sâmbătă, 5 februarie 2011

"Supradoza" de preparate homeopate, 10.23 Sibiu



Provocarea 10:23 este urmarea protestului “supradoză” ce a avut loc în cadrul campaniei 10:23 din 2010. Protestele internaţionale din mai mult de 10 ţări şi peste 23 de oraşe se vor uni în timpul weekend-ului 5 – 6 Februarie 2011 pentru a face o afirmaţie simplă:

Homeopatia: E apă chioară!

Provocarea va avea punctul culminant în 6 Februarie la Conferinţa QED din Manchester unde peste 300 de protestatari vor participa la cea mai mare demonstraţie împotriva homeopatiei din istorie.

Ce este homeopatia?
Contrar opiniei populare homeopatia nu este acelaşi lucru cu fitoterapia. Homeopatia este bazată pe reguli rămase neschimbate din 1796, când au fost inventate de Samuel Hahnemann. Pe scurt Hahnemann susţine că dacă dai unui om suferind o substanţă care în mod normal produce chiar acele simptome pe care le are deja (pentru insomnie cafea, pentru dureri de cap mătrăgună, etc.) dar diluată mult, omul se va vindeca. IÎnafară de faptul că acest fapt a fost dovedit fals, trebuie să întelegem ce înseamnă "diluţie" în domeniul homeopatiei: O soluţie de 6C înseamnă 1:10^12, adică 10 urmat de 12 zerouri. Ei sustin ca o diluţie, cu cât e mai mare, cu atât e mai puternică, aşa că practică diluţii de 30 C (10 urmat de 60 de zerouri) sau chiar 400C (10 urmat de 800 de zerouri). Pentru diluţiile peste 11C nici măcar nu există suficientă apă pe Tera pentru a dilua direct un gram de substanţă activă.

S-au făcut multiple studii în domeniu iar homepatia le-a picat pe toate cu brio.
110 studii despre homeopatie şi 110 medicale comparate. Rezultatul? Homeopatia e doar placebo
Utilitatea homeopatiei în tratamentul cancerului. Evident, inutilă.


Practic, o persoană care se tratează homeopat nu se trateaza cu nimic: ea consumă în cel mai bun caz un placebo, o pastilă care conţine doar zahăr. Rezultatul acestui lucru e că de multe ori boala rămasă netratata se poate agrava până dincolo de punctul în care medicina mai poate ajuta. Ca să fie şi mai grav, unii "medici" homeopaţi recomandă parinţilor să nu îşi vaccineze copiii, riscând astfel îmbolnavirea cu o serie de boli grave şi cu potenţial letal, precum varicela, oreion, rubeola, rujeola, si chiar hepatita.

Aflând despre iniţiativa mondiala de a atrage atenţia asupra acestui fapt, mai multe grupuri de sceptici din toata ţara, inclusiv un grup de 5 persoane din Sibiu s-au hotarat sa protesteze ingerând o"supradoză" de medicamente homeopate pentru a arăta ca homeopatia e apă chioară.

Benny, 29 de ani:
Consider că este de datoria celor care realizează cât de ridicole sunt pretenţiile homeopaţilor să tragă un semnal de alarmă şi pentru cei mai puţin informaţi. Mi se pare îngrijorător că în România, ţară în care sistemul medical este într-o stare dezastruoasă, să se considere normală promovarea, ba chiar finanţarea de la casele de asigurări a unor tratamente despre care s-a dovedit că nu au efect.

Mariana, 65 de ani:
Când am înţeles la ce se referă homeopatia, am vrut să adaug şi eu protestul meu la cel al altor persoane care vor să nu se mai permită şarlatania şi înşelăciunea strecurate perfid sub numele de "medicină".

Andreea 27 de ani:
Am citit acum o vreme pe internet cazurile unor persoane vătămate datorită lipsei de gândire critcă a celor din jur. M-a impresionat mai ales cazul unei fetiţe de 9 luni care a murit de la o banala eczema în Australia. Atunci când am aflat de iniţiativa 10.23 am ţinut să particip şi eu pentru a trage un semnal de alarmă: netratarea sau tratarea necorespunzătoare a bolilor poate duce la consecinţe grave.



Site-uri care pot servi ca sursa de informare:

Site-ul oficial al campaniei in romania.

Raspunsurile unor medici homeopati cand au fost intrebati despre vaccinari si li s-a prezentat o boala ipotetica, dar si o istorie a homeopatiei.

Declaraţia producătorului de medicamente homeopate cu vânzările cele mai mari în Marea Britanie, care a declarat că pastilele sunt comercializate doar pentru că există cumpăratori, nu pentru că ar avea vreun efect.

46 de comentarii:

  1. o fi homeopatia placebo, dar s-a dovediti ca placebo functioneaza ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Placebo functioneaza doar cand pacientul isi autoevalueaza simptomele: durere de cap, nas infundat, disconfort in incheieturi. Un placebo nu vindeca, ci atenueaza simptomele vizibile. Si dupa cum am invatat cu totii in scoala boala si simptomele sunt doua lucruri diferite: faptul ca iei un Ketonal si nu te mai doare maseaua nu inseamna ca nu mai ai carie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doua galeti de Placebo nu te scapa nici de malarie, nici de TBC.
    A, si sa oferi placebo loc de ceva care chiar functioneaza...

    RăspundețiȘtergere
  4. Este foarte important sa se faca multe, multe, multe campanii de informare in legatura cu tot ceea ce este fals, si mai ales fals cu potential distructiv, letal . Oamenii cad foarte usor in plasa sarlatnilor riscandu-si astfel viata si viata copiilor lor deoarece daca nu se fac publice anumite lucruri, majoritatea nici nu se gandesc ca sunt mintiti, nu se gandesc sa cerceteze . Si pa langa aceste campanii publice, cred ca suntem datori sa ne informam familia si prietenii in legatura cu orice asemenea lucru, deoarece si ei fac parte din omenire si sunt la fel de predispusi sa nu stie . Si sa nu uitam ca la fel suntem si noi, doar pentru ca stim unu- o suta de lucruri in plus, nu inseamna ca nu putem cadea in plasa al 101-lea .

    RăspundețiȘtergere
  5. Saturnine, am supravietuit pentru ca am avut grija unul de celalalt. Cel care stie un lucru e dator sa il imparta cu ceilalti. E in firea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa sti ca nu e chiar asa simplu . Tu vrei sa ai grija de celalalt, dar e tare greu cand el nu accepta, cand e atat de credul si de doritor de miracole incat nu te crede, si ajungi sa-ti fie lehamite de reactiile pe care le are si sa nu mai ai chef sa-l informezi, si intr-un fel sa-i spui ca-si merita soarta .

