duminică, 23 decembrie 2012

De ce sunt ateii așa de furioși?

Mă tot întreabă lumea: "De ce sunt ateii așa de furioși?" Ce ar fi să fac o listă? Nu e obligatoriu în ordinea importanței.
1: Plătesc taxe. Dar:
 1a: Dacă mă îmbolnăvesc, spitalele nu au sisteme de imagistică sau măcar aspirine. Dar li se construiesc biserici în curte, pentru că dacă medicii nu au fonduri ca să mă ajute, măcar biserica să aibă fonduri ca să nu facă nimic.
1b: Dacă vreau să plec la drum cad în gropile din carosabil, (poate pentru a nu mai fi găsită niciodată), pentru că nu sunt bani pentru infrastructură. Dar la fiecare colț se construiește o biserică din banii statului.
1c: Elevii ies din liceu pregătiți să îmi vândă chipsuri cu bacon , citit cum se scrie, și convinși că Soarele se învârte în jurul Pământului, dar îndoctrinați strategic în arta plătitului popei și linsului de moaște, după 13 ani de predare a religiei în școală, pe banii mei.
1d: 56000 de preoţi și personalul clerical, plus profesorii de îndoctrinare ortodoxă sunt plătiți din banii de taxe ai românilor. În timp ce noi nu avem drumuri, școli și spitale, ei își parchează merzanul în fața casei parohiale pavate cu marmură.

2: Sunt amenințată zilnic de către credincioși. Cu bătaia sau cu violul, uneori, dar cel mai des cu iadul, pedeapsa divină, cancerul sau alte chestii iubite de credincioși. Religioșilor li se pare moral și normal să creadă că oricine nu crede ca ei merită o eternitate de suferință. Chiar și un copil născut "în credința greșită".
2a: După ce sunt amenințată destoinic, mi se explica faptul că moralitatea e "de la dumnezeu", deci eu nu pot fi morală. Nu cred în zei, deci sunt o curvă imorală criminală.

 3: Grupuri religioase de tip Pro-Vita, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe, umblă prin școli făcând propagandă anti-contracepție, îngrozind fetițe cu imagini contrafăcute cu "bebeluși avortați" și crescând astfel numărul nașterilor între adolescenți. Tot aceste grupuri militează pentru reinstaurarea Dectetului comunist, ăla care a cauzat moartea atâtor femei, nașterea unui număr record de copii nedoriți, suprasaturarea orfelinatelor și sărăcirea extremă a unor segmente de populație. Și cum sărăcia e sinonimă cu lipsa de educație...

 4: Implicarea bisericii în politică. Nu doar că "dă bine" să te vadă boborul pe sticlă la ceva sfințire de cruce, dar dacă împingi o sumă cui trebuie, vei fi pomenit în predică. Iar oile, cuminți, merg să voteze nu pentru vreun merit al candidatului, ci pentru că "Părintele a zis."
4a: Ca rezultat, de la consilii județene, primării și organizații politice curg bani spre "culte" și spre popi. Bani care ar fi putut ajuta cetățeanul plătitor de taxe sau oamenii amărâți ajung în podele de marmură și acoperișuri aurite.

5: 5 Implicarea religiei în legi. De pildă, patriarhul Daniel, fără a fi fost vreodată ales ca parlamentar, a decis că nu-i place Legea Educaţiei, aşa cum a fost propusă, aşa că a trimis nişte "propuneri" Camerei Deputaţilor. Drept pentru care Legea a fost modificată după cum a cerut cineva care, la urma urmei, ar fi trebuit să fie doar un simplu cetăţean ca oricare altul.

Mai mult, în nenumărate ţări, multe legi care sunt împotriva drepturilor omului sunt bazate pe "așa scrie în cartea mea sfântă". Asta le permite religioșlor din toată lumea să discrimineze diverse categorii: pe cei care au altă religie sau nici o religie, pe cei care au altă orientare sexuală, pe cei care nu au penis, mă rog, pe oricine nu e "bărbat straihgt de religia și culoarea portivită". E impardonabil ca un guvern să permită discriminarea pe principii etnice, rasiale, de sex, de orientare, pe principii religioase sau politice. Drepturile omului nu sunt ceva ce trebuie câștigat, ci ceva ce este obligatoriu. Orice încălcare este un abuz.

