vineri, 1 aprilie 2011

Ia hai să ne lămurim poziţia.

Dintre toate acuzaţiile dubioase primite vreodată (că aş fi imorală dacă nu cred in zei, că sunt cinică, nepatriotică şi alte asemeni) cea mai drăguţă şi nevinovată am căpătat-o astăzi. Am fost acuzată (ţineţi-va de ceva să nu cădeţi) de Specism, care e în viziunea acuzatorului, un fel de....rasism. Şi cam la fel de raţional. Pentru că, dacă am evoluat acelaşi număr de ani si ne tragem cu toţii din LUCA (Last  Universal Comon Ancestor), apăi se cheamă că suntem egali, nu? Şi omul, şi câinele, şi râma, şi banana trebuie să aibă celeaşi drepturi, pentru că altfel vorbim de inechitate socială, echivalentă cu interzicerea intrării negrilor în mall.

Imi pare rău, dragi susţinători ai echităţii sociale: animalele nu sunt egale cu oamenii tot aşa cum oamenii nu sunt egali între ei. Iar animalele nu sunt egale nici între ele. Încercaţi să îi explicaţi unui leu că e politicaly correct să tolereze hiene pe teritoriul familiei sale şi să le permită să îi muşte puii. Explicaţi aceluiaşi leu că o impala e egală cu el. Veţi simţi instant cam cât de egali în forţă fizică sunteţi. Şi cam cât de egali în capacitatea de înţelegere a conceptelor. 

Suntem în acest moment vârful piramidei trofice şi am ajuns acolo datorită adaptării mari la mediu şi datorită adaptării mediului la noi prin forţe proprii. Iar ca vârf al piramidei trofice, refuzăm să ne lăsăm vânaţi de animale pe teritoriul nostru. Dacă un idiot e mâncat de crocodili într-o rezervaţie, e vina lui. Dacă un crocodil s-ar plimba prin cartier hăpăind oameni, întâi s-ar trage, apoi s-ar pune şi întrebări. Dacă intri pe teritoriul Canis Lupus cu un buchet de flori şi o batistă, te numeşti cină. Dar pe teritoriul Homo Sapiens numit generic "oraş" stropitul czu urină pe obiecte nu te împroprietăreşte. Nu este teritoriul de vânătoare al lui Canis Lupus Familiaris Vagabondus iar oamenii nu sunt resursele lor de hrană.

Acest "specism" de care m-a acuzat simpaticul meu comentator e motivul pentru care orice specie care există acum a rezistat îndelungul timpului: ne apărăm pe noi înşine, ne apărăm progeniturile, apropiaţii şi propria specie în primul rând, înainte de a ne gândi la alte specii. Şi când spun "noi", mă refer la faptul ca asta fac toate speciile din încrengătura  Chordata  şi nu numai

Simultan mă surprinde de fiecare dată cum de vajnicii apărători ai echităţii sociale care spun de exemplu despre câini ca "e şi ei oameni" nu se găsesc să apere drepturile gândacilor de bucătărie. Sau a şoarecilor, care sunt, la urma urmei, verişorii simpaticilor noştri prieteni din terariu. De ce oare?

Păi dacă tot m-aţi adus pe linia evoluţiei, trebuie cu regret să vă  informez că sunteţi  victimele .... evoluţiei. Aceeaşi evoluţie care ne-a jucat trucurile murdare care ne-au dus la religie ne-a direcţionat frumos pentru a apăra căţeluşii şi pisicuţele în timp ce fugim ca apucaţii de şerpi, păienjeni, peşti şi alte asemeni. Pentru a putea avea grijă de puii nostrii, care se nasc incomplet dezvoltaţi şi extrem de fragili s-a dezvoltat un mecanism care ne cere să avem grijă de orice e mic, pufos, cu ochii mari şi scânceşte. În special femeile cad pradă acestui instinct "matern" care a rezultat ulterior în selectarea anumitor caracteristici la animalele "de casă" ce se reunesc sub denumirea de neotenie. Adică menţinerea caracteristicilor juvenile la adulţi.
Desigur, când omul selecta Canis Lupus pentru a obţine Canis Familiaris selecţia a funcţionat şi pe principiul "Vaaaaaaaai, ce drăgălaş e, pe ăsta îl păstrăm!" lucru accelerat în ultimele sute de ani, de când câinele nu mai e "de apărare" , "de luptă", "de oi", ci mai degrabă copilul celor fara copii, partenerul celor fără partener şi jucăria celor "la modă".

Apărăm câinii, găştile de câini agresive. Pentru că "Toată lumea poate fi de acord că problema câinilor vagabonzi este vina oamenilor". Şi la comunism am ajuns tot din vina oamenilor. Şi ţin minte ca s-a făcut omletă şi s-au spart nişte ouă. Iar acele ouă erau familia noastră. Dar am acţionat. Pentru că Gică aruncă căţeii în stradă iar Gherghina le dă mâncare de la geamul blocului, ei nu sunt pedepsiţi. E pedepsit Stefan. (nu daţi clic dacă nu aveţi stomac puternic) Acum nu vrem să spargem ouă. Vrem să tăiem ceva ouă pentru că, bineînţeles, haitele de câini vor să ne violeze, nu să ne muşte.

Dacă tot sunt la subiect, ia hai să îmi fac odată şi pentru totdeauna limpede poziţia:

Am câine, am pisici, ţin la animale în general şi îi condamn pe cei care le ucid inutil sau le torturează. Sunt deacord că natura, câtă mai e ea, trebuie protejată. Că anume habitate şi specii trebuie salvate de la dispariţie. Dar niciodată nu voi pune un animal sau un milion de animale mai presus de viaţa unui om. 
Animalele nu au ce căuta libere pe teritoriul uman, iar oamenii care părăsesc animale ca să îşi târâie zilele în frig, năpădite de  pureci şi căpuşe, cu diverse boli, flămânzi şi loviţi sunt demni de pedeapsă. O dată pentru tortură, o dată pentru punerea în pericol a semenilor lor. Cei care adună câinii vagabonzi pe lângă blocuri "să apere" ar trebui şi ei sancţionaţi. Iar câinii ar trebui să dispară. Cu condiţia să se aplice legile deja existente iar câinii care umblă acum să fie adunaţi şi...fie adoptaţi de vocalii adoratori de haite, fie eutanasiaţi, lucrurile ar putea arăta normal. Pentru ambele specii.

