miercuri, 11 ianuarie 2012

Orientări sexuale și boli psihice

Există un flagel care "decimează" populația. O boală scârboasă, o umilire pentru spiritul uman, un flagel psihic pe care societatea noastră îl acceptă fără să îl pună la îndoială, fără să protesteze. Permitem unor oameni bolnavi să mărșăluiască pe străzi, să  se manifeste gălăgios și indecent și să ne spună nouă, celorlați, ce e normal și ce e bine. Vorbim despre niște oameni bolnavi, psihotici, obsesivi, preocupați în mod special să controleze cine în ce gaură o  dă și cine în ce fel o ia. Vorbim, desigur, despre homofobi. Am mai discutat despre "Marșul Normalității" și despre Noua Dreaptă , pe care i-am descris și la momentul respectiv, în mod just, ca pe niște "puțoflingări neadaptați social' al căror interes pentru dormitoarele și orificiile altora nu arată decât că sunt defecți în cel mai mare grad. Dar nu, nu despre Noua Dreaptă discutăm astăzi, nici despre monahii care cică și-au dedicat viața "curățeniei ", dar țin neapărat ca toată lumea să facă sex doar în ziua, ora și modul pe care îl hotărăsc ei. Nu discutăm nici despre cei care scutură biblia desupra capului, fie ca Papa , fie ca dezaxații de la Westboro Baptist Church.

Astăzi vorbim despre homofobul "telectual" care se crede rațional și care îți explică de la înălțimea amațitoare a standardelor lui morale cum stă treaba. Și așa mă trezesc eu într-o sfântă ziulica belind ochii cât cepele pe un grup de "raționali" unde, după ce se zbârlise cât o casă că se postase un videoclip cu homosexuali o doamnă sau domnișoară a declarat:
 "Ii tolerez pe homosexuali tot asa cum ii tolerez pe toti oamenii bolnavi."
Oooooooooo, ca suflet nobil! Zeiță între oameni, slava ta coboare asupra noastră, muritorilor! Iată o femeie ce nu numai că are autoritatea de a decide ce e boală sau nu, dar ea tolereză oamenii bolnavi. Ia, hai să parafrazăm, să vedem dacă se potrivește și cu alte contexte:
 Îi tolerez pe canceroși așa cum îi tolerez pe toți oamenii bolnavi.
 Îi tolerez pe autiști așa cum îi tolerez pe toți oamenii bolnavi. 
 Îi tolerez pe chei așa cum îi tolerez pe toți oamenii bolnavi. 
 Îi tolerez pe cei cu ulcer așa cum îi tolerez pe toți oamenii bolnavi. 
Wow! Pur și simplu, wow. 


Să ne înțelegem. Toleranță înseamnă  "a îngădui, a permite o situație, un fapt (nepermis); a trece cu vederea. " Domnișoara permite și îngăduie boli? Pe ce fel de tron al ignoranței și aroganței trebuie să te cocoți ca să poți declara așa ceva? Ce fel de creier poate avea cineva, ca să îi permită să elucubeze așa o frază fără să i se aprindă un beculeț de alarmă pe nas? Pe domnișoară o scârbesc manifestările de afecțiune și atașament ale unor cupluri homosexuale. De ce?Nici ea un poate răspunde. Nu e nimic rațional. E o fobie.

Alți "raționali" mi-au bătut cu voioșie apa în piuă despre ce e "natural" (sorry, no video) și despre ce e "normal". Adică ce corespunde normei. Adică.......mediocru. Păi atunci eu sunt anormală pentru că nu ascult manele, nu am puiat încă, am mai mult de 12 clase, mai mult de 10 cărţi în casă şi am ochii verzi. Și nimic dintre astea nu e un avantaj evolutiv. Serios, nu e "normal"? Multe lucruri nu sunt normale dar nu vă aud protestănd împotriva lor. Ați ales acest element care iese din normalitate. De ce? Nici voi nu știți. Nu e nimic rațional. E o fobie.

Și pe  departe cea mai amuzantă reacție: "Tu ai putea spune 'Sper ca fiul meu să fie homosexual.'?". Nu îmi pasă. Sper să aibă toate organele în ordine, în special creierul. Și să fie fericit cu cine vrea el. L-aș iubi chiar și dacă ar fi.....pocăit. În plus, de cAnd preferințele mele personale ar putea influența calitatea unui argument? Dacă eu spun "Sper să aiba ochii verzi" înseamnă că cei cu ochi căpui sunt anormali sau inferiori? Sau că nu voi iubi un copil cu ochi căprui?