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu fac ce pot. Daca dupa toate eforturile omu' nu pricepe, se numeste selectie naturala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Well, inertia umana e imensa. Nu vrei sa schimbi un om, ci cateva milioane sau zeci de milioane.
    De vreo 300 de ani merge spre bine; mult prea incet dupa gustul noastru, dar totusi e directia buna. Nu, campania asta n-o sa faca guvernu' sa ia masuri de "pana la proba ca homeopatia chiar functioneaza, nu mai e considerata medicina". Nici n-o sa convinga cateva milioane de oameni ca n-are rost sa cumpere zahar cu 15 lei lingurita.
    Da' daca noi, putinii voluntari din Ro, am convins sau macar pus pe ganduri... stiu eu ? cateva zeci ? sute ? sa fiu optimist si sa zic "mii" ? e si asta o reusita.

    RăspundețiȘtergere
  9. Numai prostii vbiti!
    Freza, te rog sa iei act de observatiile din articolul meu genial: http://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/02/06/18300-biserici-4700-scoli-generale-425-spitale/

    RăspundețiȘtergere
  10. Adi, te rog sa corectezi prostiile pe care le vorbesti TU in articolul tau... "genial".
    Legea nr. 489/2006: art. 9: "(1) In Romania nu exista religie de stat; statul este neutru fata de orice credinta religioasa sau ideologie atee"
    Daca Freija are chef, poate face un post nou sa-ti demnoteze articolasu' ?
    PS: vezi ca articolu' asta nu e despre religie si stat, si 2) nici numele nu l-ai nimerit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Desigur, scuze pt offtopic... o sa replic si la homeopate cu alta ocazie, cand voi dispune de un insight genial in aceasta directie :)
    Ma refer la bannerul atarnat deasupra intregului blog... cu 18300 de biserici, la care se refera articolul pe care l-am recomandat:
    http://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/02/06/18300-biserici-4700-scoli-generale-425-spitale/
    Asta trebuia sa il citesti in primul rand si sa obiectezi la el!

    RăspundețiȘtergere
  12. Poate TU trebuia sa citesti articolul de mai sus ( "provocarea..." ) si sa nu comentezi la el niste chestii total offtopic.
    "Trebuia sa il citesc" ? well... parca ti-am citat o lege mai sus. Una care te contrazice direct. Logica ar trebui sa-ti zica ca deja l-am citit. Si nu, nici prin gand nu-mi trece sa obiectez - unde ? pe blogu' tau ? hmm... sincer, n-am incercat, dar banuiesc ca si la tine e moda cu aprobarea comentariilor ? Mea culpa daca gresesc, rusine tie daca nu :)
    Si nu vreau sa mai continui nici aici, ca fac offtopic. Da' daca chiar vrei, te poftesc putintel mai jos, in postul ala cu "discutie cu creationistii". Adica CHIAR AICI.
    PS: fii politicos ( macar asa, la inceput ) si baga si-un "scuze si pentru ca n-am fost in stare sa citesc corect numele".

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci, in legatura cu subiectul, sunt de parere ca ar trebui sa se tina seama de 2 aspecte:
    -homeopatele nu dauneaza organismului, pe cand medicamentele clasice au tot felul de contraindicatii.
    Ca sa ne amuzam, ia citeste tu lista cu contraindicatii la amaratul de Ketonal: http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2821
    Am numarat peste 20 de contraindicatii!!
    In plus, vezi ca moartea din cauza medicamentelor administrate CORECT e una dintre cele mai frecvent morti accidentale!
    -homeopatele sunt mult mai ieftine;
    -preventia este mult mai importanta si eficienta decat tratarea (vezi efectul: ai o masina de teren, `mai sigura`=medicatie clasica, creste rata accidentelor cauzate de neatentie... ca te bazezi prea pe masina)

    RăspundețiȘtergere
  14. Adi, te inseli:
    1 Homeopatele nu dauneaza organismului, dar nici altceva nu ii fac.
    2 Homeopatele sunt scumpe pentru niste bomboane tip M&M, doar ca fara ciocolata.
    3 Sa iei niste pastilute de zahar cand de fapt ai nevoie de antibiotice are potential letal.
    4 Nu vad cum poti preveni o boala punand mai mult zahar in ceai. Eventual poti da in diabet.
    Comparatia dintre masina de teren si medicina e ilogica.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nici apa chioara nescuturata ( adica nehomeopatele ) nu dauneaza organismului. Nu iei medicamente pentru ca "nu dauneaza organismului" ci pentru ca vrei sa dauneze unei chestii care dauneaza deja organismului. De-acord, homeopatele nu dauneaza nicicui... da' atunci de ce le-ai pretinde medicamente ?
    Mi se pare normal ca un medicament adevarat sa aiba contraindicatii - ala e scopul lui, sa produca niste efecte in organism. Cand ceva n-are contraindicatii = nu are nici un efect.
    "moartea din cauza medicamentelor administrate CORECT e una dintre cele mai frecvent morti accidentale"
    Da-mi o sursa pentru afirmatia asta.
    Or fi ele ieftine, da' apa de ploaie nescuturata e si mai ieftina - zero lei. Daca mergi dupa ieftineala, nu da banu' pe medicamente, bea apa de ploaie.
    "preventia este mult mai importanta si eficienta decat tratarea"
    Eeee... aici incepi a vorbi fapte si nu doar... apa chioara, ca sa-i zic asa.
    Sunt homeopatele mai eficiente in a preveni ceva ? Studii, ceva ?

    RăspundețiȘtergere
  16. N-ati inteles niciunul analogia mea :)
    De fapt, acest gen de atitudini pot foarte bine sa explice de ce ateistii traiesc cu pana la 10 ani mai putin in medie decat oamenii religiosi.
    Unde ii mai pui p-aia din India, care traiesc lejer pana la 120... fara medicatie moderna, antibiotice etc. :))
    Uite, un alt exemplu: medicatia pentru ADHD, depresii si alte porcarii de genul. In loc ca parintii sa isi educe copiii, ii umfla cu medicamente. In loc sa traiesti o viata echilibrata, devii dependent de medicamente.

    Voi ridicati un straw-man gigantic: nimeni nu ia homeopate pentru cancer sau pentru boli acute grave... in fond, daca ar exista asemnea situatii, ai putea sa ii tragi la raspundere pe medicii care le-au prescris!

    Bomboanele M&M nu le mananci cand esti bolnav. Ci cand esti sanatos si vrei sa devii bolnav :))
    Apropos... una dintre convingerile mele probate experimental e ca e foarte util sa te indopi cu dulciuri si alte alimente bogate in glucide... cand esti racit. Deoarece furnizezi organismului o gramada de energie sa lupte impotriva bolii.

    Elogierea preventiei nu stiu daca trebuie sa o explic... daca cineva are un motiv religios sa prefere homeopatele in dauna medicamentelor clasice, cu atat mai mult acel motiv il va determina sa adopte o atitudine prudenta fata de sursele de boala care ar putea fi evitate (fumat, droguri, sex, junk food etc.)

    RăspundețiȘtergere
  17. B, `contraindicatii - ala e scopul lui, sa produca niste efecte in organism`
    Sa cad pe jos de ras... prefixul `contra-` iti spune ceva? Se mai zice si efecte adverse... sau colaterale, adica lucruri care se intampla altceva decat efectul urmarit!
    Adica iei o aspirina sa nu te mai doara capul si te trezesti ca faci ulcer la stomac.

