luni, 21 februarie 2011

Halal

V-aţi întrebat ce înseamnă "halal" sau "cusher"? Iată nişte imagini reprezentative: prima vacă e asomată, aşa cum sunt toate animalele tăiate pentru "necredincioşi". Restul sunt tăiate aşa cum cere religia.





According to Islamic tradition, the animal is brought to the place of slaughter and laid down gently so as to not injure it. The blade must be kept hidden until the very last moment while the jugular of the animal is felt. The conventional method used to slaughter the animal involves cutting the large arteries in the neck along with the esophagus and vertebrate trachea with one swipe of an non-serrated blade. Care must be taken that the nervous system is not damaged, as this may cause the animal to die before exsanguination has taken place. While blood is draining, the animal is not handled until it has died. If any other method is used its meat will not be halal. 
This method adheres to Islamic law (it ensures the animal does not die by any of the Haraam methods) and helps to effectively drain blood from the animal. This may be important because the consumption of blood itself is forbidden in Islam,[Qur'an 2:173] however it is not clear that bleeding the animal removes all traces of blood from the carcass, so the meat may remain unclean. In fact it is stated by Islamic authorities that it is only necessary to drain 'most' of the blood from the animal.
Şi dacă nu vă impresionează cum tratează religia animalele, priviţi cum tratează oamenii aici. (Atenţie, imagini necenzurate şi foarte dure. Dacă aveţi cu corazonul, nu vă uitaţi!)

5 comentarii:

  1. Mi se pare evidenta o corelatie care se poate face intre practicile barbare de ucidere a animalelor pe care le cer musulmanii si acest video http://www.youtube.com/watch?v=nGG1VdA3-QQ incare arata cum isi trateaza semenii, tot musulmani doar de alta factura . La asta chiar ca trebuie sa stai bine cu corazonul . si cu emoticonul .

    Cata cruzime si cata suferinta . Eu nu prea inteleg franceza , dar nu stiuc cat conteaza ce ziceau aceia la final .

    Alta idee este asta : la inceput vedem o vaca atinsa cu ceva dupa care e moarta instant ? Presupun ca aceea este metona non-cruda de a ucide animale in lumea civilizata . Totusi, nu tine de legislatie, obligativitatea de a ucide animalele in acel mod? Si daca da, de ce sunt permise metodele halaliste ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai prima vaca nu era moarta, doar inconsttienta. Creierul facut zob, nu mai simtea nimic. Pana la urma tot hemoragia o ucide, dar fara niuci o durere. Nici nu se prinde ce patit.
    Urmatoarea metoda, cea halal e permisa pentru ca asa vrea Mahomed.Mahomed a spus ca nu poti manca un animal daca are o lovitura pe corp (aici inclusa si asomarea) sau daca mai are sange in el. De asta taie pana la sira spinarii, sa nu atinga maduva si dau capul pe spate, sa nu se sufoce. Animalul moare lent, de hemoragie.
    Mentionez ca, desi asomarea e obligatorie in Romania, la tara unii taie animalele mai urat decat musulmanii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine, in Romania e ca la noi, lol . Ce ziceam eu se referea ca ce se prezinta in clip se intampla in Franta si se stie ca musulmanii procedeaza asa .Dar daca legislatia in Franta interzice acest fel de cruzime, din nou musulmanii au prioritate in fata legii ? Din nou trebuie sa se incalce legea unui stat din cauza veneticilor barbari ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, in Franta, Belgia si orice alta tara unde locuiesc musulmani si e libertate religioasa, legile statului se incalca in favoarea practicilor religioase (la aceasta practica e vorba si de musulmani si de evrei: difera rugaciunea spusa inainte de sacrificare). Si cat timp se practica mutilarea genitala umana feminina si masculina la adapostul religiei, de ce te astepti sa vezi animalele tratate normal? (A propos, ma cert pe privat via forum cu unu' care e vegan si considera ca pisicile si cainii trebuie sa traiasca pe un regim pur vegetarian. Fiecare cu religia lui dubioasa....)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mi se pare nu stiu ce dilema . Pisicile si cainii sunt carnivori deci e normal sa manance carne . Am auzit de oameni care isi hranesc cainii si pisicile vegan si sunt sanatoase . Ideea este ca un om vegan are probleme morale si etice cu hranirea animalului cu carne, deci el ca sa fie in acord cu principiile sale de nonviolenta nu are decat sa isi hraneasca animalele conform principiilor . Daca nu poate, atunci sa isi ia ca pet ceva animal vegetarian de la natura, cum ar fi un iepuras :) Nici mie nu imi place ca trebuie sa cumpar conserve pentru pisicile mele, dar eu nu sunt vegana, sunt ovo-lacto si uneori mananc peste si foarte rar alt tip de carne, de obicei cand mi se mai da si nu am de ales decat sa fac foamea, si nici atunci nu accept sa mananc intotdeauna. Oricum conservele ce le mananca animalele sunt byproducts ale industriei carnii pentru oameni .

    RăspundețiȘtergere