Totuşi, dacă teritoriul uman ar fi năpădit de alte animale, mai puţin pufoase, gen şobolani sau şerpi, nu aţi mai vocifera nici unul, dragi victime ale propriei evoluţii.....

99 de comentarii:

  1. E un filmulet care m-a impresionat pe mine in ceea ce priveste relatia dintre om si animale domestice:

    Uite aici.

    Am ras pe burta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm. Articolul ăsta (faza cu violatul, mai exact) mi-a amintit de o snoavă pe care am citit-o mai demult. Cred că era una cu Nastratin Hogea, da' nu-s prea sigur. În fine, putea să fie și Bulă, că tot aia e.

    Mergea protagonistul pe uliță, întorcându-se de la lemne, când dintr-o curte iese un câine cam supărat și sare la el să-l muște. La care numitul protagonist îi arde una cu toporul și-l lasă lat. Stăpânul potăii iese și el în scurt timp, evident cam supărat. Obiecția lui:
    -- Păi bine, dom'le, nu puteai și tu să dai cu coada toporului.
    -- De, dac-ar fi sărit și el cu coada...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Godless
    Cred ca cineva trebuia sa ii spuna idioatei ca un animal nu e o papusa. Oricum, calul a fost un delicat.

    @ Unholly Office
    Fraza e o parafrazare a unei declaratii de-a fostului primar al capitalei, Basescu, dar forma originala era nedemna de o domnisoara. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm, care fost primar? Marinarul?

    Somewhat related, chiar dacă cu o notă cam sadică (și non-PC, bineînțeles): http://youtu.be/vmXyf2eOZyY

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am impresia ca si daca ar fi napadite de alte animale la fel de pufoase sau chiar mai pufoase (ursi, tigri), tot nu ar vocifera vreunul sa salvam ursuletii care bantuie strazile, ci ar sugera sa scoatem armele si sa dam liber la vanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, mai, daca faptul ca am fi napaditi de tigri ar fi din cauza iresponsabilitatii cetatenilor si daca am sti ca in urma impuscarii tigrilor nu ar rezulta eliminarea lor ci ca unii ar avea interesul ca tigri sa se inmulteasca constant, am fi in aceeasi situatie. Problema nu e ca musca cainii, problema e ca unii au interesul sa fie caini pe strazi. Si se pare ca tot aceia, intentionat lasa pe strada tocmai cainii agresivi ca sa alimenteze frica populatiei care sa ceara eutanasierea, ceea ce le aduce lor de lucru.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma, Sat1, tu cu cin-te tot certi? Cu toata lumea... bag de seama. Ba ca statul, ba ca ONG-urile, ba ca cetatenii, politicienii, mafia. Faci prea mare gura si nu zici nimic.
    Ce sunt toate categoriile astea insiruite? Toate ONG-urile sunt acelasi lucru? Sau toate institutiile statului sunt acelasi lucru?

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca nu intelegi nimic, limiteaza-te la a filosofa, ca aia o faci cu gurita mica si spui multe.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai de la tine nu e nimic de inteles. Daca citesti doar Cancan si Click, normal ca habar n-ai cum functioneaza politicile publice. Voi va pricepeti sa faceti campanii si mitinguri cu mici si bere, dar cand vine vorba de ceva serios... ca ciorile sunteti! Degeaba iti dai tu cu parerea ca ala si alalaltu fac nu mai stiu ce. Mai rau cresteti dezinformarea, probabil cu intentia sa manipulezi opinia publica intr-o anumita directie preferata de tine.
    Asa fac toti jmekerii - statul e incapabil, ONG-urile sunt corupte, hai privatizati domeniul ca am eu firma, s-o punem de-o afacere.

    RăspundețiȘtergere
  10. Allya, te certi cu persoana gresita. Intra la mine pe blog si citeste cu atentie care este pozitia mea in aceasta problema, este accesibil daca dai click pe numele meu. Tu discutai problema dintr-un aspect eu din altul, nu vad sensul acestor mistouri ieftine decat ca efect al unei surmenari si nevoia de a-ti varsa frustrarea pe cineva. Te rog sa incetezi, sa citesti si apoi daca ai ceva de spus spune la subiect. Ad hominemurile nu-ti fac cinste.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sweet.....
    Teoria conspiratiei in floare loveste in singura aparatoare echilibrata a animalelor de pe-aici.

    RăspundețiȘtergere
  12. lol aparatoare `echilibrata` a animalelor. Sa fi zis asta in timpul Holocaustului, ca unii nemti erau de parere ca trebuie gazati mai putini evrei/zi, ca sa faca economie de gaz... asta inseamna ca respectivii erau umanisti si moderati aparatori ai drepturilor omului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu sunt de parere ca TOCMAI nu exista suficienti si suficient de vocali suporteri ai drepturilor animalelor. Tu stii ca in Franta, Germania, Olanda, Anglia nu exista caini fara stapan? Si nu i-a omorat nimeni niciodata, pt ca niciodata nu au existat caini fara stapan! Problema romanilor e ca vor sa fie respectati si sa se integreze in UE, dar cu mentalitate medievala.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anglia :D
    “Dogs taken to council pounds in the UK have 7 days for their owner to find them. Many are transported miles away and unless microchipped it can be impossible to re-unite dog and owner.
    On the 8th day your dog is likely to be destroyed if a rescue does not go and save your dog. Nearley 20,000 dogs lost their lives like this last year alone. Don’t let this happen to your dog just because there is no room in a pound. Please make sure you micro chip you pets and keep the information correct and up to date.”
    Deci in Marea Britanie, 20.000 de ciini vagabonzi sunt EUTANASIATI anual …. wow..si nimeni nu protesteaza …

    E intotdeauna o ideea buna sa iti verifici datele inainte sa te arunci cu capul inainte si sa descoperi ca acolo e un zid.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sursa?
    In Anglia nu fusesem personal; doar stiu ce mi-a spus sora-mea.
    Oricum, vad ca scrie ca au murit 20k caini, nu vad unde scrie eutanasiati.
    Apoi, 20k caini in toata Anglia... comparativ cu milioane doar in Bucuresti?
    Chit ca, ca de obicei, te-ai legat de un aspect minor si ai ignorat ce era mai important.

