta? Fericirea nespusă de a fi urmat cuvântul Domnului? Binecuvântarea Sfântului Duh? Pleci de-acolo fredonând un psalm, plin de mândrie pentru fapta ta?

Cum adică nu ai face așa ceva?
Păgânule! Păcătosule! Îndrăznești să nesocotești comanda divină? Dumnezeul tău însuși a comandat ca popoare întregi să fie măcelărite pentru vina de a ocupa spațiul pe care el îl dorea pentru poporul său ales, sau pentru vina de a nu-i aduce jertfe în arderi de tot.
Deuteromom 2:
31.Atunci mi-a zis Domnul: "Iată, încep să-ti dau pe Sihon Amoreul, regele Heşbonului, şi pământul lui; începe a stăpâni pământul lui".
32.Iar Sihon, regele Heşbonului, cu tot poporul său, ne-a ieşit înainte să se lupte la Iahaţ.
33.Dar Domnul Dumnezeul nostru 1-a dat în mâinile noastre şi l-am bătut pe el şi pe fiii lui şi tot poporul lui.
34.În vremea aceea am luat toate cetăţile lui şi am nimicit toate cetăţile lui, bărbaţi, femei şi copii, şi n-am lăsat pe nimeni viu.
35.Numai vitele lor şi cele jefuite din cetăţile cuprinse de noi ni le-am luat.

Deuteronom 3:
2.Dar Domnul mi-a zis: Nu te teme de el, căci îl voi da în mâinile tale pe el şi tot poporul lui şi tot pământul lui, şi vei face cu el ce-ai făcut cu Sihon, regele Amoreilor, care a trăit în Heşbon.
3.Domnul Dumnezeul nostru a dat în mâinile noastre şi pe Og, regele Vasanului, cu tot poporul lui, şi noi l-am bătut, încât nimeni de la ei n-a rămas viu.
4.În vremea aceea am luat toate cetăţile lui, că n-a fost cetate pe care să n-o luăm de la ei. Am luat şaizeci de cetăţi, toată latura Argob, ţara lui Og al Vasanului.
5.Toate cetăţile acestea erau întărite cu ziduri înalte, cu porţi şi cu încuietori, afară de cetăţile neîntărite care erau foarte multe.
6.Şi le-am nimicit, cum făcusem şi cu Sihon, regele Heşbonului, pierzând fiecare cetate cu bărbaţi, femei şi copii.

Până și Iisus a spus de atâtea ori că necredincioșii trebuie uciși.
Luca 19:27: "Iar pe acei vrăjmaşi ai mei, care n-au voit să domnesc peste ei, aduceţi-i aici şi tăiaţi-i în faţa mea" 

Doar un om infectat cu această boală mintală numită religie, doar un om defect ar putea găsi scuze pentru un asemenea comportament, băgând aberații gen "erau alte timpuri".
Erau alte timpuri? Păi nu este morala lui Dumnezeu nepieritoare și perfectă? Îndrăznești să nu trăiești după preceptele Bibliei, refuzi să asculți porunca lui Dumnezeu, te crezi mai deștept și mai moral decât Biblia?

"Da, dar nevinovații merg direct în Rai, e o favoare faptul că nu au fost lăsați să devină păgâni, iar astfel să ajungă în Iad."
Da? Așa este? Atunci tu, creștin de duminică, în a cărui minte îngustă oricine nu crede în aceleași aberații ca și el merită o eternitate de tortură, tu de ce nu îi binecuvântezi pe copii cu fericita soartă de a ajunge în Rai înainte ca dezastrul să se producă și sa crească pentru a deveni atei, ori a urma o altă religie decât a ta? De ce nu dai raiduri prin creșe și grădinițe, facilitând urcarea la Domnul a câtor copii întâlnești?
Oh, îți spun eu de ce. Pentru că ești un ipocrit.
Ai moralitatea care a evoluat în timp, proprie ființelor gregare, care trăiesc în comunitate, ai moralitatea celor care au grijă de membri speciei lor căt pot de mult, iar pentru că limitele intelectului tău infectat de religie nu te lasă să treci peste ideea unui tătuc cosmic, îți impui ideea că moralitatea are o sursă divină.
Citește-ți cartea, numără masacrele comise "la comanda directă" a zeului tău deraiat, gândește-te că, dacă Potopul ar fi fapt, zeul tău a ucis cu propria mână toți copiii, toți nevinovații planetei, și că acest fapt este relatat de parcă moartea lor nu ar fi mare lucru. Și, indiferent dacă tu crezi în continuare în existența lui Yahve, pune-ți întrebarea următoare:

Ești dispus să slujești unui zeu pentru care uciderea nevinovaților e un fapt divers, echivalent cu zdrobirea unei muște?

12 comentarii:

  1. Apropo de potop si distrugerea tuturor fiintelor vii, intr-o discutie cu un crestin, mi s-a replicat, pe langa deja obisnuitele pretexte ce justifica in opinia lor un astfel de genocid, ca cei mici, care inca nu apucasera sa pacatuiasca, nu puteau fi salvati intrucat ... nu mai era niciun un adult care sa-i creasca. (asa ca sa-i omoram, da-i dreacu' de bebelusi) Ca sa vezi cat de abjecta poate fi gandirea unora dintre ei.
    In fine, foarte bun articolul, insa tare ma tem ca cei direct vizati vor invoca vesnicile argumente stupide (scoatere din context, interpretare gresita, de fapt astea sunt din VT, etc.) pt. a-si apara credinta.

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca dialogul cu islamistii ar fi mai interesant...

    RăspundețiȘtergere
  3. Zicea cineva "Un om rău va fi rău toată viaţa lui, va face tot felul de lucruri care le va afecta în sens rău viaţa multor oameni! Un om bun nu va face nimic din astea, niciodată, cu o singură condiţie: să nu fie credincios!"

    RăspundețiȘtergere
  4. un articol plin de fracturi logice
    'uciderea nevinovatilor e un fapt divers..'apel la mila(ad misericordiam)
    restul, argumente ad nauseam.
    pe crestini ii doare in 3 litere de 'interpretarile' ad literam a bibliei (asta i varianta pe scurt si metaforica)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu credeam ca poate cineva sa fie chiar mai plictisitor decat un crestin clasic, dar pe langa banalitatea ta dureroasa, mai si planezi in planurile paralele discutiei.

      Ștergere
  5. ps
    orice tampit poate cita din biblie in litera. biblia se citeste in duh(chiar biblia o spune -Mt 22,29, 2Cor3,6 etc)

    RăspundețiȘtergere
  6. MEA MAXIMA CULPA..... WATCH!!!
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=w_GHhJYaYog#!a

    RăspundețiȘtergere
  7. Freija
    repet sa -ti intre bine in cap; biblia este o carte flexibila orice retardat poate interpreta in litera biblia. apropo, tu din ce khult ai facut parte inainte sa devii 'atee'; harismatici sau crestini dupa paranghelie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, asa spuneti toti. Ia zi-mi si mie sensul metaforic al masacrelor. Nu interpretez biblia in nici un fel. Iau partile de fantezie ca dovada a unei inclinatii spre minciuni bombastice si restul ca relatari ale masacrelor infaptuite de un popor bolnav de religie. Orice crestin care bate acum ca masacrele sunt metaforice e fie ipocrit, fie are creierul segmentatca sa nu i se amestece informatiile cu iluziile.

      Ștergere
  8. tu ti-ai tras un sac negru pe cap si crezi ca intelegi ce citesti si te crezi open minded,nu? 'ia zi-mi si mie sensul metaforic al masacrelor..' no,e pentru conesseuri.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Doar un om infectat cu această boală mintală numită religie, doar un om defect ar putea găsi scuze pentru un asemenea comportament, băgând aberații gen "erau alte timpuri".
    Erau alte timpuri? Păi nu este morala lui Dumnezeu nepieritoare și perfectă? Îndrăznești să nu trăiești după preceptele Bibliei, refuzi să asculți porunca lui Dumnezeu, te crezi mai deștept și mai moral decât Biblia?"
    - Ai vorbit cu parinitii sau bunici tai despre asta ? Ei sint tot atei ? sau bolnavi mintal ?

    Manipularea pe care o faci aici e chiar jalnica ... aduci pasaje din vechiul testament și pui faptele descrise in seama creștinilor
    Apropo ! creștinii apar în noul testament chiar spre sfârșit ... păcat ca ai dat cu cartea de perete, copiii de azi au stomacul mai tare vad filme de groaza până spre ziua :)

    Da asa e cum spui tu cartea e plina de grozăvii pentru ca așa trăiau oamenii din acele timpuri de dinainte de inventarea creștinismului.
    Dacă mai aveai ceva răbdare, vedeai ca în partea a doua treaba se schimbă. Legea talionului și a răzbunării sângeroase se schimba în întoarcerea celuilalt obraz. Dumnezeu apare în altă lumina nu mai cere supunere oarba din frica ... ci relația se schimba într-o dragoste reciproca...
    Povestea spune ca cel care a răspândit aceste idei a cam luat-o pe coajă tocmai de la preoții acelui dumnezeu al cruzimii din prima parte care te-a speriat pe tine și ar speria pe orice om din zilele noastre. Povestea creștinismului nu se termina odată cu biblia... ci mai curând atunci începe, și cunoaște mai multe etape si răsturnări de situație. Mai întâi etapa creștinismului primitiv în care adepții răspândeau noile concepții ale nonviolentei iertării și iubirii adesea cu prețul vieții fiind vânați din toate părțile și de stat și de alte culte ... Dar cu toate astea s-a răspândit atât de mult încât un împărat mai șmecher ce s-a gândit el ... ca decât sa ii tot vineze mai bine ii folosește și asa a apărut creștinismul de stat... și etapa a doua cu carti cenzurate și selectate ... cu preoți înzorzonați dupa moda bizantina, temple bogate și tot dichisul ...
    Numai ca în sânul credincioșilor erau dispute unii păstrau încă ceva din creștinismul primitiv alții deveniseră complet de stat. Imperiul se rupe și o data cu el și cele doua curente de credință și apare ortodoxia și catolicismul etapa a treia. Dar asta e mai complicat pentru propaganda atee ... ei rad de tot, amesteca tot vechiul testament cu cruciadele și inchiziția și gata... și-au făcut temele. Dar uita ca unii am mai trecut printr-o perioada atee și mai avem amintiri... ghinion pentru ei ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie sa precizez că ceea ce scrie în această postare nu este decât o aplicare a unui principiu de manipulare numit
    "inducerea și apoi exploatarea sentimentului de vinovăție"

    Primul pas : uite ce fac creștinii din vechiul testament în cazul de față :) sau inchiziția în alte cazuri etc. vezi, ei sunt creștini și sunt răi omoară oameni !

    Pasul doi : răspunde creștine :) față de cele prezentate, te mai simți creștin ? nu vrei mai bine sa te dezici ? uite eu m-am dezis de la 16 ani și acum ii ajut și pe alții sa gândească așa ca mine, am o activitate bogată doar așa din bunătate pentru voi, fac chiar și muncă patriotică ... ghiciți care e patria mea ;)

    RăspundețiȘtergere