    Ceva n-are contraindicatii si nu poti spune ca nu are nici un efect... este chiar sistemul imunitar al organismului!

    Sursa... vezi Michael Jackson si Marilyn Monroe, mi-au trecut acum prin cap...

    Repet: oamenii nu iau homeopate din snobism, ci manati de o filosofie de viata care pune accentul pe natural. In aceasta ordine de idei, este perfect de asteptat ca acele persoane sa puna mai mult accent pe un stil de viata sanatos (inclusiv dieta), fara vicii, comportamente extreme etc., pe preventia bolilor mai degraba decat pe increderea in medicamente!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ti-am inteles, analogia; doar ca nu e potrivita defel.
    "aia din India, care traiesc lejer pana la 120"
    Da ? India, care e pe locul vreo 100 si ceva pe lista "durata medie de viata" ?
    "nimeni nu ia homeopate pentru cancer sau pentru boli acute grave..."
    Serios ? pentru ca e plin de sarlatani care recomanda zahar pentru cancer sau SIDA. De fapt, daca nu ma insel, acum cateva zile citeam despre o tanti foaaarte binevoitoare care vrea sa dea o fuga pana-n Africa, unde HIV face ravagii, ca sa-i trateze pe bietii bolnavi. Homeopatic.
    "Mi se pare normal ca un medicament adevarat sa aiba contraindicatii - ala e scopul lui, sa produca niste efecte in organism."
    Very well, daca trebuie sa explic mai pe larg...
    Orice substanta care produce un efect asupra a ceva din organism este contraindicat la persoanele care au acel ceva diferit de restul.
    Deci, o substanta oarecare nu poate fi administrata "normal" persoanelor care au probleme cu sistemul/organul/aparatul asupra carora substanta respectiva produce efecte. ( banala sare de bucatarie nu poate fi servita unei persoane care are probleme cardiace, clorura de sodiu avand printre altele si efect de crestere a tensiunii ).
    Rezumat:
    Atunci cand ceva "nu are contraindicatii", inseamna ca nu exista nici un sistem in organism care sa fie afectat in vreun fel de substanta cu pricina.
    "lucruri care se intampla altceva decat efectul urmarit"
    aaa... nu chiar. Vezi mai sus. Pentru o persoana sanatoasa, o mica crestere a acididatii stomacale e suportabila. Asta e un efect secundar - nu iei aspirina sa-ti mareasca aciditatea. "contraindicatia" inseamna ca nu este indicata aspirina persoanelor care NU ar putea suporta cresterea aia a aciditatii. Persoanele care deja au ulcer, sau gastrita, sau.....
    "Ceva n-are contraindicatii si nu poti spune ca nu are nici un efect... este chiar sistemul imunitar al organismului"
    Wow. De cand "sistemul imunitar" e o substanta ? si mai ales, de cand e un medicament pe care sa-l iei ?
    "oamenii nu iau homeopate din snobism, ci manati de o filosofie de viata care pune accentul pe natural."
    Actually, cei mai multi iau pentru ca habar n-au ce-s alea, da' au auzit ca "e bine". De obicei, cand omul consumator de homeopate afla ca se imbuiba cu zahar la 10 sau 50 sau 100 lei lingurita, ramane uimit. El credea ca consuma "natural", ca face fitoterapie.
    "preventia bolilor mai degraba decat pe increderea in medicamente"
    Preventia se face prin stil de viata sanatos.
    In cazul in care preventia nu functioneaza, apelezi la medicamente.
    Unde mai e loc, sau de ce mai e nevoie de homeopatie ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Desigur, am exagerat cu `India`... ma refeream la yoghinii aia... stii tu!
    `e plin de sarlatani`
    Parca traiesti in Elvetia... in Romania e plin de sarlatani peste tot :)))
    Uite, eu am luat, acu cativa ani, cand am avut ultima data o raceala:>, Paragrippe, de la Boiron, care este un companie farmaceutic supercelebra... nu e preparat la tanti ghicioarea in grajd.
    Daca iei exemplele extreme, atunci compara cu medicamentele contrafacute... ca si in Romania piata e plina!
    `Orice substanta care produce un efect asupra a ceva din organism este contraindicat la persoanele care au acel ceva diferit de restul`
    Ai tratat decat un singur aspect. De fapt, orice substanta introdusa in organism, care e diferita de ceea ce constituie planul de metabolism... o sa aiba un efect advers. Organismul nu e facut (nu a evoluat, daca vrei) sa il peticesti, ci sa se refaca singur. Oricat ti-ar placea medicina, e departe de a fi stiinta exacta... e stiinta experimentala: pentru boala cutare prescrii substanta cutare... si vezi ca merge, dar e cumplit de dificil sa intrevezi tot ce se intampla... e cutie neagra la mijloc. Vezi doar imputul si outputul.
    In plus, pe langa substanta aia activa... sunt o gramada de excipienti... sau cum se numesc, care au diverse roluri. Iti dau exemplu, usor ludic, steroizii orali. Includ o substanta al carei scop e sa lezeze ficatul, ca acesta sa nu distruga testosteronul, care trebuie sa ajunga in sange.
    Toate medicamentele fac chestii de genul asta, tocmai pt ca sa overriduiasca sistemul imunitar.
    Deci, repet, nu e vorba numai de substanta activa, ci de toate chestiile care sunt in medicamente... putem sa ajungem la conspirationism, cu vaccinurile care contin mercur!

    De cand "sistemul imunitar" e o substanta ?
    Evident ca nu e o substanta, dar face tot felul de chestii cu substante pe care le produce! La asta ma refeream...

    `cei mai multi iau pentru ca habar n-au ce-s alea`
    Asta se rezolva prin informare, educatie si medici competenti!

    `Unde mai e loc, sau de ce mai e nevoie de homeopatie ?`
    Nu vad cum ai putea trasa o limita clara intre sanatate si boala. Cand te doare capul, trebuie sa apelezi la medicamente? Cand nu poti sa dormi, trebuie sa apelezi la medicamente? Cand ai depresie, trebuie sa apelezi la medicamente? Cand te dor dintii? Cand iti curge nasul? Cand ai diaree? Cand ai constipatie... nu mai vreau sa continuu cu exemplele, deoarece sunt situatii de viata frecvente...

    Daca inceputul e rau, cum ar putea sa mai fie continuarea buna ?
    Pur si simplu:)
    Stii logica matematica, 0->1=A
    In plus, primul paragraf nu e ipoteza, ci introducere!