6: Clopotele și difuzoarele. Ca om nereligios, sâmbătă seara beau o bere în oraș. Duminică dimineață, însă, e trezirea: rugăciunea nu se face "în odaie", după cum scrie în biblia lor, ci cu boxe de concert, să știe toată lumea că ei sunt pioși și modești.
6b: Soneria. Nu pot să îmi văd de treaba mea fără să sune când unul, când altul, ori venit să ceară "taxa de protecție", ori pornit să îmi salveze sufletul?

7: Implicarea idioților în știință. După ce Galilei s-a distrat cu închiziția, Giordano Bruno a fost ars pe rug, Darwin a fost hărțuit, Turing castrat chimic și împins la sinucidere, credeam că s-a terminat. Dar când religioșii au blocat cercetarea Stem, au construit "Muzeul Creației" și când am văzut manuale școlare în care se predă creaționismul mi-am dat seama că lupta religiei împotriva științei nu s-a încheiat. Ce ar fi dacă banii direcționați spre culte ar intra în căutarea unui leac pentru cancer sau HIV? Nu am văzut încă un om la care sa îi crească un picior nou după o rugăciune, dar am văzut proteze care permit oamenilor să trăiască normal. Sau chiar să practice sporturi de performanță.


Atât, momentan. Puteți să mai adăugați și voi, după inspirația de moment.

Update: Și ateii americani sunt furioși.

30 de comentarii:

  1. Punctul 8:
    Pe mine personal mă enervează la culme ipocriţii creştini care se aruncă în discuţii unde le este criticată credinţa, ignoră tot ce se zice, ignoră toate mizeriile discutate acolo punctual, şi cu seninatate maximă bagă un "nu, creştinismul nu-i aşa !", sau mai rău, "ce-aveţi frate cu religia ? dacă ziceţi aşa ceva n-aţi înţeles nimic din creştinism", de parcă am fi toţi retarzi cu IQ 37, incapabili de-a procesa ceea ce se petrece în faţa ochilor noştri.
    ( simt duhul profeţiei cum se pogoară… văd că urmează să vină un creştin care să lase un comment care să se-ncadreze perfect la acest punct 8 ! )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. crestinismul il vedem ln: burtile umflate ale popilor, tiganeala lor, cersetoria (mascata ) pe care o practica biserica, comportamentul babelor de la biserica (daca tot stau atatea ore pe acolo, ar putea sa aiba un comportament mai decent).
      Nu imi place sa ma adun cu oameni lacomi si ipocriti si refuz asocierea cu biserica romana.

      Ștergere
    2. Este foarte interesantă chestia asta cu religia...trebuie să recunoaştem că toţi am fost creştini la început pentru că aşa ne a fost băgată pe gât o alegere complet greşită...şi observând nişte chestii care îmi dădeau nişte întrebări,am început să fiu atee..şi nu e chiar aşa de rău,cum defapt ştiam eu de la părinţi,bunici...Dar totuşi la noi în societate,sau cel puţin în familie,trebuie păstrată o moderaţie diplomată numai de dragul faptului să nu te cerţi cu toţi ;)) Sincer am observat că orice prieteni noi îmi fac...dacă ei sunt creştini şi eu le spun că nu cred în dumnezeu deja manifestă o distanţare şi mă privesc ca pe ultima ciudată.WTF?!i don´t want to live on this planet anymore..

      Ștergere
    3. Oh, planeta e ok, populatia nu o duce prea bine. M-ar bucura mult să colonizăm ceva planete și să se ducă toți pe Pluto, să ne dea pace... Dar gândește-te așa: pe măsură ce o țară devine mai bogată și mai educată ea devine și mai tolerantă cu ideile oamenilor, cât timp ele nu fac rău nimănui. Așa au ajuns țările care la 1800 erau protestante sau catolice să fie acum majoritar atee, iar religia să fie văzută ca o ciudățenie benignă, ca Yoga sau horoscopul. Există speranță, dacă ne continuăm creșterea. Dar, din păcate, nu pentru noi sau nepoții noștri. Islamul mai are câteva sute bune de ani, creștinismul la fel.