    RăspundețiȘtergere
  16. Probleme cu limba egleza? "destroyed" suna a moarte accidentala? Sursa? Google it.

    "Apoi, 20k caini in toata Anglia... comparativ cu milioane doar in Bucuresti?"
    Inca un detalui: milioane? Chiar milioane nu au ajuns. Iar anglia distruge orica caine gasit pe strada de ani de zile. Anul asta e doar unul care a urmat dupa alti ani de efort sustinut de control. Crede-ma, dupa ce eutanasiezi tot ce prinzi vreo 10 ani, daca gasesti 20000 deja e grav.

    "Chit ca, ca de obicei, te-ai legat de un aspect minor si ai ignorat ce era mai important."
    Ce era important? Ca minti ca sa imi induci un sentiment de rusine? Ai trantit un ipse dixit, doua minciuni si un apel la sentimente si vrei sa te iau in serios.....

    RăspundețiȘtergere
  17. `Crede-ma` si mai zici de mine cu ipse-dixit
    Imi repugna ideea sa stau sa caut pe net despre hinghierii englezi.
    Reprezentanţii ONG-urilor au arătat că în Bucureşti ar fi 30.000-40.000 de câini fără stăpân
    In Bucuresti sunt de 2 ori mai multi caini fara stapan decat in toata Anglia, care are o populatie de 3 ori cat a Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  18. Care Anglie eutanasiaza tot ce prinde si amendeaza stapanii daca le gasesc cainii (fie ei si cipati) pe strada.

    Faptul ca ei nu au caini vagabonzi e datorat:
    1 Legilor care se si aplica si care sunt asemanatoare cu ale noastre, dar obliga in plus stapanul sa cipeze cainele. (Pe ale noastre nu le aplica nimeni)
    2 Serviciului de ecarisaj care aduna orice caine de pe strada si, daca nu vine nimeni dupa el intr-o saptamana, il eutanasiaza.

    Dar si ei au inceput cu cifre mari, care au scazut pe masura ce nu au mai avut de unde sa apara caini.

    RăspundețiȘtergere
  19. Esti grozava, imi dai ca exemplu Anglia, si cand spun ca ei fac exact ce zic eu sa facem noi, gata, e irelevant.

    RăspundețiȘtergere
  20. Bine, atunci retine doar exemplele cu Germania, Franta si Olanda!

    RăspundețiȘtergere
  21. Din pacate, nu stiu germana, olandeza si franceza ca sa caut legislatia acelor tari. Esti draguta sa demonstrezi ce vorbesti?

    RăspundețiȘtergere
  22. N-am nevoie sa iti demonstrez nimic. Am petrecut o gramada de timp in tarile respective si n-am vazut picior de caine fara stapan. Si toti oamenii cu care am vbit au fost oripilati numai la gandul de hinghier.

    RăspundețiȘtergere
  23. Oh, tu sfanta evidenta anecdotica, slavit fie numele tau, vie imparatia ta, precum in universul Allyei, asa si pe pamant.

    Pai chiar nu demonstrezi nimic. Eu vin cu fapte, tu cu discursuri. Vi cu un argument, eu ti-l demonstrez fals. Asta e sah cu peretele.

    RăspundețiȘtergere
  24. Allya, ai gafat-o.
    Germania, Franta, Olanda ? Lol, acolo tropaie caini vagabonzi cu miile pe strazile capitalei ? Daca s-ar intampla asta, in cateva zile ar fi 95% din ei eutanasiati.
    Nu mai da exemple din tari cu cativa caini comunitari. Citeaza-mi din tari care au zeci/sute de mii. A, nici una din tarile civilizate n-are.
    Si eventual citeaza si din alea care inchid spitale ca n-au fonduri. Ca Franta sau Olanda poate-si permite statul sa dirijeze o finantare si spre adaposturile de caini, da' la noi - cam greu.
    LE: "Am petrecut o gramada de timp in tarile respective si n-am vazut picior de caine fara stapan. Si toti oamenii cu care am vbit au fost oripilati numai la gandul de hinghier"
    Dar daca ar fi vazut un caine fara stapan, ce-ar fi facut ? ar fi sunat de urgenta la hingheri. C'mon, nu ti-e jena sa ma minti pe MINE cu privire la ce am zis EU cu 4 randuri mai sus, pot sa ma indoiesc ca le-ai descris obiectiv hingherul ? "a, e un nene ca un soi de macelar-de-caini, da' mai rau ! si e si sadic, bate cainele inainte sa-l omoare !"
    Fireste c-au fost oripilati de strawmanul tau, dar au si ei hingheri. Si apeleaza de urgenta la el, pentru ca LOR nu li se pare normal sa vada haite pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  25. A! Si mi-a mai venit o idee, in caz ca esti fata, poti purta spray paralizant la tine. E util si in cazul hotilor etc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Felicitari, Allya, esti oficial dincolo de limita geniului.
    (B. = ♂ - doar pentru a evita confuzii ulterioare )

    RăspundețiȘtergere
  27. Desigur.
    Primero: Sprayul paralizant nu functioneaza.

    Secundo: Felicitari! Ti se pare logic sa nu fiu in siguranta pe strada mea. Ghici ce, hotii sunt adunati frumos si trimis la adaposturi specializate. Pentru aia sunt dispusa sa platesc taxe, ca e oameni si ei. Dar de obicei animalele le mananc, nu sunt mancata de ele.

