sâmbătă, 19 februarie 2011

I get e-mail.

Acum vreo saptamana gasesc in "cutia postala" un mesaj cu titlul :

 Fw: Tr : NU E PACALEALA: Din 1 aprilie - fara plante medicinale.
(ce e albastru e intervenţie proprie, de asemenea şi textul subliniat)
De la 1 aprilie, romanii risca sa ramana fara plante medicinale

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics (deloc surprinzător, scrie şi la Cancan) 

"Nu mai iau medicamente de 15 ani, ma tratez cu ceai de paducel". Declaratia apartine unui distins consilier prezidential, Catalin Avramescu, (mai ştiu eu pe una care se tratează exclusiv cu urina proprie, care e relevanţa?) si a fost facuta acum cateva saptamani, la un simpozion pe teme medicale. Vestea proasta pentru Avramescu vine, insa, de la UE: daca nu isi face rezerve masive de paducel, sa-i ajunga alti 15 ani, va fi nevoit, curand, sa treaca iar pe medicamente. 

Producatorii romani de leacuri naturiste, pe baza de plante medicinale, mai au opt luni la dispozitie pentru a respecta directiva UE cunoscuta sub numele Traditional Herbal Medicinal Products (THMPD)", care a fost adoptata la 31 Martie 2004, si care cere ca, de la 1 aprilie 2011 toate plantele medicinale sa fie procesate dupa aceleasi procedee ca si celelalte produse farmaceutice. Acest lucru presupune inclusiv obtinerea de certificate legale, la fel ca medicamentele, al caror cost se apropie sau depaseste 100.000 de euro pentru fiecare planta in parte, desi acestea sunt folosite de mii de ani. Costurile uriase pe care le presupune intrarea in legalitatea vor lichida micii producatori din domeniul plantelor medicinale in favoarea marilor colosi farmaceutici, ale caror produse nu vor mai fi concurate de paducelul lui Avramescu. Un semnal de alarma a fost tras, recent, intr-un articol publicat pe siteul infowars.com , care avertizeaza ca, "In loc sa priveasca produsele alimentare si medicamente traditionale ca probleme legate de drepturile omului, acestea au fost tratate ca probleme de comert. In acest fel, legile privind alimentatia si plantele sunt focusate pe dorintele marilor corporatii, nu pe nevoile si dorintele oamenilor".
Europarlamentarul liberal Norica Nicolai (altă autoritate medicală....) spune, pentru Inpolitics, ca situatia este extrem de serioasa si de grava, totodata, pentru Romania : "La noi, pretul urias al medicamentelor face ca majoritatea romanilor sa opteze, atat cat pot, pentru tratamente traditionale cu plante medicinale. Musetelul sau coada-soricelului sunt singurele leacuri pe care si le mai permit sute de mii de oameni, iar apropiata lichidare a comercializarii lor va da o lovitura cumplita sanatatii, si asa precare, a romanilor. Producatorii nostri din domeniu nu vor putea sa se conformeze directivelor UE fara a intra in faliment, e o situatie dramatica si incercam in zilele urmatoare, la nivelul grupului de europarlamentari romani, sa gasim o solutie, poate o amanare a aplicarii directivei in cauza sau ceva asemanator, dar e greu de spus, in acest moment, daca se mai poate face ceva. Din pacate, daca nu vom reusi, iar producatorii romani nu se conformeaza noilor norme europene dupa data de 1 aprilie 2011, tara noastra risca sa fie data in judecata de catre marile concerne farmaceutice si nu e greu de ghicit care ar fi soarta unor asemenea procese". 
sursa http://www.sroscas.ro/site/2010/10/20/de-la-1-aprilie-romanii-risca-sa-ramana-fara-plante-medicinale/
S-a pornit o initiativa de referendum la nivel european cu scopul de a cere pastrarea remediilor pe baza de vitamine si a terapiilor naturiste care se vor a fi excluse in baza sinistrului Codex Alimentarius (Lolozaur)

http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html Este sansa noastra sa mai putem alege o viata sanatoasa si naturala. Sunt necesare 1.000.000 de voturi.
Alatura-te si tu daca vrei sa mai avem acces la hrana sanatoasa si terapii naturiste ori pe baza de vitamine.
PS: putem schimba ceva, dar numai daca actionam! Trimiteti mai departe tuturor cunoscutilor. 
bibliografie 
Codex Alimentarius
Tratatul de la Lisabona
http://www.eu-facts.org/en/index.html
http://www.health-peace-justice.org/
http://www.profit-over-life.org/
http://www.thenhf.com/