Băi, frați români, surori întru specie, băi primatelor......vă dați rotunzi cu rațiunea, logica și Ipod-ul vostru și îmi veniți cu argumente de căcat pentru temerile voastre iraționale.

Și ce dacă din punct de vedere evolutiv e irațional să iei un partener de același sex, că nu mai puiezi? Nu vă aud urlând și împotriva contraceptivelor. Și ce dacă "ăia nu-s normali"? Da' ce, voi sunteți normali? Dacă vă găsesc cu mai mult de 10 cărți în casă deja pot spune că nu sunteți normali, având în vedere gradul de educație a mediei. Apropo, ce muzică e normal să ascultați?

Recunoașteți o dată și pentru totdeauna că vă simțiți amenințați nu de alegerile altora, ci de ce alegere ați lua voi dacă v-ați trezi că la un chef beți cu un superb exemplar al aceluiaș gen. În nici un caz nu puteți spune că vă e teamă de viol: înafară de preoți și pușcăriași nu au fost înregistrați violatori homosexuali.
Recunoașteți o data și pentru totdeauna că sunteți niște nimicuri arogante, care se cred capabile să decidă ce e "moral" sau "normal", dar care nu reușesc să iasă dintre preții strâmți ai fobiilor lor.
Recunoașteți o dată și pentru totdeauna că, deși homosexualitatea nu se află în cărțile de patologie, fobiile ocupă un spațiu important.

Până una alta, îi rog pe următori: Provita, Noua  Dreaptă, literaliștii bibliei, popii, măicuțele, frustrații de toate felurile și "telectualii" cu aere de superioritate morală să își scoată dracu' nasul dintre picioarele celorlalți, că a început să ne jeneze la mers. Găsesc interesul ăsta pentru organele sexuale ale altor persoane bolnăvicios și îngrijorător, la fel ca și interesul unora penrtru ovulele mele și modul lor de utilizare. Singurul om cu care nu fac sex și care are dreptul să mi se holbeze în vagin e medicul ginecolog, și acesta doar la cerere. La cererea mea. Voi, restul, țineți pentru voi preferințele voastre legate de cum, cu cine și în ce fel aleg să facă sex doi adulți responsabili.

Howgh.

26 de comentarii:

  1. Cu toate ca sunt foarte tolerant, nu pot totusi sa "tolerez" homosexualitatea, cum nu pot tolera nici pedofilia sau alte deviatii de dinamica sexuala.

    Iti inteleg totusi parerea, sunt lucruri care trebuie acceptate, dar mai trebuie si o linie trasa pe undeva... ai putea foarte bine extrapola la ceva de genul: de ce sa inchidem/tratam bolnavii psihici violenti, doar tre sa ne scoatem nasul din mintea lor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca atunci cand alaturi pedofilia si homosexualitatea faci o greseala grava: una e ceea ce convin doi adulti responsabili, alta e cand o persoana implicata e incapabila sa ia decizii. Presupun ca esti intolerant si cu cei care au fetishuri cu ursuleti de plus si ca gasesti masturbarea ca fiind pacat capital, la urma urmei si acestea sunt "deviatii de dinamica sexuala".

    De asemenea, comparatia cu bolnavii psihici, si nu oricare, dar cei violenti este gresita: un bolnav psihic violent poate face rau unei persoane sau se poate rani singur. E de bun simt sa incerci sa il pui in situatia de a nu face rau nimanui, iar empatia ne cere sa il ajutam daca sufera. Un bolnav psihic neviolent trebuie tratat pe aceleasi considerente: empatia noastra ne interzice sa lasam pe cineva sa sufere.
    In ce priveste homosexualitatea, insa, nu este vorba de un pericol la adresa celorlalti si nici in ce priveste persoana in cauza. Singurul lucru care poate face un homosexual sa fie nefericit si violent este atitudinea unor persoane ce fie nu inteleg ce se intampla, vie sufera de o boala ce ii face sa fie violenti cu cei care nu le impart preferintele sexuale. Homofobia trebuie tratata. Homosexualitatea nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, ce te faci daca minorul e de acord? Discutia nu e despre partea legala.