    RăspundețiȘtergere
  28. Dc nu functioneaza sprayul paralizant??

    RăspundețiȘtergere
  29. Nici pe un om mai hotarat nu functioneaza.

    Trebuie sa fi aproape, sa il nimeresti fix in bot. De la distanta aia, de obicei ramai fara mana. In plus nu e unul. Sa te vad eu cum dai cu spray de jur imprejur, 360 de grade si mai si nimeresti. Pe toti. Sau pe majoritatea.

    Nu asta e ideea. Tie ti se pare normal sa umblu inarmata ca sa ai tu luxul sa te simti bine in pielea ta ca ai aparat haitele? Pai daca ma inarmez nu o sa iau spray paralizant, draga mea, ci o ranga de otel. Si aia merge la hoti.

    RăspundețiȘtergere
  30. Da, duduii i se pare normal sa trebuiasca sa umblam inarmati si sa ne restrictionam mersul doar unde stim ca e sigur. Heck, mai devreme incerca sa-mi faca apologia Indiei, ce frumos stau aia cu sobolanii in casa. Fireste, dupa aia s-a autocontrazis, invocand problema majora a suprapopularii, care e in voga in India/Africa, unde traiesc aia in comuniune cu natura si cu sobolanii/scorpionii in coliba, nu in Europa.

    RăspundețiȘtergere
  31. Un om mai hotarat e mult mai puternic decat un caine idiot. Daca `nici pe un om` nu merge, nu inseamna ca nu merge pe un caine.
    Pe mine nu m-a muscat niciodata vreun caine comunitar (m-au muscat doar caini cu stapan lol) si in Pitesti nici nu prea auzi de oameni muscati de caini, cu atat mai putin scenariile de filme horror ce descrii tu acolo.
    Iti intorc intrebarea: tie ti se pare normal sa omori zeci de mii de caini, impotriva vointei majoritatii concetatenilor, ca sa ai tu luxul sa te plimbi noaptea singura pe strazi?

    RăspundețiȘtergere
  32. Si asa cei care dau solutii rationale se pierd in valul de iubareti exaltati si autocontradictorii.....

    RăspundețiȘtergere
  33. Allya, majoritatea NU-I VOR PE STRAZI. Eutanasia e un mod poate nu foarte agreat, dar prin care macar se rezolva problema.
    Again, daca nu-ti convine, propune TU o solutie logica si rationala... SI care poate fi aplicata.
    Dar daca vrei sa trantesti iarasi ineptii de forma "stai in casa/ia-ti armura/asteptam 10 ani" mai bine abtine-te.

    RăspundețiȘtergere
  34. " nici nu prea auzi de oameni muscati de caini"
    Sweet. Adica tre' sa fie cazuri grave, de oameni ucisi si schiloditi zilnic, ca sa fi tu satisfacuta?
    In doar ultima luna, 2 femei efectiv mancate de caini. Suficient? Vrei mai mult? 13 mii de oameni muscati pe an intr-un oras. Suficient? Mai vrei? Cauta in articol numele Stefan, urmeaza linkul. Suificient? Mai vrei?

    RăspundețiȘtergere
  35. B, nici eu nu vreau caini pe strazi. Cred ca era evident de cand am vbit de Franta, Germania si Olanda. Dar, atata vreme cat oamenii nu vor nici eutanasie, nici caini pe strazi, ramane la latitudinea fiecaruia cu pretentii sa propuna solutii. Nu numai a mea (alta decat lasat cainii pe strazi), ci si a ta (alta decat eutanasia)!

    Freija, apel grosolan la sentiment.

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu am facut nici un apel la sentiment. Ai spus ca "nu ai prea auzit". Poftim, acum ai auzit. Sunt destule? Ca asta e doar icingul de pe inghetata.

    De ce alta decat eutanasierea? Ca nu se potriveste cu sufletul tau sensibil?
    Ti se pare ca exista alta. Pai zi o data si nu ne mai fierbe, ca cerem o solutie rationala de 50 de comenturi. Si tot ce am auzit au fost minciuni, erori logice si iar minciuni. Si apel la sentimente :D

    RăspundețiȘtergere
  37. B dadea niste baze:
    "Ofera o solutie REALISTA. De tinut cont de :
    a) Locul cainilor nu e in strada
    b) Periculozitatea lor a cam trecut de "posibila" si merge spre "foarte probabil"
    c) Romania este o tara saraca, in care nu se gasesc fonduri pentru spitale/orfelinate - cam greu de mentinut atatea sute de mii de caini ani de zile in adaposturi
    d) Adoptiile de catre voluntari nu acopera decat prea putin
    e) Castrarea-si-eliberarea nu sunt solutii pentru ca lasa in strada cainii ( v. punctul a) )"

    RăspundețiȘtergere
  38. Am explicat deja de ce alta decat eutanasierea. Pt ca cetatenii nu sunt de acord. Democratie. Punct.
    Va recomand sa va investiti energia in a cauta voi insisi solutii constructive de rezolvare a problemei. Cea mai simpla si ieftina mi-a parut sprayul paralizant, daca nu merge strict sprayul, taser, electrosoc, ceva, tehnologie, ca nu suntem in India sau Africa. E eficace si sub aspectul ca daca ai ars odata cainele, se invata si nu mai ataca oameni.

    RăspundețiȘtergere
  39. Banui ca va alege varianta f), catelusii raman in strada, ca altceva "n-avem ce face", si devine sarcina fiecaruia sa se apere cum poate. Cu sprayuri, cu cedarea teritoriilor...
    Gata, facem avere ! incepem sa vindem haine de zale pentru cetatenii ingrijorati de perspectiva de-a fi vanati pe strada !
    Sau ignoram naibii plangaciosii incapabili de ratiune care nu sunt in stare sa propuna, doar sa se opuna, si facem ce se poate - bagam in adaposturi cat se poate, lasam sa-si ia caini cei ce vor caini... si restul, cu durere-n suflet, sunt trimisi in Vesnicele plaiuri ale vanatorii, sa zburde acolo voiosi.