Ce reacţie pot avea la un asemenea mail? Am trimis înapoi un "Re" înfuriat. Dar acum vreau să îl elaborez, pentru a explica mai bine despre ce e vorba.

Prima frază a articolului spune  "de la 1 aprilie 2011 toate plantele medicinale sa fie procesate dupa aceleasi procedee ca si celelalte produse farmaceutice."

"The Traditional Herbal Medicinal Products Directive, 2004/24/EC, was established to provide a regulatory approval process for herbal medicines in the European Union (EU), and came into force on 30 April 2004 " Wiki

De unde până unde traducem "herbal medicines" prin "plante medicinale"? Traducerea este "medicamente pe bază de plante". Vedeţi diferenţa între un pliculeţ de ceai şi o folie de pastile sau o fiolă pentru injecţie?

Mie mi se pare normal ca un medicament, fie el pe bază de plante sau complet sintetic, să treacă printr-un filtru care să asigure protecţia consumatorului.   Medicamentele pe bază de plante (între care se află şi chinina, atropina, care e foarte toxică, medicamentele pe bază de opiu, scopolamina , reserpina, curara)  nu sunt ceaiuri şi decocturi, ci medicamente din care o supradoză poate fi letală şi care sunt sub stricta verificare. Pe langă acestea, verificate, răsverificate şi care se dau doar cu reţetă, companiile farmaceutice mai pun în vânzare şi anumite preparate care pot fi toxice, pot avea efecte adverse sau pot, pur şi simplu, să nu aiba efect. Iniţiativa EU obligă marii producători de medicamente să le verifice, să le faca testele şi să se asigure că sunt bune pentru consumul uman.
Ceaiurile, usturoiul, mierea şi alte preparate sigure nu sunt văndute nicaieri în lume ca medicamente, ci ca alimente. Dar daca cineva v-ar vinde apa chioară sau frunze de dud ca medicament anti-cancer, deşi nu are nici un efect, nu l-ati vrea oprit şi pedepsit? Dar dacă i-aţi da copilului dv. un medicament "naturist" pentru o răceală şi apoi ar avea probleme cu stomacul restul vieţii, nu aţi prefera ca cineva să fi impus testarea medicamentului înainte de a fi ieşit pe piaţă?

 "Acest lucru presupune inclusiv obtinerea de certificate legale, la fel ca medicamentele, ...."
Sunt medicamente, istetimea voasta.

 Iata condiţiile pe care un medicament, orice medicament naturist, trebuie să le întrunească pentru a putea trece de aprobări, conform THMPD:



- Trebuie să fie administrat oral, extern sau prin inhalare, cele ce se administreaza intravenos nu vor fi autorizate. (Nu am mai văzut până acum muşeţel intravenos, voi?) 
- Trebuie să poată fi administrate fără obligativitatea supravegherii de către medic.(Când a fost ultima data cand aţi consumat mujdei sub stricta supraveghere medicală?)
- Vor fi autorizate doar pe baza tradiţiei sale şi/sau a proprietăţilor farmacologice recunoscute. (Adică dacă e tradiţional, poate trece de test şi fără dovezi că face bine.....nasol)
-Vitaminele şi mineralele pot fi adăugate dacă uzul lor e complementar remediului natural.
- Dacă membrul competent UE decide că medicamentul se încadrează, o autorizatie Traditional Herbal Medicines Product Directive va fi eliberată.
- Medicamentele produse utilizând substanţe active izolate extrase din plante nu sunt considerate medicamente naturiste. (Deci aspirina nu e medicament naturist. Ce surpriză.....)




Nu vi se pare că sunt reguli de bun simţ, destinate protecţiei noastre?