    RăspundețiȘtergere
  20. "Parca traiesti in Elvetia... in Romania e plin de sarlatani peste tot :))"
    Cineva care vinde "medicamente" apoi recunoaste ca le vinde pentru ca sunt populare, nu pentru ca functioneaza, se cheama sarlatan. C-o fi roman sau francez sau englez.
    "eu am luat... la raceala"
    Ceea ce nu inseamna ca Paragrippe e bun, doar ca raceala ti-a trecut. Dar ramai cu impresia ca chiar ajuta, si cand o sa ai probleme mai grave, poti apela iarasi la pastilutele "fermecate".
    Oricum, stii ca "eu am facut X si mi-a priit" e cel mai slab exemplu - daca faci studii comparate intre 1000 insi care primesc Paragrippe si 1000 care primesc zahar nehomeopat, n-o sa vezi nici o diferenta intre ratele de vindecare.
    "De fapt, orice substanta introdusa in organism, care e diferita de ceea ce constituie planul de metabolism... o sa aiba un efect advers."
    Depinde de organism, depinde de substanta, depinde de doza.
    "Organismul nu e facut (nu a evoluat, daca vrei) sa il peticesti, ci sa se refaca singur."
    De-acord. Doar ca anumite afectiuni depasesc capacitatile de refacere, iar altele implica o "lupta" cumplita, care poate fi usurata de medicamente. Uh, si daca e "sa se refaca singur"... atunci lasa-l sa se refaca, nu interveni cu nimic - nici medicina, nici homeopate.
    "Oricat ti-ar placea medicina, e departe de a fi stiinta exacta...vezi ca merge.. e cumplit de dificil sa intrevezi tot ce se intampla...Vezi doar imputul si outputul"
    Corect. Nici n-am sustinut ca ar fi exacta. Dar tu o zici: "vezi ca merge". Fiecare tratament care ajunge la "medicina aplicata" e testat cat mai mult, pentru cat mai multe circumstante, tocmai pentru a intelege exact cand e util, cand nu e, si in ce masura. Daca "vezi ca merge" e Ok, daca nu... adio !
    "putem sa ajungem la conspirationism, cu vaccinurile care contin mercur!"
    Deocamdata ne intelegem destul de bine. Sa nu abordam inca asemenea subiecte :)
    "nu e o substanta, dar face tot felul de chestii cu substante pe care le produce"
    Da; subiectul era totusi "substante introduse"; ce face sistemul imunitar e fix treaba lui - sa "refaca organismul"
    "Asta se rezolva prin informare, educatie si medici competenti!"
    Corect !!! Tocmai asta a fost si scopul campaniei 10:23 - sa atraga atentia ca homeopatia nu e chiar ce se pretinde. Cand medicii "competenti" insista sa trateze homeopat cancer sau alte boli cu-adevarat grave...
    "Nu vad cum ai putea trasa o limita clara intre sanatate si boala."
    Deci accepti ca homeopatia e un placebo util pentru afectiuni cu-adevarat minore. Iarasi de acord.
    Inca o data, campania n-a zis "interziceti homeopatia !", ci a vrut sa educe oamenii sa nu se bazeze pe ea pentru afectiuni precum cancer, epilepsie, infectii grave, malarie, blocaj renal, boli de inima, etc etc etc.

    RăspundețiȘtergere
  21. pastilutele "fermecate"
    Deci eu am facut un apel subtil la autoritate... In fond, niciunul dintre noi, banuiesc, nu este medic. Paragrippe mi-a recomandat cineva care este medic, de medicina generala, practica insa homeopatia.
    Alternativa ar fi sa cred mai bine propaganda `umanista`... si chiar nu vad niciun motiv sa fac asta:)
    Mai departe am invocat ca medicina nu e stiinta exacta... evident ca homeopatia cu atat mai putin. Nu m-a preocupat subiectul, dar, daca functioneaza pe baza efectului Placebo... cu atat mai bine!
    Dar nu poti sa creezi un esantion reprezentativ, ca sa faci teste la 1000... pt ca, prin definitie, efectul Placebo este imprevizibil!
    Practic, ajunge insa sa ai o rata satisfacatoare de insanatosiri prin aceasta metoda... ca sa o consideri viabila!
    Iti reamintesc ca nici medicina clasica nu asigura o rata de vindecare de 100% pt niciun tratament!

    `anumite afectiuni depasesc capacitatile de refacere`
    Iarasi vorbim despre cazuri extreme. Daca ai vazut tu pe youtube vreun excentric... asta nu inseamna ca a doua zi vor produce la Boiron `pastilele minune`. In fond, o multinationala serioasa nu risca sa se faca de ras doar ca sa vanda niste pastile minune care sa vindece toate bolile...
    Boiron (Euronext: BOI) is the largest manufacturer of homeopathic products in the world, headquartered in France and with an operating presence in 59 countries worldwide. In 2004, it employed a workforce of 2,779 and had a turnover of € 313 million.

    `lasa-l sa se refaca, nu interveni cu nimic`
    Parca mai devreme afirmasei ca oricum zaharul homeopat nu are niciun efect :)

    "vezi ca merge"
    Cred ca titlul potrivit este homeopatia - medicina complementara, nu alternativa.

    `Deocamdata ne intelegem destul de bine`
    App, cine esti tu? Eu am sosit aici ca sa interoghez Freija!

    `afectiuni cu-adevarat minore`
    Minore dpdv medical... dar daca majoritatea populatiei sufera frecvent de ele... nu prea sunt deloc minore!

    `Tocmai asta a fost si scopul campaniei 10:23`
    Ma lesi... sa ia ASscUR vizibilitate in presa vizavi de `demersul international` era complet strain de intentiile voastre!

    RăspundețiȘtergere
  22. Mic avertisment, baieti: Pastrati un limbaj lipsit de Ad hominem.
    Adi,o sa iti raspund cand vei da dovada de logica.
    Si cand voi avea timp.
    Nu raspund la interogatorii. Si nu raspund la falaciozitati decat cu numele acestora.

    RăspundețiȘtergere
  23. "Alternativa ar fi sa cred mai bine propaganda `umanista`... si chiar nu vad niciun motiv sa fac asta:)"
    Deci, sa inteleg ca chiar daca ai vedea ca au dreptate, ai prefera sa nu recunosti, doar pentru ca sunt "umanisto-ateo-satano-masono..."
    "In fond, o multinationala serioasa nu risca sa se faca de ras doar ca sa vanda niste pastile minune care sa vindece toate bolile... "
    Nu, dar risca sa se faca de ras cand recunoaste ca vinde pastile care nu vindeca nimic.
    "Iarasi vorbim despre cazuri extreme. "
    Nu, vorbim de zecile de homeopati care vand homeopate anti-cancer.
    "Eu am sosit aici ca sa interoghez Freija"
    Corect: "am sosit aici ca sa O interoghez PE Freija". Eh, si uite ca am deturnat discutia, si am ajuns sa te interoghez EU pe tine :))
    "daca majoritatea populatiei sufera frecvent de ele... nu prea sunt deloc minore!"
    Tot minore raman. Doar ca frecvente.
    Si tot n-ai zis nimic de cele neminore pe care vor homeopatii sa le trateze.
    "sa ia ASscUR vizibilitate in presa vizavi de `demersul international` era complet strain de intentiile voastre!"
    Paaaai.... campania n-a fost initiata de ASUR :))

    Freija, consideri ca prea am dat in ad hominem ? Mea culpa in cazul asta.... I will try to avoid that in the future.

    RăspundețiȘtergere
  24. `sa O interoghez PE Freija`
    Si eu, care credeam ca e substantiv comun (in limba germana, scris cu majuscula)! :)

    `chiar daca ai vedea ca au dreptate`
    Sincer... da! Imi rezerv dreptul de a-mi folosi preferential scepticismul :))
    Prefer, intr-adevar, sa nu dau dreptate cuiva care nu imi place... chiar daca pare a avea.
    Consider virutos a-mi exercita libertatea vointei... spre deosebire de conformism!
    Totusi, afirmatia mea initiala se referea la faptul ca nu ai prezentat argumente solide :)

    `homeopate anti-cancer` si `pastile care nu vindeca nimic`, precum si `cele neminore`
    Uite, m-ai facut sa ma uit pe situl de la Boiron sa vad ce produse au (care trateaza): Indigestion, Bruises, Muscle Soreness, Pains associated with arthritis, Hemorrhoids, Toothpaste, Eye Irritation, Cramps, Diarrhea, headache, Bloated abdomen improved by passing gas, Weaning off tobacco craving, Fatigue, Menstrual cramps... in fine, n-am gasit pastile de cancer sau SIDA, uite-te si tu si arata-mi.
    Desigur ca nu am luat apararea mafiotilor, ci a produselor de calitate!

    `Tot minore raman`
    Ca selectezi tu preferential criteriul. Daca esti medic, te intereseaza sa nu iti moara pacientul care te plateste. Daca esti ministru, te intereseaza ca toata populatia sa fie sanatoasa, ca sa munceste, sa iti aduca banii :)

    Paaaai... campania a fost promovata de ASscUR!

    RăspundețiȘtergere
  25. draga Adi , ne intalnim si aici....
    eu am luat parte la campania 10.23 si produsele homeopate sunt chiar numa zahar...daca luam 40 de extraverale(sa nu zic ceva mai tare) eram la urgenta
    deci...am incercat pe pielea mea si am tras concluzia ca...HOMEOPATIA E APA DE PLOAIE
    Kitana

    RăspundețiȘtergere
  26. In alta ordine de idei, am anumite comentarii de facut vizavi de afirmatia ta ca `atee, ma comport mult mai bine dpdv moral si social decat toti crestinii pe care ii cunosc`, insa handicapatul ala nu imi aproba comentariile.
    O parte dintre ele sunt cuprinse in articolul meu genial http://adrianarvunescu.wordpress.com/2010/08/21/putem-fi-buni-fara-dumnezeu/
    Te invit sa iei act despre ele!

    RăspundețiȘtergere
  27. am citit
    concluzia finala-kkt :d
    Kitana

    RăspundețiȘtergere
  28. Deci vreau sa iti precizez ca EU sunt cel mai moral si intelectual si social si cultural si de toate... din lume!
    Deci, avand in vedere ca ai luat act de acest lucru, afirmatia ta initiala devine falsa, deci te rog sa o revizuiesti.
    In plus, acum ai ocazia extraordinara sa conversezi cu mine. Iti doresc succes :)
    Pentru inceput, iti pot demonstra, practic, foarte usor, ca nu ai cum sa fii o persoana morala. Provoaca-ma :)

    RăspundețiȘtergere
  29. tu-moral? ha ha sau poate ai uitat cum m-ai "gratulat" pe blogu' lu' Zergu
    oricum suntem off-topic si n-am chef sa se enerveze Freija pe mine
    kitana

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu retin despre ce este vb cu zergu...
    Uite, pt a nu mai fi offtopic, poti sa imi raspunzi acolo unde a recomandat Freija http://korallion.blogspot.com/2011/02/discutie-cu-un-creationist.html
    Oricum, chiar daca a fost aia cu un an in urma... intre timp mi-am perfectionat atitudinea :)

    RăspundețiȘtergere
  31. "Si eu, care credeam ca e substantiv comun"
    Te inselai.
    "Prefer, intr-adevar, sa nu dau dreptate cuiva care nu imi place"
    Si atunci, ce rost mai are sa purtam un dialog ? daca tu recunosti din start ca si daca ai realiza ca nu ai dreptate, ai prefera sa il tii pe "nu" in brate ?
    "Consider virutos a-mi exercita libertatea vointei... spre deosebire de conformism!"
    Eu nu consider virtuos a persevera intr-un punct de vedere daca ajungi la concluzia ca e fals.
    "n-am gasit pastile de cancer sau SIDA, uite-te si tu si arata-mi"
    Ia sa vedem... aici si
    aici
    "Ca selectezi tu preferential criteriul"
    Credeam ca vorbim despre subiect DPV medical. Durerea de cap e o afectiune minora.
    "Paaaai... campania a fost promovata de ASUR!"
    SI de ASUR, si de altii.
    Si citez pe cineva care sustinea ca "se rezolva prin informare, educatie si medici competenti!""
    Informarea si educatia vin si de la ASUR, si de la BOR, si de la multi altii. Sau sa inteleg ca si ortodocsii care au avut de comentat impotriva homeopatiei sunt manati de publicitate ? si ca ii dezaprobi si pe aia ?
    In plus, cei ce au participat la campanie au fost voluntari. Nu au facut-o pentru publicitate.

    RăspundețiȘtergere
  32. `Te inselai`
    Glumeam... eu nu am cum sa ma insel :)
    `Si atunci, ce rost mai are sa purtam un dialog ?`
    Pai eu O interpelasem PE Freija, tu ai intervenit neplanificat :)
    However, iti repet ca nu m-ai convins prin argumente. Era vb de opinia ta vs. reputatia Boiron si am zis ca nu vad niciun motiv sa prefer cuvantul tau de onoare!

    `aici si aici`
    De la Boiron?

    `Durerea de cap e o afectiune minora`
    Vorbim DESPRE un subiect medical, nu DIN PERSPECTIVA medicala... ca nu suntem specialisti.
    Ci din perspectiva generala.
    De exemplu, cand ai durere de cap, ti se pare destul de grav si nu e primul rationament pe care il faci sa compari migrena cu SIDA!

    `Informarea si educatia vin si de la ASUR`
    Lol.
    Autoritatea si competenta vin de la voluntari? :))

    N-am nicio treaba cu ortodocsii care au avut de comentat impotriva homeopatiei. Am criticat campania mincinoasa si manipulatoare... indiferent cine a initiat-o si sustinut-o!

    Din faptul ca cei ce au participat la campanie au fost voluntari nu rezulta deloc ca nu au facut-o pentru publicitate. Rezulta ca nu au facut-o pt bani, deci e chiar o indicatie ca au facut-o pt publicitate :)

    RăspundețiȘtergere
  33. "Era vb de opinia ta vs. reputatia Boiron si am zis ca nu vad niciun motiv sa prefer cuvantul tau de onoare"
    Si mai apoi,
    "De la Boiron?"
    Da' de cand e doar Boiron singurul homeopat din lume ? Credeam ca vorbim despre homeopate in general, si la ce sunt folosite. Boiron si alte firme mari nu-si permit sa faca asemenea afirmatii fara nici o dovada, ca ar fi inchisi in trei zile; da' alti medici homeopati nu au asemenea sfiala.
    "Autoritatea si competenta vin de la voluntari? "
    Nu. Autoritatea si compententa vin de la studiile facute de specialisti.
    "Am criticat campania mincinoasa si manipulatoare... indiferent cine a initiat-o si sustinut-o!"
    Mincinoasa ? te rog s-o dovedesti.
    Manipulatoare ? te rog s-o dovedesti.
    "Rezulta ca nu au facut-o pt bani, deci e chiar o indicatie ca au facut-o pt publicitate "
    Eeeexact. Pentru publicitate au facut-o. Dar ce au vrut sa faca ei cunoscut ? daca ai zis ca "Homeopatia e apa chioara", ai nimerit-o. Daca ai zis "ASUR", suna-l pe cel ce s-a fimlat luand supradoza in... Antarctica de pilda si intreaba-l ce parere are despre ASUR. Sa vedem daca EL a auzit despre ASUR.