    RăspundețiȘtergere
  40. "Pt ca cetatenii nu sunt de acord. Democratie. Punct."
    Allya, nu-ti prieste la reputatie sa insisti cu pigheadedness-ul.
    MAJORITATEA NU-I VOR PE STRAZI. Punct. Iti intra in cap ca MAJORITATEA NU-I VOR PE STRAZI ? cauta orice sondaj pe tema asta si vezi ca MAJORITATEA NU-I VOR PE STRAZI. Trebuie sa-ti repet ca MAJORITATEA NU-I VOR PE STRAZI ???
    Cum dispar de-acolo, e problema. Daca cei ce-i iubesc nu sunt in stare decat sa balbaie falaciozitati, atunci o sa dispara prin lichidare.
    Deci, MAJORITATEA NU-I VOR PE STRAZI.

    RăspundețiȘtergere
  41. Bu-hu, apel la sentimentele falsei majoritati.
    Eu una nu sufar pentru gaina din friptura, si aia nu mi-a facut nici un rau.
    Uite, papusica dulce, nu am de gand sa iau un arsenal cu mine cand ies pe strada ca sa protejez inimioara sensibila a 3 inadaptati zoofili si o baba schizofrenica. Singura arma pe care o recunosc e sfanta ranga. Ajunge?
    Cred ca totusi e de preferat sa faca o injectie si sa faca nani decat sa ia o ranga in creier si sa se chinuie 3 zile, tu ce zici?
    E de care pe care, ei nu vor sa imi dea cu spray in ochi.

    RăspundețiȘtergere
  42. MAJORITATEA NU VOR LITERATURA IN SCOALA.

    RăspundețiȘtergere
  43. Asta e noua... falasia argumentului cu gaina din friptura :))
    Desigur, banuiesc ca ai dreptul sa te aperi impotriva cainilor care te ataca. Nu am nimic impotriva drepturilor tale. Si eu, pe la 10 ani, aruncam cu pietre:)
    Aia ce se studiaza azi la scoala numai literatura nu e!

    RăspundețiȘtergere
  44. Majoritatea ii vor disparuti de pe strada, dar ar prefera sa nu fie eutanasiati. PRIORITARA E DISPARITIA.
    Daca mai tii minte sondajele alea la care ti-am dat link, intre 36 si 60% au votat cu "eutanasie", deci sunt majorirari ( nici o alta solutie n-a adunat atatea voturi ) si daca e sa aleaga intre eutanasie si solutia ta cu prezenta lor pe strazi, atunci dintr-o data majoritatea ar alege eutanasia. In cazul ala accepti argumentul tau, cu aplicarea democratiei ?

    RăspundețiȘtergere
  45. Nu m-am uitat pe linkuri. Dar am convingerea ca sunteti asi la manipulat statistici.

    RăspundețiȘtergere
  46. Serios, nu te doare sa ai degetele atat de infundate in urechi?

    Hai ca tot le ai cu proverbele ....."Prevenirea e cel mai bun tratament". Tre' sa astept sa ma atace pe mine personal inainte sa fac ceva? Nu ajunge ca mi-au fost atacati cunoscutii si fratele?

    "Si eu, pe la 10 ani, aruncam cu pietre:)"
    Acum ai 16 si arunci cu ineptii.

    RăspundețiȘtergere
  47. A, da, conspirationism.....asta mai lipsea....

    RăspundețiȘtergere
  48. B, tu esti mason, eu reptiliana, am manipulat statisticile si am provocat cutremurul. Bine ca nu stie nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  49. Nu stiu cum si cui poti sa demonstrezi ca urmeaza sa te muste un caine.
    Nu cumva ar trebui si sa previi sa dea vreo masina peste tine sau sa faci accident de troleibuz?
    Prin manipulat statistici nu m-am referit la masluit, ci la a combina falicios informatii... ca si cum s-ar fi facut vreun sondaj exact `sunteti de acord cu eutanasierea in caz ca nicio alta solutie nu functioneaza?`

    RăspundețiȘtergere
  50. Draga mea, pe vecinu' l-au haituit, dar a prins un par, pe frate-meu l-au muscat. Tu ce zici, ajunge? Trebuie declaratie scrisa si semnata de susnumitul Labus ca are intentia sa muste pe cutare si cutare, la o anume ora?

    Ia zi ceva, cand un om se urca beat la volan politistii asteapta sa omoare pe careva, sau ii iau carnetul si il amendeaza din oficiu?

    RăspundețiȘtergere
  51. Nu stiu whozwho in analogia ta, dar sigur nu o sa bage toti ceilalti pietoni si conducatori auto in casa :))

    RăspundețiȘtergere
  52. Femeie, ce e mai eficient, sa prevezi un necaz sau sa pedepsesti faptasul dupa ce a omorat pe careva?

    RăspundețiȘtergere
  53. "Nu m-am uitat pe linkuri. Dar am convingerea ca sunteti asi la manipulat statistici."
    Pigheadedness much ?
    Fara legatura cu subiectul, se intampla sa fii si religioasa, creationista cumva ? Nu de alta, da' fix de argumentatia lor imi amintesti. Tot ce nu-ti convine, refuzi sub cele mai stupide pretexte. Invoci exemple care te contrazic si cand ti se zice asta, ignori. Ti se cer solutii si tu nu faci decat sa ataci tabara adversa.
    Tu chiar vrei sa fii luata in serios ???

    RăspundețiȘtergere
  54. Mie imi amintestede trolul nostru preferat, Adi.

    RăspundețiȘtergere
  55. Neah, nici macar BananaMan2 nu era asta de obtuz.

    RăspundețiȘtergere
  56. Nu vad ce legatura are religia cu cainii. Tocmai ce mai devreme spuneati ca sunt de toti de fiecare parte. Oricum, labelling gratuit.
    Nu stiu ce este Pigheadedness si nici cu ce am atacat pe cineva.
    A ucide zeci si sute de mii de caini e mai mare necaz decat sa ii perforeze pantalonii lu frati-to.

    RăspundețiȘtergere
  57. Nu stii ? e fix ce faci. Vezi doar ce vrei tu si ignori senina tot ce nu-ti convine. Selectie observationala+obtuzitate. Si te mai si mandresti cu asta.
    Din pacate pentru tine, cum a trecut bietul om prin necazul lui ( MUSCAT, domnisoara, nu "perforat pantalonul" ), o sa trebuiasca sa treci si tu prin necazul lichidarii sutelor de mii de caini.
    Mi-am schimbat parerea. Nu se poate discuta rational cu astia, nu se poate ajunge la solutii de compromis. Kill the fuckin' dogs si gata, nu mai pierdeti vremea sa incercati sa discutati cu toti inadaptatii social. N-au decat sa se dea cu capul de toti peretii de ciuda.

    RăspundețiȘtergere
  58. Vai, ce gentlemaniac din partea ta!

    RăspundețiȘtergere
  59. Micul meu trol pro-rabie, iti explic frumos, ca la un copil dragalas, dar cu un usor retard, in cuvinte simple si care sa nu te depaseasca, ok?

    Daca frate-meu era singurul care a trebuit safaca injectii si sa plateasca tratament in afurisita asta de tara plina de iubitori de rabie, insemna ca e o exceptie si ca fix in capul lui a cazut meteoritul. Dar e vorba de sute de mii de oameni atacati de caini. E vorba de copii desfigurati si cu tare psihice, de oameni care au pierdut membre sau au murit, care au fost nevoiti sa intre in concediu medical si de milioane de lei cheltuite pe tratamente dureroase antirabice si antitetanos. Ai priceput pana acum, sau sa iti desenez?

    Pentru mine marele necaz e ca vreo cativa violati-de-unchi si inadaptati la umanitate urla isteric ca sa apere "catelusii dragalasi" care fac toate astea si care tot datorita inimii lor mari au ajuns in strada.
    Unde mai pui ca se merge pe "Daca mie nu imi place realitatea, zic ca nu e asa si gata, am reparat."

    RăspundețiȘtergere
  60. "Vai, ce gentlemaniac din partea ta"
    M-ai dezamagit. Speram sa gasim o cale de comunicare, dar aparent argumentele realtiatii nu ajung in mica-ti lume imaginara in care traiesti.
    N-ai decat sa-ti conduci planeta ta de vise cum vrei, dar te rog nu mai confunda visele tale cu realitatea muritorilor de rand, si nu mai incerca sa impui regulile tale fantasmagorice AICI.

    RăspundețiȘtergere
  61. Totusi, cred ca ai dreptate, B, dupa stilul de argumentatie pare creationista.....

    RăspundețiȘtergere
  62. sa ne mai descretim fruntile :)

    http://blog.ifaw.org/2011/03/17/japan-quake-video-dog-survivor-protects-injured-friend/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+animalwire%2Femergencyrelief+%28The+latest+IFAW+Emergency+Relief+News%29

    RăspundețiȘtergere
  63. LOL cata discutie pt o tampenie. Cainii nu au ce cauta pe strada fara stapan. Aia care nu sunt adoptati intr-o anume perioada de timp sunt eutanasiati, exact ca in Germania. Cine are timp sa creada ca toti cainii abandonati din Germania sunt tinuti o viata in adaposturi? asta e o prostie. Sunt eutanasiati pana si caini de rasa daca se considera ca nu mai pot fi reintegrati intr-o familie. Ca o regula, toti cainii nereintegrabili, agresivi sau prea bolnavi sunt eutanasiati. Cam o data la 6 luni, in adaposturile "de stat" se formeaza o comisie care decide ce caini nu au sanse, dar in cazul unor caini prea batrani sau bolnavi e o decizie rapida. Trebuie sa intelegeti ca asta tine de costuri si de spatiu. Un caine costa pe an aprox 6000 de Euro intretinere si ocupa un loc. Nemtii sunt pragmatici, poate de asta in Germania nu sunt caini maidanezi :P

    RăspundețiȘtergere
  64. Lol, Anca, nu pricepi ? In Romanica oamenii e mult mai morali, incearca sa decida daca e mai moral sa evacueze orasele in favoarea cainilor, sau doar sa declare "Asediu !" si sa blocheze cetatenii in casele lor pana piere ultimul caine de batranete...

    RăspundețiȘtergere
  65. Eu propun sa construim o piramida de tip mayas in varful careia sa hranim cainii cu inimi de copii. Asa am rezolva si problema suprapopularii.

    RăspundețiȘtergere
  66. Nu putem convinge totusi boschetarii cat de sanatoasa e carnea de maidanez ? asa am rezolva doua probleme, eventual astea doua grupuri de non-grata se anihileaza reciproc...

    RăspundețiȘtergere
  67. Destul de greu, boschetarii se cam identifica cu vagabonzii. Bine, spre deosebire de latratorii-de-internet, aia au si motive, nu doar masturbare intelectuala.......

    RăspundețiȘtergere
  68. Ieta, ati inceput sa vbiti intre voi :)
    Are dreptate Anca - pana acum s-au discutat numai tampenii. Insa, din nefericire, a inlocui o idiotenie cu alta mai mare nu prea e solutie.
    Semnalez eroarea de a pune caruta inaintea boilor: anume faptul ca maidanezii trebuie eliminati din strada cat mai repede nu era ipoteza pe baza careia trebuia stabilita solutia optima, ci era tocmai concluzia propusa de Freija, B si alti inamici ai naturii.
    Tema discutiei era care este solutia care sa multumeasca pe toata lumea (sau macar care sa faulteze pe cat mai putini cetateni). In acest sens chiar si a lasa cainii complet in pace este o solutie potentiala, desigur neagreata de nimeni de fata.
    Reamintesc, pe aceasta cale, ca nu mi-a raspuns nimeni la obiectia privind eroarea naturalista, si anume ca legile si politicile publice nu urmaresc sa ajute selectia naturala, ci umanitatea. Imi reamintesc chiar Freija militand sa se desfiinteze spitalele ca sa functioneze selectia naturala mai `optim`.

