luni, 18 aprilie 2011

Uneori ma rog si eu.....




Dear god, hope you get the letter and...
I pray you can make it better down here
I don't mean a big reduction in the price of beer
But all the people that you made in your image
See them starving in the street
'Cause they don't get enough to eat from god
I can't believe in you

Dear god, sorry to disturb you but...
I feel that I should be heard loud and clear
We all need a big reduction in amount of tears
And all the people that you made in your image
See them fighting in the street
'Cause they can't make opinions meet about god
I can't believe in you

Did you make disease and the diamond blue?
Did you make mankind after we made you?
And the devil too!

Dear god don't know if you noticed but...
Your name is on a lot of quotes in this book
And us crazy humans wrote it, you should take a look
And all the people that you made in your image
still believing that junk is true
Well I know it ain't, and so do you
Dear god
I can't believe in
I don't believe

I won't believe in heaven or hell
No saints, no sinners, no devil as well
No pearly gates, no thorny crown
You're always letting us humans down
The wars you bring, the babes you drown
Those lost at sea and never found
And it's the same the whole world 'round
The hurt I see helps to compound
That father, son and holy ghost
Is just somebody's unholy hoax
And if you're up there you'll perceive
That my heart's here upon my sleeve
If there's one thing I don't believe in

It's you
Dear god 

11 comentarii:

  1. Atheists have significantly more suicide attempts and more first-degree relatives who committed suicide than subjects who endorsed a religious affiliation.
    Am J Psychiatry 161:2303-2308, December 2004

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai zece banane de la mine daca imi zici si DE CE.

    RăspundețiȘtergere
  3. Depresivi. Doneaza bananele pt caritate :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Alta varianta interesanta de considerat: `datorita mie` :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Evident....tu si banana sunteti cosmarul ateilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Auzi acolo, "depresivi"... asta ti-a adus doar o coaja de banana, pana acum. Hai, fa ceva util pentru caritate... go on, de ce ar fi ateii aia atat de depresivi ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Hai sa iti fac jocul... ii deprima mentalitatea majoritara a religiosilor. In replica as putea spune ca si eu as dormi putin mai bine noaptea daca atestii si-ar directiona eforturile in directia rezolvarii problemelor umanitatii (altele decat, in perceptia lor, religia - mi-ar oferi totodata si o doza de comfort personal, incredibil, dar si eu sunt uneori usor nesigur de convingerile mele. Reversul medaliei este ca, daca nu ati fi atat de tenaci, atunci probabil s-ar stinge focul perfectionarii din mine, deci sunt, intr-un mod mai indirect si pseudosadic, si usor recunoscator)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu chiar mentalitatea, ci ( in tarile unde predomina teistii ) unii chiar ajung la conflicte destul de urate intre propria credinta si mesajele cu care sunt bombardati zi de zi, ora de ora, ca au nevoie de zei ca sa fie buni si morali; au senzatia ca au tradat "increderea" familiei, care, la randul ei bombardata cu asemenea mesaje cretine, considera ca cineva fara dumnezeu e un soi de sub-om.
    De curios, in tarile unde predomina ateii, statisticile sinuciderilor cum stau ?
    Anti-teistii sunt o categorie aparte a ateilor, si ei isi aduc contributia la ceea ce ei considera o apropiere de ideal luptand impotriva religiei. Dar cum ai ajuns la concluzia uimitoare ca ateii ar trebui sa rezolve problemele umanitatii ?? De unde pana unde ? si intre timp credinciosii si misticii ( you included ) sa stea cu burta la deal, sa-i scuipe in cap, ca la sfarsit sa se fuduleasca ca credinta/misticismul/superstitia LOR a facut treaba ? Neah, nici poveste. Vrei rezolvarea problemelor umanitatii ? atunci taci din gura, lasa capul jos si tine-te cuminte dupa cei rationali.

    RăspundețiȘtergere
  9. B, raspunsul meu e inclus mare parte in comentariul tau:)
    Misticism tocmai asta inseamna, sa stai cu burta la deal (desi nu imi e familiara expresia), scuipatul in cap se numeste, in viziune mistica, consiliere, iar fudulitul... un fel de `judecata de apoi`.
    Tocmai cu asta se ocupa un mistic... ii lasa pe cei ce se pretind rationali sa rezolve problemele pe care mai anterior altii care se pretindeau rationali le-au creat :)
    Asta inseamna mistic... sa stai, ca Confucius, in varful dealului, ca Steaua Nordului, si sa privesti catre sud, cum toata lumea se invarte in jurul tau. Nu trebuie decat sa `flow with the Tao`... adica, in mare, sa nu faci nimic.
    Orice tentativa de a schimba, de a controla, genereaza karma. Scopul misticului e sa stinga karma... fie ca ignifugantul este insasi viata lui. Daca nimeni nu si-ar mai dori sa schimbe lumea... lumea nu ar mai trebui schimbata!
    PS. `tarile unde predomina ateii` nu exista.. tocmai m-am eliberat de o stresanta si ampla discutie pe aceasta tema, pe blogul meu, pe exact aceeasi tema.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_rate
    Vad Japonia (tara cu cea mai mare pondere ateista), Finlanda, Suedia, Franta... printre primele

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca sustii flow-with-the-Tao, atunci sustine-l pana la capat si lasa... "consilierea" ateilor despre cum ar trebui sa faca ceva ce tu nici macar nu vrei. Vezi ca fix rationalii aia care "au creat problemele" sunt cei datorita carora iti permiti sa stai si sa debitezi prostii, in loc sa fii ocupat cu ceva mai important, precum asigurarea hranei.
    Cat despre sinucigasi, hai sa nu mai facem selectie observationala. Tarile alea care cica ar fi "primele" vad ca-s amestecate bine cu diverse tari cu religiozitate variata.
    Wow, ia uite, Romania, tara cea crestina de 5000 ani, gradina maicii domnului, unde oficial nici macar nu exista atei, ca-n Irak, e chiar langa Norvegia. Vad ca Danemarca e si mai jos...

    RăspundețiȘtergere
  11. Tu ai intrebat despre tarile unde predomina ateii, statisticile sinuciderilor cum stau... sunt curios care sunt concluziile tale. `Religiozitate variata` e o expresie a carei viclenie ma face si pe mine invidios... ce o insemna?
    Imi pare rau ca Irlanda, Iran, India nu se afla pe lista aia...
    `sustine-l pana la capat`... permite-mi, inca o data, sa am si eu dilemele mele proprii... o fi mai bine sa fiu generos si compasionat fata de ceilalti oameni si sa le explic ca daca nu se schimba radical, o sa moara in razboaie nucleare pe surse de hrana din cauza la global warming... din cauza ca nu le-a spus nimeni sa stinga televizorul daca nu se uita la el... sau, chiar si mai bine, sa nu se mai uite deloc la el... sau sa raman perfect detasat si sa mor si eu alaturi cu ei...?!
    Poate ma sfatuiesti cu cate ceva din ilustra intelepciune ateista! :))

    RăspundețiȘtergere