      Pacat capital... e cam greu pt. un ateu ca mine. Totusi, consider ca se poate si fara...

      Nu e vorba de tolerat, e vorba de acceptat. Tolerez foarte bine orice problema de sanatate a semenilor mei, dar asta nu ma impiedica sa ii cataloghez drept bolnavi.

      Pericol este pentru persoana in cauza, nu isi mai poate exprima bagajul genetic.

      Responsabilitatea, din pacate, este ceva determinat de societate.

      Daca ai lucrat un pic cu bolnavi mintali, o sa vezi la ei exact comportamentul asta... foarte rar un bolnav accepta diagnosticul, si mai ales realizarea interioara ca e ceva in neregula cu el.

      Ștergere
    2. "Hmm, ce te faci daca minorul e de acord? Discutia nu e despre partea legala."
      Minorul nu poate fi deacord: ii lipseste capacitatea de a decide si de a intelege o asemenea problema.

      "Tolerez foarte bine orice problema de sanatate a semenilor mei, dar asta nu ma impiedica sa ii cataloghez drept bolnavi."
      Folosesti gresit si cuvantul "a tolera" si termenul de "bolnav". Hai sa consultam un dictionar, k?

      "Pericol este pentru persoana in cauza, nu isi mai poate exprima bagajul genetic."
      Sa inteleg ca esti si impotriva contraceptivelor? Toti oamenii care aleg sa "nu isi exprime bagajul genetic" sunt bolnavi?

      "Daca ai lucrat un pic cu bolnavi mintali, o sa vezi la ei exact comportamentul asta... foarte rar un bolnav accepta diagnosticul, si mai ales realizarea interioara ca e ceva in neregula cu el."
      Doar ca uneori problema psihica e a celui care face diagnosticul :D

      Ștergere
    3. Imi cer scuze daca nu am reusit sa imi exprim parerea...

      Ștergere
  3. Ultima data cand am verificat, homofobia era asociata cu homosexualitate reprimata.

    Pe undeva poti sa-i intelegi pe acesti indivizi care au ceva tendinte homosexuale si care au fost invatati ca trebuie sa-si reprime aceste tendinte (care sunt "anormale"), deci sa se urasca pe ei insisi pentru aceste tendinte si pe cei care le manifesta in mod deschis.

    Daca vrei sa dezbati cu homofobii exista o tactica ce nu are moarte ci doar victorie. Le spui ca daca-i obligi pe homosexuali sa intre in cupluri heterosexuale si sa faca copii, au sa raspandeasca gena homosexuala peste tot. Le explici ca de aia sunt atat de multi homosexuali astazi din cauza ca pana mai deunazi toti au fost obligati sa faca copii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oki, ca homosexual reprimat, pot sa iti spun ca am reusit sa am totusi o relatie stabila de vreo 13 ani si, culmea, am si un copil!

      Nu prea inteleg de ce trebuie sa incerc sa integrez homosexualii in cupluri, ca metoda de tratament...
      Daca e genetica problema, un screening inainte de conceptie ar fi suficient. Daca e pshiosomatica, exista probabil destule medicamente si proceduri care sa rezolve problema.

      Lasand gluma la o parte, problema mea nu e atat legata de homosexualitate, ci de curentul de gandire democratica legata de tulburari mai mult sau mai putin evidente. Sunt de acord ca viziunea mecanicista a lumii medicale, prin prisma gasirii de boli la tot pasu e in mod cert eronata, totusi nu imi place nici extrema democratica a lipsei de control.

      Urmatorul pas pe lista asta ce ar fi? Eugenia?

      Ștergere
    2. rftghost
      "Oki, ca homosexual reprimat, pot sa iti spun ca am reusit sa am totusi o relatie stabila de vreo 13 ani si, culmea, am si un copil!"
      Ce are sula (homosexualitatea reprimata) cu prefectura (relatia stabila + copil)?

      Ștergere
    3. In principiu nimic, numa ca un homosexual reprimat nu ar tre sa poate avea, conf. teoriei, o relatie stabila cu o femeie, si cu atat mai mult sa aiba si un copil...

      Pe de alta parte, daca nu are nimic, atunci de ce nu obligam frumos homosexualii la asa ceva, ca parte din tratament/aducere la normalitate?

      Ștergere
    4. A.....in primul rand, de la crestinism incoace toti homosexualii reprimati au fost obligati sa se casatoreasca si sa aiba copii, ca norma sociala. Orice barbat se poate culca cu o persoana de care nu se simte atras sexual, macar o data. Si macar ca sa incerce sa se aduca la normele societatii care il obliga la "normalitate".

      Intrebarea mea este : de ce e dezirabil ca toti sa fie "normali" ?(suza-ma, astra e un termen care ma scarbeste) De ce ti se pare ca homosexualitatea trebuie sa fie tratata/vindecata? Daca este determinata genetic, ce te face sa crezi ca un tratament o poate "vindeca"? Si de ce ai obliga un om sa fie nefericit cu cineva de sex opus, cand poate fi fericit cu cineva de acelasi sex?

      Ștergere
  4. Eu trebuie sa recunosc ca nu intelg ce e in capul unui homosexual!.. :)..
    Nu am nici o treaba cu ei, atata vreme cat nu ma calca pe coada stau si eu in banca mea, iar asta e valabil cam in tot ce inseamna interactiunea dintre mine si alti oameni. Cand ma calca, schimb si eu placa, sar si eu!
    Totusi cred ca homosexualitatea este o deviatie a comportamentului majoritar al oamenilor, e doar o comparatie statistica. Nu stiu daca e boala, inca n-am auzit sa fi murit careva de asta, nu stiu daca din punct de vedere evolutiv homosexualii "au viitor", personal nu vad nici un avantaj in a fi gay, din punctul asta de vedere.
    Deviatiile insa fac si ele din normalitatea naturala, asa cum fac parte si tendintele de neutralizare a lor. Urmeaza sa vedem daca a fi gay este ceva ce ofera pe plan sentimental un plus onest, sau e doar fitza de club, o incercare de a se credita o alegere ciudata (pt. mine).
    Ca si concluzie, cred ca acceptarea diversitatii in general este cheia spre progres, dar cu conditia ca acea diversitate sa nu se faca la modul ignorant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ai subliniat cel mai bine idea mea. Imi cer scuze daca s-a inteles din posturile mele alceva decat a vrut Luke sa zica.

      Ștergere
  5. Recomand filmul asta, in special celor care au anumite, o sa le zic prejudecati, cu privire la homosexualitate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mersi, Betelgeux. Nu am prejudecati, dar il voi urmari oricum.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu inteleg de ce se agita atat poporul, din cauza homosexualilor ! De ce ar fi problema mea, ce face vecinu' sub plapuma ? Nu inteleg.
    Fiecare sa-si traiasca viata sexuala exact asa cum doreste : nu vad nici o problema in asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, Tzipi. :) Asta vreau sa spun si eu, dar in mai multe cuvinte.

      Ștergere
  8. "Și pe departe cea mai amuzantă reacție: "Tu ai putea spune 'Sper ca fiul meu să fie homosexual.'?". Nu îmi pasă. Sper să aibă toate organele în ordine, în special creierul. Și să fie fericit cu cine vrea el. L-aș iubi chiar și dacă ar fi.....pocăit."
    Inteleg ca orice ar fi baiatul tau, l-ai iubi, dar, ai vrea sa fie pocait? sau preferi sa fie ateu sau alta religie? Sau agnostic?
    Daca ar fi sa alegi intre a avea o mina fracturata si a fi homosexual, ce ai alege? (da, inteleg ca l-ai iubi in ambele situatii, deci nu te mai repeta, ci raspunde)
    Daca ar fi sa alegi intre a fi homosexual si heterosexual, ce ai alege? (da, inteleg ca l-ai iubi in ambele situatii, deci nu te mai repeta, ci raspunde)
    Eu as prefera sa am un baiat care sa fie heterosexual.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, din motive misterioase, reusesti sa si vezi raspunsul, ala cu "nu imi pasa" ( doar de-aia zici ca "nu te mai repeta" ) si sa nici nu-l vezi ( "ci raspunde" ). De ce ti-e chiar asa de dificil a intelege/accepta ca unora chiar NU LE PASA de orientarea sexuala a altora ?
      Cred ca nu inteleg intrebarea. Fii un bun samaritean si da-mi tu raspuns la "Daca ar fi sa alegi intre a avea o mina fracturata si a fi homosexual, ce ai alege?"

      Ștergere
    2. Bai, poate nu am fost complet sincera. Desi chiar nu imi pasa cu cine ar face sex, cat timp partenerulnu e un cretin cu spume, as prefera totusi sa fie inteligent. Am ajuns la concluzia ca as gasi insuportabil sa am un copil credincios. L-as iubi, dar n-as fi chiar mandra de el.

      Ștergere
    3. Hahaha, la asta cu copilul credincios m-am gandit si eu desi nu m-am gandit la partea cu mandria (good point) ci mai degraba ca m-as simti ciudat si probabil ca ne-ar afecta relatia. Evident nu din cauza ca ar avea o credinta ci pentru ca in general oamenii care sunt credinciosi tind sa fie in general predispusi la bullshit si deci sa aiba idei crete in diverse alte aspecte. Practic au un cu totul alt mod de a judeca si asta creeaza dificultati.

      Ștergere
  9. Comportamentul uman este foarte divers si el include si orientarea sexuala. Nu inghit explicatiile contra religioase, de multiplicare a speciei, la fel cum nu suport argumentele pro aduse de ordin genetic. Orientarea sexuala face parte din evolutia personala a fiecaruia si nu poate fi considerata boala, la fel cum nu e nici vegetarianismul infantil nu este. Incidenta comportamentului homosexual sau a tulburarilor de gen sunt destul de mici pentru a nu afecta specia umana, la fel cum regasim si in alte specii. Argumentele religioase sunt absolut inexistente, din moment ce insasi religia e in proces de evolutie continua conform moralitatii colective. Si orice argument ocontra il pot diseca pentru a-i dovedi invaliditatea. Exista probabil o parte de mostenire genetica, dar cel mai mult cred ca se regaseste in dezvoltarea fiecarui individ, incepand inca din viata intra-uterina. Dar la fel cum acceptam diversitatea in alte privinte, la fel mi se pare firesc sa fie acceptata si diversitatea sexuala si de gen, pentru ca din punct de vedere al sanatatii mintale al unei societati e de preferat ca cei care o alcatuiesc sa poata fi fericiti asa cum isi doresc, decat sa fie aruncati la marginea ei, astfel devenind cu adevarat bolnavi psihic si chiar sinucigasi. Asta e modul de manifestare al naturii, la fel cum nu vezi nici o padure cu toti copacii drepti si frunzele orientate exact la 273 de grade. Orice corectie a diversitatii pozitive mi se pare asadar puerila in cel mai bun caz, dar de cele mai multe ori idioata.

    RăspundețiȘtergere
  10. -de boala psihica a auzit cineva? homosexualitatea e o boala psihica!...

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa nu fim homofobi! Sa'i acceptam, asa cum acceptam si ateismul si credinta in nimic. Societatea noastra are nevoie de nimic! Ca si asa e prea plina de sine!...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce inseamna pacat? Este cand omul se sinucide. Poate fi betia, desfraul, minciuna, inclusiv homosexualitatea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Putem sa intelegem si sa avem compasiune pentru omul care este impatimit de un pacat, dar nu putem sa mintim si sa zicem ca e OK ceia ce face.
    E ca si cum cineva care are familie si copii, alearga toata ziua dupa gagici, isi inseala femeia intr-o veselie si totodata zice sus si tare ca e normal ceia ce face. Toata lumea stie ca nu e normal.
    Asadar desi suntem liberi si putem sa facem ce vrem, prin pacat, care este si homosexualitatea si alte patimi, ne sinucidem, in sensul psihic, moral si devenim morti spiritual, desi aparent traim.
    Asta fiindca omul cand a fost creat, a fost "setat" intr-un fel in care functioneza, traieste, cu o vocatie, chemare inalta, cred.
    Degeaba zici ca ortodocsii iti brutalizeaza viata privata - homosexualii sunt cei care isi afiseaza viata intima si revendica niste drepturi, de parca ii interesa pe cineva ce fac ei in dormitor.
    In Romania sunr sute de mii de cupluri care stau in concubinak, au si copii, iar voi nu mai puteti trai daca nu va inregistrati la Primarie.

    RăspundețiȘtergere