Repet, ceaiurile nu sunt supuse acestei legi, nici mierea, nici usturoiul, nici şosetele cu oţet şi nici alte remedii care sunt vândute ca alimente, ci cele care sunt vandute ca medicamente tocmai de marii producători farmaceutici.



Şi ca notă de încheiere, ruşine persoanei de la care a pornit acest mail, care panicheaza oamenii cu teorii conspiraţioniste şi minciuni de prost gust. Mă întreb dacă respectivul nu crede că  THMPD a pornit de la reptilieni şi masoni.

Pe aceeaşi temă Articolul Ancăi pe Părinţi Raţionali

P.S.: Pe Inpolitics comentariile sunt dezactivate. Doamne fereşte, nu-i aşa, să se trezească cineva să citeze direct Codex Alimentarius sau  THMPD şi să se vadă ce porcarii scoate pe gură acest Bogdan Tiberiu Iacob.

8 comentarii:

  1. Istorie lunga cu treaba asta . De cativa ani sperieturi cu Codexul . Acuma cu plantele medicinale . Dar cum zici tu, herbal medicines sunt pastile care or fi pe baza de plante, dar sunt pastile, nu pliculete de ceai .
    Pe mine m-a calmat un articol, cred ca al lui Zergu sau Lazypawn, nu mai tin minte, care cerea ca cineva sa aduca dovada , citat din codex . Nimeni nu a adus . Sigur ca e mult text acolo si e greu de parcurs incautarea unei dovezi care sa sustina conspiratia . Totusi cel ce a initiat isteria putea sa produca aceste dovezi de la bun inceput si ele sa fie preluate in continuare .

    Pe FB, gagiu' unei foste colege a inceput cu campania pt. salvarea ceaiului , lol . M-am uitat pe directiva, am citit, i-am postat respectivului link sa vada ca nu scrie ca se interzic, ci doar ca se reglementeaza anumite lucruri, ca sa fie clar ca functioneaza, sa nu faca unii bani vanzand apa chioara . El o dadea inainte ca Codex impune folosirea pesticidelor si daca mie imi plac chimicalele, etc . Nu imi plac, dar nu are legatura . Am postat linkul cu directiva si pe pagina cauzei, dar cumva nu a aparut postat .

    Si cu usturoiul, recent cineva a pomenit din nou, si am zis ca e absurd sa interzica usturoiul . Raspunsul a venit > capsulele cu usturoi folosite de cei ce nu-l pot manca efectiv . Pai daca de capsule era vorba , ce o dau toti inainte ca se interzice usturoiul? In cel mai rau caz, inghiti un catel de usturoi, nu te pune nimeni sa-l mesteci .

    Cred ca oamenii vor sa se revolte, dar in loc sa se revolte pe ce trebuie, se revolta pe chestii minore, sau chiar false, pentru ca simt ca luptele alea le pot castiga, in timp ce adevaratele cauze sunt pierdute din start . Ce sa mai zicem noi, ateistii? Noi luptam desi aparent cauza noastra este futila . Atitudinea defetista este stupida .

    RăspundețiȘtergere
  2. In cazul asta, faptul ca sunt atee nu are nici in clin nici in maneca cu a nu crede in reptileni initiatori de Coduri criminale care au scvopul de a reduce populatia:))
    Ce pot face? Dau cu mailu' inapoi si atat. Sper ca tipa care a primit raspunsul meu l-a dat inapoi pe fir, ca sa isi rascumpere dezinformarea. Incet incet devin spammerita. Si imi pierd prietenii irationali.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu am spus ca ar avea . Tine de ratiune si de dovezi .

    Faceam comparatie intre oamenii care cred aceste bazaconii pentru care lupta din cauza ca se simt neputinciosi sa lupte pentru cauze importante (comparam cu ) lupta ateistilor . Care si pentru noi poate parea ca lupta contra irationalitatii este futila dar totusi luptam contra ei, nu alegem sa luptam contra unor nimicuri, pentru ca a lupta impotriva irationalitatii este prea greu . Asta fac oamenii astia, in loc sa lupte contra coruptiei (nemaidand spaga)de exemplu , ceva care in final este in detrimentul lor ,si ar fi important sa lupte impotriva ei, lupta pentru cai verzi pe pereti ,desi contra ce lupta ei este facut sa ii protejeze .