    RăspundețiȘtergere
  34. Da' de cand e doar Boiron singurul homeopat din lume ?
    Eu nu folosesc homeopate... pt ca de ani de zile nu am mai avut nicio problema de sanatate:)
    Dar acu vreo 2 ani am avut un inceput de raceala (in sezon rece, gripa) si am luat Paragrippe, de la Boiron... si mi-a trecut IN CURSUL ZILEI!
    Si la toata famlia mea le-a mers (in fine, ei mai luau si altle, Oscilo...din-ala)... si 7 lei cat e cutia, are cred 50 de pastile in ea... din care atunci am luat cel mult 10 :)
    70 bani raceala!
    Nimeni cu capul pe umeri nu ia apararea la `toate` chestiile din lume. Mai ales ca am indicat ca Romania e plina de mafioti, probabil extrem de activi si in acest domeniu.
    Iarasi se reduce la informare corecta si educatie. Acu vreo 5 ani am avut niste bube dulci pe fata si medicul de familie mi-a dat trimitere pt zona zoster... noroc ca medicul de specialitate era mai competent.

    `studiile facute de specialisti`... `stiinta a aratat`
    Astea sunt mituri urbane.

    `te rog s-o dovedesti`
    Am facut-o in articolul meu!

    `ce parere are Antarctica despre ASUR`
    Cam deplasata analogia... hai sa ti-o intorc.
    E ca si cum tu ai fi votat, in 2004, pentru `cota unica de impozitare` si nu pt Basescu!

    RăspundețiȘtergere
  35. Am facut o greseala... `articolul meu` m-am referit, in mod eronat, la articolul despre 18000 de biserici... cel cu homeopatele inca nu l-am publicat :))

    RăspundețiȘtergere
  36. Pai era vorba de homeopatie in general. Mai citeste o data postul initial. "Homeopatia e apa chioara", "remedii homeopate", alea-alea. Pana la tine, nimeni n-a invocat Boiron. A, ca ALA in mod particular nu pretinde ca ale lui leacuri sunt universale, e una. Problema e ca altii nu-s asa modesti, si recomanda homeopate pentru cancer.
    "Astea sunt mituri urbane"
    uh, deja incepi sa demonstrezi ce ziceai ? "Prefer, intr-adevar, sa nu dau dreptate cuiva care nu imi place" ? Pacat ca ipse dixitul nu e argument.
    "Cam deplasata analogia"
    Nicidecum. TU sustineai ca campania a avut ca scop promovarea ASUR. Restului lumii nu-i pasa de ASUR, si in Ro, jumatate din participanti au facut-o fara ajutor de la ASUR. Sa fie asta un Psychogenetic fallacy ?

    RăspundețiȘtergere
  37. Pai, daca faci cea mai generala afirmatie, ca homeopatia e apa chioara, atunci automat si Boiron e apa chioara, pt ca si Boiron face homeopatie. Dar cu asta nu sunt de acord.
    Ce-ar fi sa zic si eu ca `stiinta e un cacat` doar pt ca ma deranjeaza teoria evolutionista?
    Nu stiu de ce pana la mine nimeni n-a invocat Boiron... probabil din cauza ignorantei universale :))
    Poti sa zici ca medicii homeopati sunt incompetenti sau ca remediile cutare si cutare nu functioneaza sau ca nu e mercur in alea... vezi, in acest sens, discutia: http://www.facebook.com/album.php?fbid=149911891733799&id=100001449668503&aid=30216

    Deci afirmatia ta a fost `Autoritatea si compententa vin de la studiile facute de specialisti`, ca raspuns la "Autoritatea si competenta vin de la voluntari?".
    Asta nu e raspuns, ci e poezie.
    Voi nu sunteti specialistii aia pe care ii invocati :)

    `Psychogenetic fallacy`, `ipse dixit`
    Imi bag ceva in vocalbularul vostru... copiat dupa clipuri youtube cu idioti gen `the Atheist experience`. Intai ar trebui sa va perfectati structura argumentativa, apoi forma de exprimare :)

    `campania a avut ca scop promovarea ASUR`
    lol. Am zis ca implicarea ASUR (in campania internationala) a avut ca scop promovarea ASUR!

    RăspundețiȘtergere
  38. "atunci automat si Boiron e apa chioara, pt ca si Boiron face homeopatie. Dar cu asta nu sunt de acord"
    Lol. Deci homeopatia in general e apa chioara, da' homeopatia lui Boiron e functionala.
    "Ce-ar fi sa zic si eu ca `stiinta e un cacat` doar pt ca ma deranjeaza teoria evolutionista"
    Poti s-o faci, fireste. Doar ca, spre deosebire de homeopatie, teoria evolutiei e demonstrabila si demonstrata.
    "Nu stiu de ce pana la mine nimeni n-a invocat Boiron"
    Poti s-o faci linistit. Nici homeopatele LOR n-au trecut de doubleblind.
    "Poti sa zici ca medicii homeopati sunt incompetenti sau ca remediile cutare si cutare nu functioneaza sau ca nu e mercur in alea"
    Pai chiar nu e mercur in produsul pe care scrie "Mercurius".
    "Voi nu sunteti specialistii aia pe care ii invocati"
    Nici n-am spus ca suntem. Doar ca si ei sustin fix asta: "Homeopatia e apa chioara !"
    "Imi bag ceva in vocalbularul vostru... copiat dupa clipuri youtube cu idioti gen `the Atheist experience`. Intai ar trebui sa va perfectati structura argumentativa"
    Ce frumos... te-ai gandit ca vorbele alea urate poate chiar inseamna ceva ?
    "Am zis ca implicarea ASUR (in campania internationala) a avut ca scop promovarea ASUR"
    Si eu am sustinut ca scopul principal al ASURului a fost educarea populatiei.

    RăspundețiȘtergere
  39. `Deci homeopatia in general e apa chioara, da' homeopatia lui Boiron e functionala`
    Iti reamintesc ca `provocarea` voastra a arat ca cutare remediu nu contine mercur :)
    De aici, concluzia ca TOATA homeopatia e apa chioara?

    Puternica mantra e `teoria evolutiei e demonstrabila si demonstrata`...
    Cand homeopatia functioneaza, zici ca e subiectiv... asa se intampla cand tu esti judge si jury totodata - tu faci criteriile, tu le aplici.

    Ce-i aia doubleblind?

    `Pai chiar nu e mercur in produsul pe care scrie "Mercurius"`
    Evident ca nu este. Dar nici toate celelalte `chestii` in care nu e mercur... nu zici despre ele ca sunt apa chioara.
    Nici in aspirina nu e mercur si nu zici ca e apa chioara.
    Oricum, cred ca numele e inspirat dupa planeta, nu dupa elementul chimic.

    `vorbele alea urate poate chiar inseamna ceva ?`
    Uite-te la ultimul tau post: la fiecare raspuns ai repetat ca "Homeopatia e apa chioara !"

    `Si eu am sustinut ca scopul principal al ASURului a fost educarea populatiei`
    Si reluam discutia - de unde are ASUR autoritatea si competenta?
    Apoi, vrei sa zici ca ASUR nu urmareste sub nicio culoare promovarea agendei sale prin acest gen de `campanii`? :)

    RăspundețiȘtergere
  40. "iti reamintesc ca provocarea voastra a arat ca cutare remediu nu contine mercur. De aici, concluzia ca TOATA homeopatia e apa chioara"
    Nopw. Dupa ce s-a analizat logica homeopatiei, dupa sute de teste concluzia a fost ca~.
    "Provocarea" a fost sa aratam lumii ca zeci de remedii homeopate nu au efect. EU de pilda n-am inghitit mercur, ci somnifere; altii au servit alte homeopate.
    "Puternica mantra e `teoria evolutiei e demonstrabila si demonstrata`. Cand homeopatia functioneaza, zici ca e subiectiv"
    Pai e efectul homeopatiei demonstrabil obiectiv ? nu, "trebuie sa crezi in el". Poate fi evolutia demonstrata ? fireste.
    "Ce-i aia doubleblind"
    Dublu-orb. Un standard care trebuie respectat la fiecare experiment. Tocmai ca sa nu fie rezultatul subiectiv - compari rezultatele, determini ce are efect si ce nu are, si abia dupa aia afli ce ai judecat.
    "Dar nici toate celelalte `chestii` in care nu e mercur... nu zici despre ele ca sunt apa chioara.
    Nici in aspirina nu e mercur si nu zici ca e apa chioara. Oricum, cred ca numele e inspirat dupa planeta, nu dupa elementul chimic"
    Aspirina nu pretinde ca ar contine mercur. Nici alte chestii care nu contin mercur nu pretind asta. Da' leacu' homeopat da. Numele nu vine de la nici o planeta, ci de la clorura de mercur. Or, un medicament care pretinde ca contine clorura de mercur ar trebui sa contina macar o molecula de HgCl2. Daca nu, daca e doar apa si zahar...
    Vorbele alea urate = cele care te-au indignat pe tine. Adica 'Psychogenetic fallacy', 'ipse dixit', alea-alea. Fiecare semnifica o greseala de-a ta.
    "reluam discutia - de unde are ASUR autoritatea si competenta?"
    Autoritatea si compententa vin de la studiile facute de specialisti. N-am zis de ASUR.
    "vrei sa zici ca ASUR nu urmareste sub nicio culoare promovarea agendei sale prin acest gen de `campanii`? "
    Psychogenetic fallacy, again. Si nu, nu cred ca s-a urmarit promovarea agendei proprii. Decat daca prin "agenda proprie" intelegi educarea si informarea publicului.

    RăspundețiȘtergere
  41. `logica homeopatiei`
    `Apa chioara` - te referi dpdv al abordarii clasice a medicinei. Homeopatia tocmai asta ...challenguieste, vine cu o abordare alternativa. Nu stiu daca zic bine, dar ideea nu e ca boala este un dezechilibru chimic in organism, pe care il repari bagand alte chimicale... ci boala este un dezechilibru vibrational... energetic, alea alea... pe care repari... cantand la vioara!

    `"Provocarea" a fost sa aratam lumii ca zeci de remedii homeopate nu au efect`
    Si ai aratat ca n-au un efect anume, pe care tu presupuneai ca il au, si anume sa mori.
    Or nu vad ca, stiu eu, scria pe prospect ca mori daca iei supradoza.
    Ai demonstrat nu au un efect care oricum nu era scontat.

    `Pai e efectul homeopatiei demonstrabil obiectiv ?`
    Nici nu isi propune!
    Ajunge sa imbunatateasca calitatea vietii macar a unui anumit procent din populatia care isi administreaza... si e util! (Am discutat, oricum, ca nici medicina clasica nu garanteaza 100%)

    `Poate fi evolutia demonstrata ? fireste`
    Majoritatea populatiei planetei nu este de acord cu tine!
    Sa nu te aud cu apel la majoritate! Am indicat, pur si simplu, ca `demonstratiile tale` nu sunt convingatoare:)

    `Dublu-orb`
    Abordare eronata! Daca remediile homeopate vizeaza utilizarea efectului placebo, atunci abordarea ta e falicioasa din start.
    E ca si cum ai sti ca un medicament nu isi produce efectul in combinatie cu o alta substanta... si ai administra intentionat acea substanta... `demonstrand` astfel ca medicamentul nu functioneaza!

    `Da' leacu' homeopat da`
    Ba nu. Vezi ca pe linku ala de la facebook tovarasul tau de experiment admitea ca nu!

    Scrie clorura de mercur pe prospect?

    ASUR nu are nicio autoritate si nicio competenta, deci nu exista nicio baza sa zici ca ASUR face educatie si informare!
    Daca ASUR face totusi campanii, atunci rezulta ori incompetenta (aspect vizibil in elaborarea `metodologiei` de testare) si/sau manipulare (dupa cum s-a vazut si in campania cu 18000 biserici)

    RăspundețiȘtergere
  42. "Homeopatia tocmai asta ...challenguieste, vine cu o abordare alternativa"
    Da. La fel de eficace ca "ciuma e produsa de vrajitoare - arzi pe rug babele si-ai scapat !"
    Nu orice abordare alternativa are vreo baza in realitate.
    "boala este un dezechilibru vibrational... energetic"...
    Exact. Limbaj de pseudostiinta, care practic nu zice nimic.
    "Si ai aratat ca n-au un efect anume, pe care tu presupuneai ca il au, si anume sa mori"
    Macar un pic de somnolenta ? din partea unei supradoze de somnifere ? Nici aia nu-i in stare sa induca ? pai daca 40 pastile nu fac treaba, evident ca doar una sau doua n-o sa faca nici atat.
    "un efect care oricum nu era scontat"
    Nu ? nu trebuia sa imi dea relaxare si somn, somiferul ala ? atunci ce scop poate avea un somnifer ?
    "Nici nu isi propune!
    Ajunge sa imbunatateasca calitatea vietii macar a unui anumit procent din populatia care isi administreaza... si e util!"
    Mintind si dezinformand.
    Si ce facem cu alte procente care sufera de pe urma minciunii ?
    "Majoritatea populatiei planetei nu este de acord cu tine!
    Sa nu te aud cu apel la majoritate! Am indicat, pur si simplu, ca `demonstratiile tale` nu sunt convingatoare:)"
    Pai e un apel la majoritate :))
    Sunt neconvingatoare pentru cineva care a recunoscut din start ca nu e dispus sa admita cand se inseala. A, vezi ca fix aceeasi majoritate bea homeopate ca pe ambrozie si crede ca-i face bine.
    "Vezi ca pe linku ala de la facebook tovarasul tau de experiment admitea ca nu!"
    Ia mai citeste o data ce-a zis Steve, si nu mai vorbi neadevaruri:
    "preparatul este DECLARAT ca avand mercur in el"
    "motiv pt. care este si denumit MERCURIUS"
    "Scrie clorura de mercur pe prospect?"
    Scrie "remediu homeopat pe baza de mercur". Si un numar + o litera dupa, care oricum nu sunt pricepute de mai nimeni.
    Deci nici vorba de planete si-alte prostii. Homeopatii pretind ca ce vand ei e "pe baza de mercur", or daca faci analiza nu gasesti nici un strop de mercur. QED.
    "Abordare eronata! Daca remediile homeopate vizeaza utilizarea efectului placebo, atunci abordarea ta e falicioasa din start"
    Vezi ca homeopatii nu pretind ca functioneaza pe baza de placebo. Ei pretind ca e "altceva", "tratarea cauzelor nu a efectului" si alte prostii pseudostiintifice. Da' asta o stii prea bine, ce zic ei, ca doar tu ai scris mai sus "o abordare alternativa" si despre "energii". Si-n plus, tuberculoza sau malaria nu se vindeca prin Placebo.
    "deci nu exista nicio baza sa zici ca ASUR face educatie si informare!"
    Foarte bine. Fie cum zici tu. Vad ca nu mai poti de grija ASURului, de parca de la el ar fi plecat campania. Ok, treaca de la mine... sa zicem ca ASUR isi depaseste limitele si exagereaza si nu trebuia sa se bage. Rezulta de aici ca... ce ? Ca campania in sine e falsa ? ca homeopatii au dreptate ? ca apa vindeca de SIDA ?

    RăspundețiȘtergere
  43. `Nu orice abordare alternativa are vreo baza in realitate`
    D-aia este abordare! Si `metoda stiintifica` e tot abordare. Nu poti sa critici o abordare doar pe temeiul ca e diferita de a ta.

    `Limbaj de pseudostiinta`
    N-am urmarit decat sa ilustrez diferenta de abordare, nu sa descriu in detaliu abordarea homeopatica... deoarece imi depaseste competenta :)

    `somiferul ala ?`
    Nu stiu despre ce somnifer este vb. Eu ziceam de siropul de gat. Ce produs ai consumat tu?
    Daca nu e de la Boiron, sa nu te deranjezi.

    `Ajunge sa imbunatateasca calitatea vietii macar a unui anumit procent din populatia care isi administreaza... si e util!"
    Mintind si dezinformand`
    Repet: nici medicina clasica nu ofera garantie 100%. Plus ca ofera un car de efecte adverse.
    Homeopatele macar nu au efecte adverse. Daca nu merge, macar nu iti face rau.

    `Pai e un apel la majoritate :))`
    Tu ai zis `am demonstrat`. Eu am zis ca nu sunt convins. Cum altfel vrei sa decidem decat prin arbitraj?

    "preparatul este DECLARAT ca avand mercur in el"
    Vezi mai jos cand zice Jon Doe ala ca tocmai ca NU scrie asa ceva pe el, altfel puteau sa se duca la OPC!

    "remediu homeopat pe baza de mercur"
    Mercur sau `mercurius solubilis`? Te rog sa scanezi prospectul sau sa cauti un link oficial unde scrie asta.

    `homeopatii nu pretind ca functioneaza pe baza de placebo`
    Aia care zic si ca vindeca cancer? :)
    Oricum, afirmatia mea a fost ca eu as fi multumit si sa functioneze doar pe baza efectului Placebo - parerea mea.

    `tuberculoza sau malaria nu se vindeca prin Placebo`, `apa vindeca de SIDA`
    Am mai discutat.

    `Vad ca nu mai poti de grija ASURului`
    Pai, sincer, mi se rupe de homeopate. Nu o sa daramati voi industria cu protestul vostru :)
    Dar ma vexeaza rau de tot ca va faceti publicitate fara sa aveti vreun merit. De ce nu au facut protest Colegiul Medicilor, care aveau si autoritate si competenta?
    Asa isi facea si Basescu publicitate zicand ca Nastase fura. Si acu fura tot clanu lu Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  44. "Nu poti sa critici o abordare doar pe temeiul ca e diferita de a ta."
    Dar pot s-o critic pentru lipsa de rezultate, sau propaganda mincinoasa.
    "N-am urmarit decat sa ilustrez diferenta de abordare"
    E prea destul. N-o poti ilustra decat apeland la nontermeni pseudostiintifici.
    "Homeopatele macar nu au efecte adverse. Daca nu merge, macar nu iti face rau"
    Well, cateva j'de mii de insi care au luat homeopate in loc sa urmeze tratamente sigur te-ar contrazice.... daca ar mai trai.
    "Mercur sau `mercurius solubilis`?"
    "Mercurius Solubilis = Preparat obţinut din nitrat de mercur, acid nitric şi mercur metalic"
    "Vezi mai jos cand zice Jon Doe ala ca tocmai ca NU scrie asa ceva pe el, altfel puteau sa se duca la OPC!"
    De ce nu poti merge la OPC... aia 30C sunt textul mic care explica ce inseamna pentru Boiron "pe baza de mercur" ( cu totul altceva decat pentru restul lumii ): "din produsul pe baza de mercur pe care ti-l dam, mercurul ala a fost spalat de atatea ori pana n-a mai ramas nimic din el, ar trebui miliarde de miliarde de miliarde de tone de pastile ca sa mai gasesti un atom de mercur. Da' e pe baza de mercur, pentru ca apa cu care l-am spalat are proprietatile mercurului !"
    Asa ca nu te infoia la mine pentru prostiile scrise de Boiron, nu e vina mea ca EI pretind in acelasi timp ca produsul e mercur si NU e mercur.
    "Tu ai zis `am demonstrat`. Eu am zis ca nu sunt convins. Cum altfel vrei sa decidem decat prin arbitraj"
    Pai arbitraj e una, si "majoritatea" e alta; nici pe stadion nu se ocupa spectatorii de "arbitraj". Cum sa decidem ? sa intrebam pe cei ce si cunosc cate ceva despre subiect ?
    "Oricum, afirmatia mea a fost ca eu as fi multumit si sa functioneze doar pe baza efectului Placebo - parerea mea"
    Placebo ala nu e solutia cea mai buna cand exista alte tratamente care chiar functioneaza.
    "Dar ma vexeaza rau de tot ca va faceti publicitate fara sa aveti vreun merit"
    Hmm... sa inteleg ca de-acum n-o sa te mai apuci sa-ti faci propaganda articolelor TALE pe aici ? :)

    RăspundețiȘtergere