vineri, 7 ianuarie 2011

Au facut-o pe Buni sa plângă

Bunica de 83 de ani dă navălă la mine în cameră plângând isteric: "Hai repede, că e otrăvită carnea în Germania! Şi ouăle! Vai, copilu ăla!" (Fratele meu e in Berlin.)
La TVR1, articol:
Germania: alimente toxice! Ouă şi carne de pui cu dioxină!

Un scandal alimentar ia amploare în Germania: tot mai mulţi producători de ouă şi carne de pui sunt anchetaţi, după ce în alimente s-au descoperit urme de dioxină, un compus chimic otrăvitor.

Cel puţin 8 mii de găini au fost eutanasiate ca măsură preventivă. Cel puţin o mie de ferme sunt inspectate, iar experţii germani cred că dioxina, găsită în căntităţi duble în anumite loturi de carne de pui, provine din furaje.

Autorităţile presupun că grăsimile vegetale folosite la producerea hranei au fost înlocuite sau amestecate cu unele sintetice.

Ce pot face? Bătrâna plânge....Mâncare otrăvită....Copilul....Intru pe site-ul Food Quality, unde găsesc:
The alarm was raised last week when eggs and meat containing trace amounts of dioxin were discovered. Dioxin is a poisonous chemical, linked to the development of cancer in humans.
M-am dus şi i-am explicat bătranei că şi dacă ar mânca omu' maioneză cu dioxină o dată nu păteşte mai nimic, doar nici găina nu a murit otrăvită, ci tăiată. Şi că e periculos doar dacă mănâncă muuuuulte ouă. Zilnic. Multă vreme. Şi oricum au descoperit problema şi au retras produsele. Ştergându-şi ochii, bunica a încetat din plâns. Nu pare prea convinsă.
Urăsc reporterii care nu clarifică pericolul real şi lasă omul needucat să transforme fiecare jurnal într-o criză existenţială.

2 comentarii:

  1. Pai, reporterii nu vor a educa oamenii, ci vor sa-si asigure audienta maxima. Daca n-avea o nepoata care sa stie sa se informeze si sa O informeze, probabil ca-ti statea Buni lipita de televizor toata saptamana asta si cea viitoare, asteptand listele cu nenumaratii morti/raniti/disparuti in misiune din Germania, sa vada daca nu cumva...
    Pe de alta parte, ma intreb cum o fi ajuns dioxina aia in pasari...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu detaliul ca singurii raniti in scandalul dioxinei vor fi producatorii, la buzunar. A' propos, a sunat copilu'. Nu stia nimic si nu observase nici o problema in Berlin. Am ras impreuna cand a spus ca, dupa 3 ani de lucru cu rasini epoxidrice si lacuri de intarire, isi pune dioxina in cafea cu maxima incredere... .

    RăspundețiȘtergere