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce e adevarat e ca nu vom vedea schimbari majore in timpul vietii noastre. Dar daca Buni a ajuns sa ma intrebe intai pe mine inainte sa creada ceva spus la stiri, daca 10 persoane au inteles ce inseamna homeopatia, daca am reusit sa ii explic unui om ca extraterestii nu au construit piramide, deja suntem pe drumul cel bun.

    Ai completa dreptate (sau macar sunt deacord cu tine, si ne inselam impreuna) in ce priveste revoltele marunte si dezinformate ale oamenilor: au nevoie sa simta ca fac ceva. Dar cat de bine ar fi ca aceste revolte marunte nu ar fi campanii de dezinformare.....Crezi ca ar fi fost rau ca o campanie gen 10.23 sau "Stop indoctrinarii" sa devina viral pe mail?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sincer nu stiu daca ar fi fost rau . Deoarece eu nu stiu exact cum gandesc cei care gusta asa ceva . Daca eu as primi pe mail spam , poate nici nu as citi . Oare oamenii astia le citesc pe toate ? Ideea e ca chiar daca sunt adeptii conspiratiilor, nu stiu daca ar reactiona la fel daca ar fi antireligie . Poate la faza cu homeopatele da, daca ar fi pusa problema dintr-un punct de vedere conspirationist, gen homeopatii vor sa ne omoare dandu-ne medicamente care nu au efect, ei fac parte din masoneria care vrea sa decimeze populatia . La oameni carora le plac aceste lucuri trebuie apelat foarte mult la sentimente pentru a obtine reactii . Daca vorbesti prea stiintific, ii pierzi pe drum .

    RăspundețiȘtergere
  6. In Germania s-au mai linistit spiritele sau poate ca au aflat de faptul ca petitia a fost gresit adresata si strang acum alte semnaturi s-o trimita la EU :D

    Am ajuns la concluzia ca cei mai multi dintre noi suntem dependenti de adrenalina, daca nu avem posibilitatea sa facem sport extrem, ne gasim motive de sperietura in toate rahaturile; vai vine sfarsitu' lumii, oiiii vor reptilienii sa ne otraveasca cu pesticide si E-uri, haoleo masonii atenteaza la sfanta natiune localizata fix in Gradina Maicutei Dooomnului Iiisus. Prostii de oameni fara ocupatie si fara minte! daca s-ar gandi putin, masonii si reptilienii, nu au nici un interes sa micsoreze gloata saracilor cu duhul, sunt prea buni ca masa de manevra :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Da' intrebarea mea este: nu ii putem manevra un pic spre binele lor? Sa nu dea masuri cu reptilieni, ci cu homeopati :))
    (Si eu sunt dependenta de adrenalina, musc din tot ce prind in cale, daca e irational)

    RăspundețiȘtergere
  8. E greu sa-i impingi spre ratiune. iratiunea ofera o mai mare descarcare de adrenalina... Adica degeaba le spui ca peste cateva miliarde de ani Soarele va parjoli Pamantul, e vax, abia daca spui ca planeta Nibiru vine in data X la ora Z devine interesant.

    La fel cu industria alimentara, daca le zici ca fara pesticide, insecticide, modificari genetice o mare parte a populatiei ar muri de foame nu este tat de interesant pe cat este ideea ca un anumit grup de oameni vor sa decimeze populatia dandu-i de mancare. Ceea ce ma mira pe mine este faptul ca cei anti codex sau pro 100% BIO nu observa faptul ca populatia e in continua crestere. Adica, masonii astia reptilieni sunt cam prosti si nu prea le ies planurile ori faptul ca oamenilor cu adevarat saraci le place sexul extrem de mult si contrabalanseaza masurile conspirationistilor producand copii pe banda rulanta. Oricum planul reptiliano-masonic este un epic fail.

    RăspundețiȘtergere