luni, 16 mai 2011

Google şi avortul "empiric"

(Later Edit: Având în vedere numarul mare de căutări pentru ceaiuri şi metode de avort "la domiciliu" simt nevoia să pun carul înaintea boilor şi concluzia ca subtitlu: Mergeţi la doctor pentru că altfel o să vă nenorociţi viaţa. Asta în caz că nu muriţi dracu'! Inconstientelor.....)

Am avut nişte mici şocuri de-a lungul timpului căutând să văd cine ce a mai căutat pe google de a ajuns la mine, de multe ori lasându-se cu febră musculară la diafragmă. Dar şocurile de azi nu au fost mici. Dacă acum ceva vreme cineva căuta "provocare avort cu mina de fix" (oare e vorba de "pix"?) astăzi s-a căutat "provocare avort babesc". Aşa, de curiozitate, am decis să văd ce spune Google (slăvit fie numele Său) despre subiect.
Surpriza plăcută a fost că pe oriunde vreo copilă inconştientă întreba cum să îşi provoace singură avort sau cum să facă avort fără chiuretaj vocile raţionale o urecheau scurt, trimitând-o la doctor şi descriind consecinţele neplăcute pe care le poate avea un avort "home made" (cazul1, cazul2, cazul3) sau evocând timpuri de tristă amintire şi chinurile prin care treceau femeile disperate să nu mai trântească plozi în draci, în condiţiile în care deja aveau o grămadă acasă. (articol1, articol2, articol3)
Dar, pentru că nu se poate să fie internet fără dezaxate, iată şi expertele in ginecologie:

Cel mai usor pierzi o sarcina asa :P
Pui antr-un lighian nu prea mare apa fierbinte,cat de fierbinte suporti tu, apoi pui sare dar nu sare fina, sa iasa apa foarte foarte sarata si stai cu picioarele an ea pana se raceste,, nu uita apa sa fie fierbinte dupa ce sa racit iti pui sosete in picioare si te bagi in pat, te anvelesti si stai acolo 2-3 ore e bine daca transpiri fa lucru asta seara ca e cel mai bine pentru.ca o sa stai pana dimineata anvelita daca nu iti iese din prima repeta de 2-3 ori si o sa iti iasa sigur ca si eu am facut la fel si da simptomele sunt ca la o menstruatie(dureri usaoare de burta si de spate) succes (cristina)
Am şi eu o întrebare de fiinţă lipsită de experienţă: ce legătură este între băile la picioare şi avort? 

I-a o lingurita de ceai si o umpli cu zahar si 2 picaturi de iod si te starui sa nu o rugumi dar sa o inghiti si faci asta dimineata si va trebui sa repeti pe la ora 17.00 seara inca o data si sa stai cu picioarelee in apa fierbinte!succes
O altă întrebare.....de la sarea iodată avortezi, sau doar de la zahărul iodat?
BUNA.am vazut si eu raspunsurile e foare dificil cand ramai insarcinata, fara sa-ti doreste.cel mai indicat dude la doctor,dar am auzit fete care au incercat cu o bere,manata alemana,care nu e indicata femeilor insarcinae si 3aspirine,eu nu asi recomanada asta.dar cica ar da rezultate. aveti grija de voi
No, ce poţi spune? Noroc că nu au recomandat nalbă macerată în oţet, andrele introduse prin cervix sau spălaturi cu sare grunjoasă, metode care au ucis atâtea femei.

Dragele babei, suntem norocoase. Trăim în epoca cea mai bună de până acum din punct de vedere medical. Avem medicamente testate, imagistică medicală, medici specializaţi, protecţia consumatorului. La orice farmacie găseşti anticoncepţionale care te costă 10 lei pe lună iar dacă eşti foarte săracă le poţi obţine chiar mai ieftin (sau poate gratis) de la cabinetele de planing familial. În plus vei avea o grămadă de avantaje, inclusiv diminuarea durerilor menstruale sau rărirea pilozităţii corporale. Sweet, huh? Crucea Roşie împarte periodic prezervative gratuit (deşi, din proprie experienţă, mai mult câştigi cumpărând un Durex.), şi e recomandabil să foloseşti "gumă". La urma urmei nu poţi fi convins(ă) cu cine s-a mai jucat celălalt.
Ia uite ce dezgrop de pe superbebe.ro :
Contraceptivele orale sunt cele mai la indemana, nu sunt periculoase şi sunt eficiente cand sunt utilizate corect. Pilulele reduc riscul unor boli cum ar fi anemia, cancerul ovarian sau uterin. Te poti opri cand vei dori sa ai un copil şi poti ramane insarcinata curand. Aproape toate femeile pot folosi pilulele. Nu le folosi insa daca banuieşti ca ai fi gravida, daca alaptezi, ai peste 35 de ani şi fumezi sau ai una din bolile care contraindica folosirea contraceptivelor orale.
Metodele contraceptive sunt numeroase dar nu toate sunt cele mai potrivite pentru organismul tau. Contraceptivele injectabile sunt hormoni sintetici similari cu hormonul natural numit progesteron. O injectie la fiecare trei luni previne sarcina prin impiedicarea ovulatiei. Se folosesc de mult in alte tari, dar in Romania au patruns de curand. Uneori injectabilele duc la disparitia menstruatiei, dar nu este un semn de sterilitate. In unele cazuri, este nevoie de 6-9 luni de la oprirea injectabilelor pentru reluarea fertilitatii. O alta metoda contraceptiva este steriletul. El este inserat in uterul femeii pe cale vaginala şi are ca scop prevenirea sarcinilor. Trebuie inserat şi extras de medic. O alta metoda contraceptiva, prezervativul, este eficient doar atunci cand este folosit corect in timpul contactului sexual. Se va folosi un nou prezervativ la fiecare contact sexual. Sterilizarea feminina, numita şi ligatura trompelor uterine, este o metoda contraceptiva definitiva pentru femeile care sunt sigure ca nu mai doresc copii. Sterilizarea masculina, numita vasectomie este o metoda contraceptiva permanenta pentru barbatii care nu işi mai doresc copii. Este o procedura chirurgicala simpla ce poate fi facuta in cateva minute.
Pe Ladies Cafe găsesc o scurtă trecere în revistă a metodelor băbeşti de contracepţie şi de ce nu funcţionează ele iar Monitorul   face un apel către cetăţeni să mai şi gândească uneori: este vorba de sănătatea şi viaţa lor.
In epoca tomografului si a operatiilor cu laser, in zeci de sate din judet si chiar in municipiul Sibiu inca se mai folosesc pe scara larga metode de tratament medical din Evul Mediu. Descintece, taieturi cu fiare ruginite, ceaiuri bizare, alifii dubioase, cirpe arse, slanina cruda, impachetari cu lut si altele. Dupa citeva zile de „tratament" acasa, o parte dintre acestia ajung la spital. Medicii spun ca afectiunile acestor persoane ar fi fost mult mai usor si ieftin tratate, daca ar fi venit de la bun inceput la spital. „Cind au diferite arsuri, majoritatea nu vin la spital de la inceput. Asteapta citeva zile, in care incearca tot felul de metode de tratament. Isi impacheteaza zona arsa in lut galben sau altele. Dupa citeva zile, ajung insa la spital cu respectivele plagi infectate, necesita internare, si un tratament mult mai scump decit daca ar fi fost tratati de la bun inceput corespunzator", spune medicul Traian Fleseru, purtator de cuvint in cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu.