    RăspundețiȘtergere
  69. Allya, cand te hotarasti sa nu mai trolezi si sa incerci sa spui ceva cu cap, coada si ceva sens, ma anunti?

    RăspundețiȘtergere
  70. Eu nu stiu ce inseamna pt tine trollat, dar la voi am vazut o sumedenie de exprimari imprumutate din comedii americane (de 2 bani), jargon forumistic care nu prea face casa buna cu discursul argumentativ, clisee peste clisee... sa nu mai zic de lipsa desavarsita de respect pentru interlocutor, mai ales in cazul ca acesta/aceasta are opinii diferite de ale voastre. Stii, acest respect este o prerechizita a oricarui dialog: daca niciuna dintre parti nu ar fi toleranta fata de opinii diferite, atunci nu ar mai initia nimeni dialogul.

    RăspundețiȘtergere
  71. "lipsa desavarsita de respect pentru interlocutor"
    Pai cam ce-ai vrea sa respect la tine, draga Allya ? strawman-ii ? autocontradictiile ? incapacitatea desavarsita de-a argumenta ?
    "faptul ca maidanezii trebuie eliminati din strada cat mai repede nu era ipoteza pe baza careia trebuia stabilita solutia optima, ci era tocmai concluzia propusa de Freija, B si alti inamici ai naturii"
    Ca tot iti placea tie sa invoci democratia si majoritatile, asta era ipoteza a vreo 70-80% din populatie.

    RăspundețiȘtergere
  72. Orasul nu e natura, draga mea. Pana cand nu vei putea face macar diferenta dintre mediul antropic si cel natural, nu stiu ce pot povesti cu tine.....

    RăspundețiȘtergere
  73. Hm... cainii fac parte din natura.
    NATÚRĂ, naturi, s. f. 1. Lumea materială; univers, fire; totalitatea ființelor și a lucrurilor din Univers

    RăspundețiȘtergere
  74. Echivocatie, anyone ?
    "Natura" are doua sensuri, 1) tot ce exista, sau 2) opusul antropicului.
    Daca consideri natura = univers, atunci nu are rost sa vorbesti de "eroare naturalista". Pentru ca in cazul ala TOTUL e natural.

    RăspundețiȘtergere
  75. B, aveam motive intemeiate pt care nu ma adresam tie!
    Eroare naturalista este reductionismul descriptiv -> prescriptiv. Nu are nicio legatura cu `natura` (ecosistemul minus influenta antropica) pe care o detestati voi.
    Asta este si motivul pt care adjectivul este `natural` (var. naturist), fata de `naturalist`.

    RăspundețiȘtergere
  76. "B., aveam motive intemeiate pt care nu ma adresam tie!"
    Eh, in cazul ala ar fi trebuit sa precizezi. Dar daca-mi vad numele sus, banuiesc ca acum mi te adresezi.
    "The naturalistic fallacy is the assumption that because the words 'good' and 'pleasant' necessarily describe the same objects, they must attribute the same quality to them"
    "The naturalistic fallacy is related to (and even confused with) the is-ought problem. The term is sometimes used loosely to describe arguments that claim to draw ethical conclusions from natural facts."
    Deci hotaraste-te de ce eroare vrei sa acuzi - eroarea naturalista, sau is-ought ? Uh, si ai grija sa nu cumva sa intri in vreunul din domeniile unde s-a mai invocat eroarea ca apoi sa fie demonstrat ca nu se aplica - good luck with that !
    "are nicio legatura cu `natura` (ecosistemul minus influenta antropica) pe care o detestati voi"
    Uh, dar cine o detesta ? Strawman, again ?

    RăspundețiȘtergere
  77. is-ought.
    Detesti cainii -> detesti natura.

    RăspundețiȘtergere
  78. NB: "Eu nu stiu ce inseamna pt tine trollat", afirmai mai devreme. Fix asta inseamna, batut campii pe meleaguri filozofice "de birt si coada sapei", si ascuns dupa termeni pomposi si cam demonstrat-invalizi cand subiectul e destul de simplu si limpede. Faptul ca solutia evidenta nu te incanta pe TINE nu inseamna ca nu exista... sau ca nu poate fi aplicata.

    RăspundețiȘtergere
  79. Fals. Nu detest cainii. Try again. Nu aprob faptul ca UNII caini ajung in locuri nepotrivite si detest unele din efectele produse de prezenta cainilor in acele locuri nepotrivite.
    Unde mai pui ca cainii si natura nu sunt sinonime. Chiar daca as detesta cainii per total, tot n-ar spune nimic despre parerea-mi despre natura.

    RăspundețiȘtergere
  80. Mda, urasti natura pe jumate. Mai urasti si sobolanii, pasarile, ramele, vacile si oricine te enerveaza. Hai, da-mi pace!
    Sa iubesti natura inseamna neconditionat, nu doar ce iti face placere. Oare iti imaginezi ca o femeie o sa accepte sa ii iubesti doar fundul sau sanii?

    RăspundețiȘtergere
  81. Ai uitat sa spui ca-mi place sa sperii copilasii pe strada, ca ma rog zilnic la Chtulhu sa distruga lumea, si mai si injur calugarite. Asta asa, sa fie acuzatia de "ura a naturii" completa. Btw, care natura o urasc - aia neantropica, sau universul in sine ?
    Lasa omniscienta telepata, singura persoana care uraste ceva de prin zona pari a fi tu - iti urasti specia. Deh, ce ti-e cu inadaptatii astia...
    Daca nu poti sa-mi dai citatul exact unde am declarat ca "urasc sobolanii, pasarile, ramele, vacile si oricine ma enerveaza", se cheama ca minti. Eu deja stiu ca iti place sa minti, dar ar fi intelept din partea-ti sa nu mai imi furnizezi atatea dovezi.

    RăspundețiȘtergere
  82. Iti repet ca a existat un motiv intemeiat pt care nu m-am mai adresat tie.
    Acum iti spun si care este: imi produc neplacere atitudinea ta si intregul continut al raspunsurilor tale.

    RăspundețiȘtergere
  83. Vaaaai... te deranjeaza sa ti se expuna defectele de argumentatie si minciunile... Solutia evidenta ar fi sa incetezi sa le mai comiti, si sa incepi a face afirmatii corecte, dar am impresia ca daca ai renunta la falaciozitati si minciuni n-ai mai avea ce posta.

    RăspundețiȘtergere
  84. Ar trebui sa te jeneze obrazul ca ultimele numeroase comentarii ale tale au fost atacuri directe la adresa mea!

    RăspundețiȘtergere
  85. Nu, ar trebui sa iti fie TIE jena - "atacurile" mele sunt justificabile si le pot sustine. Tristul adevar e ca ai mintit, ai exagerat, ai dat cu strawmani si cu red herringi. A numi o persoana mincinoasa "mincinoasa", mai ales atunci cand minciunile sunt date in scris, dovedibile, evidente pentru oricine parcurge commenturile nu e atac la persoana, nici motiv de jena, decat eventual pentru persoana care vrea sa-si sustina cazul pe baza acestor minciuni. Mie nu are de ce sa imi fie jena pentru ca nu sufar de o falsa pudoare care sa ma impiedice sa remarc neadevarurile, nici sa le trec sub tacere de frica sa nu ranesc sentimentele interlocutorului. Nu. Daca TIE nu iti este rusine sa minti, nu vad nici cel mai mic motiv pentru care eu ar trebui sa ma simt jenat.

    RăspundețiȘtergere
  86. Allya: Cu tot respectul dar insasi existenta ta pe suprafata planetei Pamant ma repugna.
    Te invit cu mare placere intr-un cartier ales de MINE in Cluj sa-ti fac cunostinta cu niste cutu-cutu. Dupa aia eu fug si te las acolo sa-i mangai si sa-i saluti.
    Apoi promit ca trimit IML-ul si o sa fii crestineste inhumata cu tot cu un spray paralizant.
    De ce te insult pe fata? Pentru ca atata prostie pe centimetru patrat vad destul de rar pe blogurile pe unde umblu eu.
    Si-n plus, cum iti poti permite intr-asa hal sa minti? Albota nu e aproape de Pitesti? Vezi ca recent a murit o doamna de 60 si un pic de ani UCISA DE CAINII CARATI DIN PITESTI LA PERIFERIE.

    Acestea fiind spuse, stai jos, 4 !

    RăspundețiȘtergere
  87. Lucian, bine ai venit... sa te alaturi adunaturii de nesimtiti!
    Pentru cvasiabsenta ta cultura ta, 2 observatii:
    1. Verbul a repugna este intranzitiv. `Ma`, in tentativa ta de enunt, tau e complement direct.
    2. COMUNA Albota este la 10 km distanta de iesirea din Pitesti. Nu stiu ce legatura vezi tu cu periferia.
    Afirmatia mea a fost ca in Pitesti nici nu prea auzi de oameni muscati de caini. Daca in Cluj, acestea sunt la ordinea zilei, iar `in Pitesti` ai reusit sa invoci doar un caz care nici macar nu se afla intr-o suburbie a Pitestiului... nu face decat sa intareasca afirmatia mea!
    Dar de ce ma mira? ...la Cluji nu aveti nici macar sosea de centura!
    Atata prostie pe centimetru patrat vezi rar, pt ca nu poti sa te deosebesti pe tine insuti de ceea ce te inconjoara.

    RăspundețiȘtergere
  88. Luciane, dupa ce ca ESTI PROST, mai esti si AGRESIV. Allya are dreptate. Atat tu, cat si autoarea blogului va aflati intr-o mare eroare - din motive care imi scapa.

    Poate opera lui R. Dawkins va este cunoscuta, dar in nici un caz nu pareti sa fi inteles ceva, nici de la el, nici de la toti ceilalti mari etologi.

    Intrucat noi va putem trata cu condescendenta, ar trebui sa aveti macar minimum de responsabilitate si sa va mai documentati inainte sa scrieti aici numai tampenii.

    RăspundețiȘtergere
  89. Adi, tu chiar insisti sa ma nacajesti? Sufletul meu matern e profund indurerat de comportamentul tau.

    Vlad, Ad Hominem, Ipse Dixit, Pax Vobiscum, de la Adi ma asteptam, dar tu.......m-ai dezamagit profund.....

    RăspundețiȘtergere
  90. Vlad, esti plin de ad hominemuri. Pacat ca nimeni de pe-aici nu e impresionat de asa aceva.
    Il lauzi pe Ali, ceea ce spune multe. De fapt, spune mai multe decat tot restul postului, in care iti manifesti dezaprobarea. De ce ? asta n-ai mai reusit a spune, cu ce anume nu esti de acord, si mai ales unde ai vazut greseli.
    Dar s-a luat nota ca te opui la ceva.
    Totusi, pana nu reusesti sa te exprimi limpede, ( despre susterea afirmatiilor, dupa ce treci de faza 1 - expunerea lor ), nu stiu daca are rost sa mai postezi. Adica, doar umpli de pomana spatiul cu FTSuri, si cred ca sunt destul de multe commenturi ca sa nu li se duca lipsa.

    RăspundețiȘtergere
  91. Freija, regret profund si sincer.

    RăspundețiȘtergere
  92. Adi, nu te cred in sinceritatea ta, dar daca promiti ca incerci sa duci o discutie neimpanata cu ad hominem si falaciozitati, te iert. (Dar nu te uit, Allya......)

    RăspundețiȘtergere
  93. Damn, Ali, de ce a trebuit sa sari sa recunosti ???
    Parca erai mai amuzanta cand pozai in domnisoara decat incercand sa faci pe spasita... oricum, povestea asta te va marca :)
    Ups, si nu e inca 15 aprilie... au, au, au...

    RăspundețiȘtergere