      Ștergere
  2. Egzact mister B. ...dacă ziceţi aşa ceva n-aţi înţeles nimic din creştinism...(:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact*.Dar de'!Gramatica nu se învaţă-n cărţulii de rugăciuni,ce-i drept.

      Ștergere
    2. Egzact broo, ca-n garmatichie, să-nţeleagă tăt românu'...(:)

      Ștergere
  3. Hehehe… apreciez, dar eu mă refeream, fireşte, la un creştin autentic, care să-şi exprime opinia personală :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu, B. tot ateu. Se pare că dumnezo nu e de partea ta azi.

    Aş aduce o completare (poate) punctului 8.
    Aceea că după ce le spui anumite opinii, cu exemplificări şi tot tacâmu', când e să dea şi ei ceva "dovezi" pentru a-şi susţine felul de a "gândi", îţi aruncă 2-3 citate din biblie şi au terminat cu tine, crezând că te-au dat pe spate. Ziceai ceva de retarzi, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, nu-i nici o problemă, nici o grabă. O să vină el creştinul prezis, stai liniştit :D
      În rest, s-ar putea detalia ( fiecare punct ) cât de două articole…

      Ștergere
  5. asta nu e crestinism, tot ce e mai sus e..infatisarea naturii umane, si modul in care omul(preotul ,parlamentarul) profita.credinta vine din puritate , nu are nevoie de biserici,daruri, icoane (sau in nici un caz nu e impotriva contraceptiei).e omul care a creat astea (studiati lutheranismul),si cine credeti ca le-a permis? Noi cei care protestam prosteste fara a face nimic.nu invinuiti credinta ci pe voi insiva ca s-a ajuns aici.noi alegem in cine credem

    RăspundețiȘtergere
  6. Ta-dam ! Ce spuneam ?
    Anonimule, ce-ar fi să defineşti creştinismul, ca să ştim şi noi cum stă treaba şi despre ce vorbim.
    Şi… poate ar trebui să vă învinuim pe voi, "creştinii adevăraţi", că le permiteţi mincinoşilor ălora să se folosească de numele vostru ca să facă mizeriile ce le fac. Sunt ferm convins că miliarde de creştini abia aşteaptă să afle că ce fac de vreo 1500 ani, "biserici, daruri, icoane", sunt inutile. Dacă ar realiza asta, ar fi mult mai grozavi şi mai uşor de tolerat…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu una ma consider cat de cat crestina.. si nu le permit. Ma indigna felul in care biserica se tot chinuie sa ne manipuleze. Dar noi, din pacate, nu avem destula putere cat sa schimbam ceva.. :(

      Ștergere
  7. Ma sacaie ingrozitor sarbatorile. In perioadele astea, oamenii se depasesc pe ei insisi in prostie, se inghesuie la cozi infernale sa faca tone de cumparaturi ca mai apoi sa gateasca pentru o zi cat pentru o saptamana, sa mananance pana le vine rau si sa umple sectiile UPU de la spitale. Si indiferent ca ai sau nu chef, ca esti bolnav, plictisit, deprimat, lenes, obosit, sau ai alte treburi mai importante esti aproape constrans sa "petreci", ca deh, toti fac asta. M-am saturat sa fiu intrebata unde petrec CRaciunul si sa le explic tuturor ca ziua asta nu are absolut nicio semnificatie pt mine si ca mai rau ma incurca agitatia din jur (as vrea sa studiez zilele astea, ma asteapta sesiunea), sunt persecutata in continuare "Chiar daca nu are vreo semnificatie, tot trebuie sa te distrezi..." . Nu mai poooott!!! Sunt extrem de furioasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel mai tare ma deranjeaza faptul ca atat de multe persoane sunt mintite de acest sistem politic numit BOR (ca asta este in definitiv, stat in stat)si se profita atat de mult de pe urma lor de catre popi (ale caror fapte contrazic cu vehementa toate invataturile din Biblie, carte pe care toti crestinii o au acasa dar nu o citesc nici sa-i pici cu ceara).
    Iar in momentul in care noi ateii incercam sa le explicam cum stau lucrurile cu exemple, cu argumente, cu dovezi (nu vorbaraie fara sens si citate din nu stiu ce culegere de legende antice),tot noi suntem cei demonizati exact de cei pe care incercam sa ii trezim la realitate si sa le facem, un bine.
    Cat despre parerea popilor despre noi lucrurile stau intr-un singur fel: "Hotii striga hotii", numai ca noi nu suntem "hotii", nu mintim si nu luam niciun ban de pe urma lucrurilor pe care le promovam.
    Despre articol in sine: nu mai am nimic de adaugat, ma regasesc total in el.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-e o greata teribile de zilele astea, abia astept sa treaca. Mult zgomot pt. nimic, cum bine zicea nenea Shakespeare...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mda... fostii mei colegi ma faceau satanista. De ce? Pentru ca nu veneam la orele de religie (la care se predau numai minciuni!) si pentru ca nu ascult manele. :)

    Sunt de acord cu faptul ca acolo sus (jos, dreapta, stanga, whatever) exista un anume cineva care invarte totul dupa bunul lui plac... Cred in lucrurile pe care nu le pot vedea sau simti fizic dar mai cred deasemenea ca religiile si legile lor au fost create de om, nu de altceva. Urasc ravagiile pe care biserica a reusit sa le faca de-a lungul timpului... Pe langa biserica, nici Hitler nu era asa de diabolic :))

    Si.. la 2? De ce zici ca esti amenintata? De ce? De catre cine?

    RăspundețiȘtergere
  11. 'de ce sunt ateii atat de furiosi'
    pai nu sunteti furiosi,doar niste frustrati ce se dau cu patinele pe net.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. FRUSTRÁ, frustrez, vb. I. Tranz. A lipsi pe cineva de un drept sau de un bun; a păgubi; p. ext. a înșela. – Din fr. frustrer, lat. frustrari.
      Sursa: DEX '98 (1998)
      Yep, se potriveste. Exact despre asta e vorba in articol, despre drepturi si bunuri furate si despre pagube facute cetatenilor. Partea cu patinele trebuie ca este insa o metafora sau ceva :)

      Ștergere
  12. 'de ce sunt ateii atat de furiosi'
    pai nu sunteti furiosi,doar niste frustrati ce se dau cu patinele pe net.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si nu uita: "Crestinismul e o metafizica a calaului."

    RăspundețiȘtergere
  14. confundati credinta cu un sistem religios... oricare ar fi el (ortodox in cazul de fata, romanesc mai exact). una e sa crezi in Dumnezeu (Univers, Spiritul Suprem, Fiinta Suprema, Creatorul, Allah, Iehova sau cum vrea fiecare din noi sa-l numim) si alta e sa fi inglobat intr-un sistem religios. de asta sunteti voi atei si nu credeti in Dumnezeu pentru ca-si parcheaza nu stiu care preot mertanul in fata casei parohiale?... :)) pai atunci hai sa nu mai credem in democratie pt ca politicienii nostri sunt corupti, sa nu mai mergem la doctor pentru ca multi iti cer spaga, sa nu ne mai casatorim pentru ca rata divorturilor este mare, de fapt sa nu mai fim prieteni cu nimeni pentru ca unii dintre noi, oamenii, suntem criminali, violatori, hoti s.a.m.d.
    sa crezi in Dumnezeu (deci sa nu fi ateu) este o chestiune, in fond, personala, care nu are legatura cu ce face unul sau altul. pentru ca in fata lui Dumnezeu nu raspundem in grup, ci personal. nu poti da vina pe pacatul altuia pentru propriile tale greseli, pacate, credinte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, Ovi, nu le confund în nici un fel. Problemele de mai sus ţin atât de credinţe, de sisteme religioase cât şi de lipsa de discernământ sau moralitate a unor persoane care se folosesc de sistemele religioase şi de credinţele oamenilor pentru a profita. Aceste nereguli NU sunt motivul pentru care nu cred în zei. Pur şi simplu nu cred în ei pentru că nu există nici o dovadă că există.
      Între timp ar fi o ipocrtizie să spun ca o credinţă este "treaba celui care o are", asta pentru că oamenii vor acţiona conform cu credinţele lor. Africanii nu ar fi ars mii de persoane de vii ca vrăjitori dacă nu ar fi crezut în vrăjitori. Musulmanii nu ar fi ucis persoane care l-au desenat pe Mohamed daacă nu ar fi crezut în Mohamed.

      Ștergere
  15. Cuvantul `credinta` spune exact asta: nu exista dovezi, deci trebuie sa `crezi` pur si simplu, si e ceva personal. In momentul in care e ceva `personal` orice obiectie la `credinta` ta devine ceva personal si te simti jignit, ofensat etc etc, ceea ce probabil si-a dorit si organizatia numita biserica, sa nu-ti dea nici o sansa sa mai discuti despre `credinta` ta. Daca aceasta credinta iti este inoculata de mic, de catre parinti, este foarte greu sa mai afli vreodata cat de stupida e credinta ta, ceea ce evident isi doreste o organizatie (biserica) ce traieste exclusiv din actiunile tale motivate de `credinta` ta inoculata de ei. Cum altfel poti intelege de ce se calca oamenii in piciore pentru a pupa ramasitele respingatoare ale unui alt om? Pana la urma biserica a gasit acel mod prin care poate prosti foarte multi oameni tot timpul (chiar daca nu-i poate prosti pe toti tot timpul). De aceea este un adversar redutabil, pentru atei si pentru oamenii care isi folosesc creierul pentru a rezolva problemele lumii, nu pentru a se ruga ca niste caraghiosi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Intaleg tot ce zici, sant de acord cu majoritate lucrulilor pe care le zici, dar sa fim clari, hai sa abandonam unele presupisuri ca ''Implicarea crestinilor in stiinta'', daca nu sti, doar sa-ti fac niste exemple, multi dintre representanti credintei crestine au dat in trecun un mare contribut stiintei si matematicii, in special geometriei, te sfatuesc sa te informezi. De pe cealalta parte vad ca generalizezi ca toti, sant credinciosi care reusesc sa puna de acord stiinta si credinta, nu de geama exista fisicieni foarte credinciosi dar care stiu sa intepreteze in al fel credinta si toate cele. Inafara de asta, daca vrei sta sti, majoritatea preotilor di Romania au facultate, poate si mai multe, si mutli dintre ei lucreaza ca si profesori, de exemplu profesori de istorie, libi antici sau teologie, si pot sa-ti asigur ca ni unul dintre ei nu te indoctrineaza forta, doar tu esti nascuta in Romania, tara crestina, si au putut sa alegi singura sa nu crezi, deci fiecare alege pentru el si daca poti sa lingi curul biserici, nu e doar vina bisericii dar si a ta (exemplu bine-ntales)care esti prost si te lasi dus de nas. Asta e totul, eu nu sunt religios sau crestin de nivele inalte, dar ama ales singur in ce sa cred si cum, nu pe canonele bisericii dar ale mele. oricum, respec punctele ateilor de vedere, dar sa fie clar ca pana acuma nimeni nu a spus sau sa plans de atei cum atei fac cu crestini, vorbind de ultimi ani, si sincer sa fiu cu ceea ce vad pe internet si mai ales pe facebook, ateismul are mutl de pierdut di causa unor indivizi care da un exemplu foarte urat si se comport in fel nerespectos, acelas respect per care il vreau de la crestini. Ma rog, daca am gresit cu scrisul ertatima, nu traesc in Romania si nu scriu Romaneste prea bine xD

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu doar că nu reuşesc să găsesc un creştin care să nu fie certat cu logica, dar e din ce în ce mai dificil să găsesc unul care să nu scrie de parcă e un copil cu retard mintal sever. Spune-mi te rog că româna nu este limba ta nativă...

      Ștergere
  17. Si uite-asa mi-am pierdut 2 minute din viata citind aberatiile astea, minute pe care n-am sa le recuperez niciodata.
    Fyi, ateu =/= inteligent si credincios =/= ignorant! Dimpotriva...

    RăspundețiȘtergere