Cât despre avort, acesta trebuie să fie o ultimă soluţie, nu o metodă de contracepţie. Un avort făcut la o clinică va costa între 300 şi 800 de lei, depinzând de clinică, de vârsta fătului şi de metoda aleasă: chiuretaj, aspiraţie sau avort medicamentos. Astfel de pe Unica.ro aflăm că preţurile arată cam aşa:
În Bucureşti:
La clinica Sanador, un avort e 700 lei
La clinica Gynecoland un chiuretaj cu anestezie locală costă 680 lei iar unul cu anestezie totală 880 lei
La clinica Elite plăteşti 400 de lei pentru un chiuretaj cu anestezie locală, 450 de lei pentru un avort prin aspiraţie cu anestezie locală şi 700 de lei pentru un avort prin aspiraţie cu anestezie generală. 
La cabinetul Femina din Bucureşti, preţul unui avort depinde de vârsta gestaţională. Până în opt săptămâni un avort costă 300 de lei, iar între 9 şi 12 săptămâni preţul este de 400 de lei. 
 În Galaţi, la cabinetul Helpis, un chiuretaj până în 9 săptămâni costă 450 de lei, iar până în 12 săptămâni 550 de lei. 
În Braşov, la cabinetul Gmedical, chiuretajul cu anestezie locală între 6 şi 9 săptămâni costă 300 de lei, iar peste 9 săptămâni plăteşti 400 de lei. Pentru anestezia generală preţurile cresc în ambele cazuri cu 200 de lei. 
La spitalul Gynia din Cluj între 5 şi 9 săptămâni cu anestezie generală plăteşti 550 de lei, iar peste 9 săptămâni 790 de lei. Pentru anestezia locală preţurile sunt mai mici. 
În Sibiu la clinica Polisano un avort cu anestezie locală va costa 600 de lei iar cu anestezie generală 800 de lei.

Durerile sunt minime (se numeşte anestezie, dragele mele) iar după câteva ore eşti bună de mers acasă. De fapt suferi mai mult din cauza anesteziei....

Avortul e o operaţie care poate lăsa tare fizice şi psihice femeilor care recurg la el, mai ales într-o societate în care "normal" este să fi o fabricuţă cuminte de trântit plozi, să faci ciorbă şi să pupi mâna popii. Am auzit prea des fiinţe care acuzau fete de 16 ani că sunt nişte criminale pentru că au ales să îşi gate şcoala, să îşi caute un partener bun şi să îşi facă o carieră in loc să crească un copil rezultat dintr-o greşeală de copil retad sau dintr-un viol. 
"E dreptul oricărei femei să decidă dacă vrea sau nu să fie parazitată timp de nouă luni."spunea un cunoscut. Partea cu care nu sunt deacord este durata. Nu sunt 9 luni, e restul vieţii. Un copil la momentul nepotrivit te va condamna să rămâi vânzătoare de magazin. Orice femeie are dreptul să aleagă exact momentul când este pregătită şi vrea să îşi asume un act atât de important precum aducerea pe lume a unui copil. Şi nimeni nu are dreptul să îşi impună preferinţele personale sau dogmele religioase asupra unei alte persoane. 
Până atunci, până când decideţi că vreţi un bebe şi aveţi cu cine şi cu ce să îl creşteţi, staţi sănătoase, staţi protejate şi staţi departe de oameni proşti şi răuvoitori.

Later Edit:
Pentru urmatoarele cautari google idioate pot sugera "avorturi Do It Yourself"("avort DIY") sau "avort just add water". Salt water.

2 comentarii: